O zi în Salzburg, Austria


În urmă cu foarte mulți ani, cred în facultate, fi fost prin anul întăi, am poposit pentru câteva ore în Salzburg. Nu îmi aminteam însă mai nimic, cu excepția casei – muzeu Mozart. Acum, fară îmi fi programat, am ajuns din nou în acest oraș austriac, pentru se află la doar 2 ore cu trenul de Munchen, locul unde am stat 12 zile. Și cum sunt o împătimită a zilelor care încep dimineața la mic dejun și implică mult colindat printr-un oraș turistic, vizitat diverse obiective, am pornit în explorarea Salzburgului. Și a fost minunat, mai ales am prins și mult soare, o zi nu foarte friguroasă, un apus minunat, nu mai zic de vin fiert sau supă de dovleac. Dar le luăm pe rând și spun ce consider nu trebuie ratat dacă vizitați acest oraș.

La 10 și un pic dimineața am ajuns la gară. În nici 20 de minute la pas, am ajuns în zona centrală turistică. Prima oprire a fost pe malul râului Salzach, la o cafenea foarte cochetă, numită Cafe am Kai. Au super combinații de mic dejun, de la variante vegane, până la platouri imense cu tot felul de borcănașe și croissante. Mai apoi am intrat printre străduțele din centrul vechi unde am admirat din exterior casa lui Mozart, statuia compozitorului, trăsurile cu turiști, vitrinele magazinelor pline de ciocolată, dar și de decorațiuni de Crăciun. Nu aveam cum nu intram într-un magazin de suveniruri, încărcate de tot felul de obiecte cu Mozart sau Sisi ori branduite cu numele orașului.

Ulterior, am băut un vin fiert într-o mică piață din fața Catedralei din Salzburg. Am pornit apoi din centrul vechi într-o mică drumeție spre Castelul Hohensalzburg, dar nu am intrat. Puteți ajunge la castel fie pe jos, fie cu funicularul de la Festungsgasse. Priveliștea de sus este fabuloasă, mai ales poți prinzi apusul, în timp ce admiri Alpii bavarezi. Ai și aici opțiuni de cafenele. Eu am ales bucur de natură, iar odată cu înserarea am revenit în centru și am intrat într-un restaurant cu specific local. Cred am mâncat una dintre cele mai bune supe de dovleac din viața mea. După cină am trecut prin Grădinile Mirabell, deși cred ar fi fost o idee mult mai bună le vedem în timpul zilei. Apoi am luat trenul și am revenit în Munchen.

Știu ar mai fi fost lucruri de vizitat precum Mănăstirea Sf. Petru, Palatul Hellbrunn sau Biserica Franciscană, precum și alte restaurante și puburi, dar le las pentru data viitoare. Nu se știe niciodată când reîntorc. Dacă ați ajuns și aveți recomandări ori dacă doriți vedeți acest orășel austriac, lăsațimi mai jos în comentarii! Ne auzim curând cu un nou articol de călătorie din alt colț de lume!

 • 46
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  46
  Shares
 • November 10, 2022
-->

Poate te interesează

Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *