5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi


Prima dată au fost 5 zile, în octombrie 2022, apoi au fost 5 săptămâni, ianuarie – februarie 2023. Despre Dubai este vorba, un loc ca niciunul altul care te poate copleși, dar care are multe de oferit din punct de vedere turistic. Despre ceea ce nu îmi place la Dubai, precum și o parte din recomandările turistice, am menționat în articolul precedent pe care îl puteți citi aici. De data asta vreau doar revin cu alte recomandări de organizare, precum și cu niste propuneri de explorat, dacă ai de gând plănuiești o perioada aici, fie o vacantă, fie poate vii cu business și ai și ceva timp liber la dispoziție.

Câteva lucruri organizatorice, dacă le pot numi așa:

 • Atenție la internet pentru , dacă faci greșeala mea, de a deschide internetul din România, o ramai fară 50 de euro, de obicei limita companiilor de telefonie, în mai puțin de un minut. Fie ai un telefon dual sim, fie unul de rezervă, fie bagi un SIM local în telefonul personal. La DU au preturi mai mici decât la Virgin, iar când mergi cumperi SIM-ul e important știi ai nevoie obligatoriu de pașaport.
 • Ar fi indicat închiriezi mașină, altfel o dai enorm de mulți bani pe Uber sau Careem, aplicația locală cu tarife mai mici. Dar nici banii nu ar fi o problema, ci timpii de așteptare, uneori foarte mari. Benzina e super ieftină, parcările la fel și ai peste tot, așa nu îți bate capul. Cât despre mijloacele de transport în comun… sunt doar un chin, inexistente în multe părți și nu are rost îți irosești orele astfel. Și da, e aproape imposibil mergi pe jos de la o zonă la alta, chiar nu ai drum, așa uita de plimbări boeme între obiective turistice.
 • It‘s all about money, cum s-ar spune. Mâncarea în supermarket, prețurile la restaurante, intrările la diferite obiective, totul costă în Dubai, și sunt mult peste ceea ce este în România. Ar fi și lucruri gratis, cum ar fi plimbatul prin anumite zone, statul la plaje publice și respiratul aerului și cam atât, aici ne oprim cu lista.
 • Dacă vrei ai diferite experiențe, fie plutești într-un balon cu aer cald, fie evenimente mai speciale precum Candle light, recomand aplicația FEVER. Nu este doar pentru Dubai,  partea cea mai bună este au un customer service excelent, iar tarifele sunt uneori mai mici decât daca ai lua bilet la fața locului.

Ce nu ratezi (altele decât cele din articolul precedent):

O seară la Opera din Dubai – probabil una dintre cele mai inedite experiențe trăite aici, mai ales am fost la Shrek The Musical. M-am simțit ca un copil. Opera este impunătoare, pe mai multe nivele, este situată chiar lângă Burj Khalifa și The Fountain, așa , în pauza spectacolului, te poți bucura și de jocul de lumini și muzica fântânilor.

Global Village – un fel de mini orășel târg, cu zone din cam toată lumea, un bâlci unde ai spații de mâncat, de agrement, diferite scene cu artiști locali, dar și o mulțime de locuri de unde cumperi orice, de la haine, mâncare, decorațiuni, bijuterii, cosmetice, cam tot ce vrei și nu vrei. Recunoc Europa și America au fost destul de dezamăgitoare, dar m-am bucurat de țările asiatice și arabe în special și am petrecut câteva ore bune aici, din Egipt până în Japonia.

Picnic pe lacuri – nu știam există așa ceva în Dubai și asta pentru mai mult rezidenții fac acest lucru. Acum însă ai aflat și poți căuta unul dintre lacurile din inima deșertului, cum ar fi Al Qudra sau Love Lake. Suntfăcute“, cum este cam tot în Dubai, nu naturale, dar le-a ieșit destul de bine.  Un picnic la apus aici, venit cu grătar, băuturi, muzică, admirat peisajul, flamingo albi, rațele – un mod ideal de a petrece o seară de weekend.

Cafea, ceva dulce și răsărit la The Point – locul de unde poți admira The Palm, noul hotel impunător The Royal, unde ai o mulțime de restaurante și cafenele, precum și o mică plajă ori o zona de distracție pentru copii și câteva magazine. După răsărit poți admira și aici fântâni care cântă.

Bluewaters Island – o zonă urbană plină de viață, ideală penturu shopping, cu restaurante, o faleză simpatică, locul unde se află și celebra Roată din Dubai (în prezent nu mai funcționează), dar și Muzeul Madame Tussauds. Am mers de aici pe lângă toate puburile de pe plajă, cam 30 de minute, până la The Point.

Dubai a fost e o experiență, cu bune și rele, am mers la tenis, am experimentat puțin din cum ar fi locuiești aici, dar nu cred m- putea muta în acest loc de tot. Este minunat ca turist, trebuie ajuns aici măcar o dată în viață, dar nu cred vrea îmbătrânesc aici, oricât ar fi de cosmopolit, de sigur și de futurist. Totuși, nu stiu încă dacă și când voi reveni, dar păstrez Dubaito în suflet și cu siguranță a marcat o etapă importantă din viața mea și m-a făcut schimb puțin.

 

 • 37
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  37
  Shares
 • March 10, 2023
-->

Poate te interesează

Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022
O zi în Salzburg, Austria
November 10, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *