Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi


Parisul nu încetează bucure și uimească, chiar dacă am fost de 10 ori. De fiecare data îndrăgostesc de acest oraș despre care am mai vorbit de câteva ori pe blog. Dar, a fost prima dată când am ajuns toamna, plus mi-am îndeplinit un vis: aceea de a fi în Orașul luminilor chiar de ziua mea. Și a fost minunat, cu tot ce trebuie. Cel mai mare cadou a fost, însă, Parisul în sine, cu arhitectura sa fabuloasă, cu zone boeme, cu străduțe și cafenele cochete, cu o atmosferă pe care nu o găsesc nicăieri pe planetă. Și, pentru nu vreau reiau recomandările din celelalte articole, las aici câteva locuri noi care merită, dacă ajungi aici.

Cabaretul Moulin Rouge – unul din cele mai vechi și faimoase din lume, situtat în Montmartre, pe o fostă strada împânzită de bordeluri, actualmente plină de sex shoppuri. A fost de vis, un show incredibil, o oră și 40 de minute cu multiple costume, momente spectaculoase. În plus, ai și o sticla de șampanie, iar sala în sine este un loc magic care te bagă în atmosfera de altă dată. Cu siguranță nu este ultima dată când merg. Nu stiu dacă știai, dar avem și doi români care fac, de ani buni, parte din distribuție.

Muzeul Montmartreîn cartierul cu același nume, pe lângă care am tot trecut dățile anterioare și despre care aveam impresia e mic. Nu e așa, ai o mulțime de văzut, totul gândit pentru a te face înțelegi dezvoltarea acestei zone a Parisului, lipita orașului în 1860, fost loc plin de mori, o zona săracă transformată în timp în locul care adunau cei mai mari artiști parizieni precum Picasso și Dali și tot felul de lume pestriță.

Galeriile Dior – care nu sunt un magazin, ci un muzeu dedicat lui Christian Dior. Mi s-a părut super bine gândit, există chiar și o camera cu tipare pentru creațiile casei care au făcut istorie, o zonă unde vei vedea în timp real cum se face manual bine-cunoscuta geantă Lady Dior, numită așa în urma unei vizite oficiale în care Prima Doamnă a Franței de atunci, Bernadette Chirac, îi oferă acest cadou specil creat Prințesei Diana. Aceasta a purtat-o în nenumărate rânduri. Apoi, camera cu rochii haute-couture este o un basm fermecat. Și apropo, peste drum de galerii este și restaurantul L’Avenue, cu prețuri piperate, dar faimos pentru celebritățile care vin aici și unde, la orice oră, vei găsi oameni dichisiți.

Dacă ai timp, mai ales în sezonul rece restaurantele rooftop sunt închise, rezervă o masă la Windo skybar, la Hyatt, ai o vedere fantastică de la etajul 39. Și nu rata și Halle Saint-Pierre, o hală cu librărie, ceainărie, muzeu de Artă Naivă. Sper ți-am făcut dor de Paris, ori, dacă nu ai ajuns, acum vei lua în considerare orașul meu de suflet. Personal, cu siguranță revin cât de curând în locul unde, fară a ști de ce, simt acasă!

 

  • 15
    Shares
  • November 2, 2023
-->

Poate te interesează

2 zile în Tirana – capitala gri acoperită de culori
June 16, 2024
Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *