5 zile în Dubai și câteva ore în Abu Dhabi


Dubai, orașul unde mi-am dorit și nu mi-am dorit ajung. Am fost mult timp reticentă vizitez acest loc, pentru , de la distanță, mi se părea extrem de superficial, lipsit de istorie și foarte artificial. Ceea ce și este, dar, pot spune, după câteva zile petrecute aici, îl recomand, mai ales în sezonul rece, când temperaturile sunt în jur de 30-35 de grade. Dubai este orașul viitorului, este despre transformare, despre făcut opulență din nimic, despre un ritm amețitor în care se construiește, despre experiențe, despre un mediu multi cultural, despre reguli. Și recunosc îmi doresc revin pentru sunt multe lucruri pe care nu am avut timp le fac, de la skydiving peste zgârie-nori, până la plimbat cu barca pe canale în Old Dubai, muzee, restaurante. Chiar nu ai cum te plictisești aici, dacă vii pentru una-două săptămâni, bani să fie!

vorbim un pic despre lucrurile mai puțin plăcute, mai ales pentru cei care nu au călătorit niciodată în afara Europei:

 • Cel mai mult în Dubai îmi displace transportul. Fară mașină e destul de complicată viața, deoarece sistemul de transport în comun nu este atât de bine pus la punct încă, nu ai efectiv pe unde merge în unele locuri, distanțele sunt mari, iar circuli doar cu taxiul poate fi destul de costisitor. Uberul este reglementat diferit, așa este o opțiune mult mai scumpă versus serviciile de taximetrie.
 • Trecerea constantă de la super cald, până la 50 de grade vara, la super rece. Ai peste tot aer condiționat, de la metrou la orice cafenea sau mall, doar o ți se pară ciudat inițial și este posibil ai și dureri de cap până se aclimatizează corpul.
 • Regulile unei țări arabe pot fi frapante pentru noi românii, fie vorbim despre faptul poți fi amendat dacă ești bărbat și urci în vagonul destinat femeilor de la metrou, fie despre faptul la terasele din zona cu plajă este interzis consumul și vânzarea de băuturi alcoolice.

Totuși, revenim la ceea ce m-a fascinat și recomand nu ratați, dacă ajungeți în Dubai:

Burj Khalifaclădirea cea mai înaltă din lume. Se poate urca până la etajele 124 și 125 pentru o priveliște 360 asupra orașului. Recomand faceți asta seara, pentru , din punctul meu de vedere, Dubaiul este despre lumini.

Fântânile din față de la Dubai Mall – un adevărat spectacol de lumină și muzică, chiar emoționant, ideal pentru a mânca o înghețată pe esplanadă ori la un restaurant din zonă cu vedere la fântâni precum cel al lui Jamie Oliver.

Dubai Framedeschisa mai recent și unde poți pasi de sticla și primi orașul de la 150 m înălțime. Arhitectura este impresionanta. În plus, are și o aripa care prezinta cum arata viitorul Dubaiului.

Old Town Dubai – este cea mai autentică zonă, cu bărci și ziduri tradiționale arabe, cu tot felul de tarabe cu sueniruri sau mirodenii. Trebuie mâncați la Arabian Tea House dacă ajungeți în această parte de oraș, situată la cam 1 ora cu metroul față de Dubai Mall.

Miracle Garden – o grădină destul de mare cu zone al cărui decor, din cate am înțeles, se schimbă constant. Eu m-am pierdut în lumea ștrumfilor și m-am bucurat de lumini și liniște pentru două ore.

Madinat Jumeirahsau zona preferată de unde veni lucrez și la brunch, dacă locui în Dubai. Complexul respectă arhitectura tradițională arabă. De aici se vede perfect Burj al Arab unde nu poți intra dacă nu ai rezervare. Tot aici, pe lângă canalul pe care poți închiria o barcă, terase și zona de promenadă, ai și un mic bazaar, dar și Theatre of Digital Art. Pentru mine a fost fabulos pentru am prins, întâmplător, spectacolul Micul Prinț.

Plaja la The Beach JBR sau pe oricare altă plajă, nu atât de cunoscută. Sunt destule, majoritatea private, dar și unele publice unde poți vii cu prosopul de acasă. Atenție doar ai cremă pentru protecție și ceva pe cap, altfel riști faci insolație, așa cum am pățit eu, chiar dacă nu am stat nici măcar 2 ore în soare.

O zi în Abu Dhabimi se pare o experiență de neratat, mai ales pentru faimoasa Moschee Sheikh Zayed. Abu Dhabi este cel mai mare, bogat (deține cea mai mare rezervă de petrol și gaze naturale) și verde emirat, și preferatul meu dintre Emiratele Arabe Unite.  M-am simțit ca fetele din Sex and the City când am ajuns cu mașina la Emirates Hotel, fostul palat regal și locul unde s-a filmat filmul, partea a doua. Cu ocazia asta am aflat este cel mai luxos hotel din lume, dar vrea văd camerele într-o bună zi. Deși eu am optat pentru un tur organizat de doar 8 ore, din care 3 au însemnat stat în mașină, am avut timp de ajuns la un mic atelier unde ne-au fost prezentate carpete făcute din aur și pietre prețioase, am oprit puțin în satul Heritage, am zărit clădirile fabuloase, am degustat fructe confiate într-o piață locală și am poposit și la cafea la Ferrari World.

Ce nu am apucat vizitez, dar va rămâne pentru data viitoare când merg în Dubai ar fi: Global Village, Muzeul Viitorului, Safari în deșert, mai mult din Abu Dhabi inclusiv Ferrari World sau Warnes World – parc de distracțiiAșa , dacă aveți recomandări și voi pentru mine, fi foarte interesată mi le lăsați, mai jos în comentarii. Nu stiu de ce, dar cred voi reveni destul de curând!  

 • 67
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  67
  Shares
 • October 27, 2022
-->

Poate te interesează

Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022

1 Comments

Popescu G
Reply October 28, 2022

Pentru excursia în desert și nu numai, iti recomand aplicația Cobone, au cele mai bune oferte, preturile sunt pentru locuitori.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *