10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile


Am ajuns în Munchen la început de noiembrie, după super mulți ani. Nu îmi aminteam mai nimic despre acest oraș din Germania, dar cred merită vizitat o dată în viață. Partea cea mai bună la el este, de fapt, este un punct bun pentru a explora și alte zone, aflate la doar câteva ore cu trenul sau cu mașina, printre care câteva orașele cu lacuri, dar și orașe mai mari precum Salzburg din Austria ori, de ce nu, chiar Praga din Cehia. Iar dacă veniți în perioada asta aici, aveți la voi haine groase, înarmați cu răbdare pentru sunt des întârzieri la trenuri și încercați ignorați ploile sau frigul și bucurați de ceea ce oferă locul.

Deși am stat 10 zile în Munchen, doar 5 au fost dedicate vizitatului atracțiilor turistice sau unor activități precum ieșit la terase, cumpărături sau mers la un spectacol. În rest, am lucrat, iar serile le-am petrecut cu filme, vin și somn destul de devreme. Pot spune m-am super odihnit, chiar mai mult decât mi fi dorit. Și asta pentru în timpul săptămânii nu e mai nimic deschis seara, duminica toate magazinele sunt închise, iar pe partea de cluburi nu stă atât de bine acest oraș nemțesc. Însă, au o mulțime de berarii, terase și restaurante, fie cu mâncare tradițională, fie cu specific din diferite colțuri ale lumii. Desigur, faimosul covrig nemțesc nu trebuie ratat, mai ales poate fi găsit în mai toate cafenelele, târgurile, supermarketurile sau puburile.

Câteva recomandări turistice, dacă petreceți câteva zile în Munchen:

Piața Marienplatz este inima capitalei Bavariei și este plină de turiști, la orice oră din zi. Aici se află și Primăria, se poate urca într-un turn pentru a vedea Munchenul de sus. Este și un popas ideal de shopping, fie la branduri accesibile ori la cele high end. Și desigur, veți găsi o mulțime de restaurante cochete, dar și tarabe cu alune glazurate și vin fiert.

Parcul Englezesc este printre preferatele mele, pentru poți face o plimbare și îți senzația ai ajuns la munte. Există și o terasă cu tot felul de mâncăruri specifice precum cârnați și vin fiert. Dacă veniți când este mai cald, știți puteți face un picnic. Iar ceea ce nu știam este acest parc este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, mai mare decât Central Park din New York.

Palatul Residenz sau Regal – a fost inițial un mic castel, în secolul al XIV-lea. Trebuie faceți o poză în celebra sală unde ducii luau masa, iar apoi puteți alege un tur lung sau unul scurt pentru a explora tot felul de camere fastuase, obiecte de decor, bijuterii, costume de epocă. Teoretic, ai nevoie de cam 4 ore pentru a vizita tot acest muzeu.

Zona cu Olympiapark, unde au avut loc Jocurile Olimpice din 1972, este iar atractivă pentru are un parc imens, terase, lac, o priveliște de la înălțime, terenuri de sport, dar este și locul unde vei vedea trioul BMW: clădirea de birouri “4 cilindri”, muzeul și BMW belt, adică spațiul showroom unde poți descoperi cele mai noi modele de mașini ale acestui brand faimos. Tot aici am ajuns și la Arenele Allianz unde se țin diferite spectacole. Am avut bucuria de a merge, pentru prima dată în viața mea, la Cirque du Soleil pe gheață și a fost magic.

Tegernsee – un sat pentru bogați situat în jurul unui lac imens, plin de case pe care sunt pictate scene religioase, de magazine cu produse de lux, cu restaurante și cafenele cu ciocolată și prăjituri. Este un loc tare simpatic pentru a petrece o zi, situat la cam 1 ora și jumătate de Munchen. Am înțeles aici sunt destul de piperate prețurile la hoteluri, pentru sunt recunoscute pentru spa și alte facilitați, mai ales în sezonul rece.

Și ar mai fi multe de văzut, precum alte biserici și catedrale decorate în stil baroc, Grădina Zoologică sau cea Botanică, alte parcuri. Dar, cred cel mai bun prilej de a vizita Munchenul este la început de septembrie când are loc faimosul Oktoberfest, sărbătoare care se întinde pe săptămâni. Atunci, atât localnicii, dar și turiștii, poartă costume tradiționale bavareze, cântă și dansează în plină stradă până tărziu în noapte. Eu am prins acest lucru în Berlin și a fost o experiență unică. mai menționa despre Munchen este un oraș ok ca și prețuri, pentru vestul Europei, sunt foarte prietenoși cu câinii pe care îi vezi în magazine și în toate restaurantele și celor de aici nu prea le place le vorbești în engleză. Multă mândrie națională, multă bere, la orice oră din zi și din noapte.

Cam asta am avut de spus despre Munchen. Nu cred voi mai reveni prea curând, dar, dacă ați ajuns și am ratat ceva, ori dacă plănuiți o mini vacanță aici, îmi dați de știre, mai jos în comentarii!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • November 16, 2022
-->

Poate te interesează

Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
O zi în Salzburg, Austria
November 10, 2022

2 Comments

Gica
Reply November 17, 2022

Hm, nicio sauna "FKK" Sa auzim si noi impresii ?
dezamagitor...

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *