Dacă aș avea o super putere… aceea ar fi să ajut oamenii să devină conștienți.


Dacă aș avea o super putere aceea ar fi să pot face ca toți oamenii să fie, ori măcar să își dorească să fie, conștienți. Poate că într-o zi voi face mai multe lucruri active, ori poate e doar salvatorul din mine care crede că poate ajuta oameni în durere, ori poate doar încerc să mă ajut zilnic pe mine și îmi iau misiunea de a-i scoate și pe ceilalți din întuneric, poate fară rost uneori. Poate cei 10 ani de când mă caut, toate experiențele prin care am trecut, toți oamenii pe care i-am atras nu au făcut decât să repare bucăți din mine și să mă ajute să curăț ce nici nu știam că există. Și poate că am avut noroc acum mulți ani să cer ajutor de la oameni precum terapeuți, guru, shaman, pentru că am înțeles că o viață în ego și în beznă nu are unde să ducă. Faptul că astăzi dorm liniștită, ca un copil, chiar și atunci când sunt cel mai jos emoțional, că am o vârstă metabolică a corpului de 22 de ani, că pot să ofer compasiune și celor mai răniți (nu vrea uităm cei mai răi oameni sunt cei mai nefericiți și merită milă) oameni și că am convingerea că toți oamenii sunt buni la bază, doar că unii sunt extrem de nefericiți în traumă – toate astea mă fac să cred (și când există cineva care vrea să mă pună la pământ și să mă tragă înapoi în haos și dramă), că sunt un om conștient. NU PERFECTĂ!

Nu sunt perfectă, mai am multe de vindecat, mai ales din relația cu alte generații, dar și mult de muncă pe stilul anxios la bază pentru a-l stabiliza mai mult, dar învăț îmi ascult intuiția, corpul și sunt conștientă de triggere, ce fel de tipar am în față, ce las, până când trag, chiar dacă îmi e greu renunț ușor, pentru încă învăț pierd sau ceilalți nu intră cu aceeași puritate în relații. Nu sunt perfectă, însă simt totul e perfect când vine vorba de locul din viata in care ma aflu, chiar și când doare până în măduvă. Știu  Universul pune unde trebuie, nu unde vrea egoul meu. Singura înțelegere în viața asta am făcut-o cu acea entitate supremă și am încredere în fiecare zi cu recunoștință știe mai bine unde îmi e menirea și drumul.

Dacă avea o super putere… aceea ar fi ajut oamenii se trezească și devină conștienți

Ce este un om conștient? Un om care are o capacitate emoțională peste medie, care a pornit pe drumul căutării de sine și care realizează reacțiile, atitudinile, inclusiv ceea ce simte vin de mai departe, din copilărie, din traume din corp, nu din prezent. Un om trezit este un om care a ales se vindece și care nu trăiește din inerție, care caută diferite modalități de a ajunge la sine și de a se înțelege și a accepta, un om care trăiește autentic, în acord cu eul său, fără însă a se complace. Fiecare zi este una în care mai descoperă o bucățică mică din puzzle, din experiențele avute, pentru , poate la final de viață, devină complet. Dar procesul nu este deloc ușor, nici nu se întâmplă într-o dată limită propusă, este unul constant, foarte dureros și copleșitor de multe ori, pe care dacă nu vrei ți-l asumi devine tot o alegere, acee de a trece adormit prin propria viață.

Cum devii un om conștient? Niciodată singur. Poți încerca, dar vei trăi în totală ceață. Citatele și paginile de coach de pe Instagram nu ajută, niște clipuri pe Youtube sau povești de la prieteni. Ai nevoie de o călăuză, de mai multe, de cineva obiectiv, de terapeut uneori, de înglobat treptat în viața ta o latură mai spirituală. Narcoticele, alcoolul, filmele, audio bookurile doar te amorțesc în a face treaba. Și uneori doare până la os când începi scoți la suprafață rănile adânci care te fac fii nefuncțional din punct de vedere afectiv. În spatele unui om netrezit există o credință limitativă, uneori poate fi aceea nu merită fie iubit, iar acest lucru poate veni din foarte fragedă pruncie, chiar din burta mamei. A începe te trezești la sinele autentic presupune muncă constantă, ore de tehnici aplicate, suport și îndrumare, răbdare, acceptare nu le știi pe toate, dorința de a te face bine și a vindeca rând pe rând rănile, alegerea de a încerca  ieși la lumină.

Dacă avea o super putere… aceea ar fi ajut oamenii se trezească și devină conștienți

Pentru empatici e greu accepte oamenii nu vor fie salvați. Nu este însă corect punem plasturi peste durerea cuiva, ci trebuie încerce nu fie salvatori, chiar dacă ei știu cum este fii în acel loc întunecat. Pentru cei cu stilul de atașament evitant va fi teribil de greu și vor avea nevoie de o trezire violentă, poate chiar o pot numi șansă, pentru a începe drumul. Evitanții sunt cei mai solitari și plini de ego și nu acceptă ajutor, pentru de mici au fost învățați, subconștient, nu trebuie se bazeze pe nimeni și oamenii sunt răi. Un evitant care s-a trezit e ca un diamant, pentru șansele lui erau mici de tot. Un om care trăiește din reflex și rutină și nu s-a întrebat niciodată ce e cu el pe acest pământ, întrebări de bază, nu va vedea de ce devină conștient, va rămâne blocat în programul de muncă, responsabilități clasice, uitat la TV și orice superficial, doar nu pătrundă în interior. Și aici trezirea vine, de cele mai multe ori, cu o palmă de la viață, uneori o boală, un accident stupid, cu un scop.

Dacă avea o super putere… aceea ar fi ajut oamenii se trezească și devina conștienți… pentru știu cum a fost momentul când mi s-a luat perdeaua de pe minte și, dintr-o dată, am văzut transformarea, știu cum este nu fii, am fost 30 de ani din viață, stiu cât de distorsionat percepi realitatea, știu cum poți răni suflete, știu ce efecte dăunătoare are o viața trăită în ego. Nu am însă super puteri, sper doar ca acest articol îți fi aprins un mic beculeț și fii sincer cu tine. Nu vreau devin coach, nu te sfătuiesc te lași pe mâna oricui, nu îți zic procesul se va termina vreodată, nici nu îți garantez nu vei trece prin iad până ajungi în lumina din raiul tău interior. Și te asigur vei primi constant provocări și vei avea în existența ta mulți oameni în întuneric, uneori cei din familie, cei pe care îi iubești, și tot tu vei suferi pentru ei. Dar… îți spun se poate devii un om conștient, care trăiește autentic, care poate deveni iubire și care nu mai voie fie adus în întuneric. Sunt alături de tine în gând și îmi doresc ajungi un om trezit!

 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares
 • March 19, 2023
-->

Poate te interesează

Marea schimbare a venit când am învățat recunoștința
November 24, 2023
Red flags în relație – ce sunt, la ce duc și 10 exemple
August 06, 2023
Momentul când zici “Până aici!” și începi vindecarea
July 05, 2023
Învață să te ierți pentru a reuși să te iubești
March 23, 2023
An nou, obiceiuri bune pentru minte și trup, în ritmul propriu
January 04, 2023
Resurse gratuite pentru femei care vor mai mult emoțional
September 20, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *