De ce am început să fac Yoga spirituală zilnic


Acum mulți ani am fost la o clasă de Yoga, la World Class. Recunosc că nu am simțit nimic, nu mi-a plăcut, m-a plictisit și am promis să nu mai revin. Peste o vreme, i-am mai dat o șansă, dar nu se schimbase nimic. Nu zic că Yoga care se întâmplă în sălile de sport nu este Yoga sau că nu e ok, ci cred că această practică este mult mai mult decât a repeta o serie de mișcări. Mai cred că Yoga vine la tine când ai nevoie de ea și din dorința ta de conștientizare, de căutare, de aprofundare. Consider că nu e nevoie să mergi la un curs organizat pentru a învăța sau a face Yoga și că fiecare dintre noi poate fi propriul autodidact. De fapt, orice instructor sau Guru îți va spune că e extrem de important să reușești să introduci Yoga în rutina ta zilnică, să o consideri parte din stilul tău de viață și să aprofundezi. În ritmul tău, în funcție de nevoile tale, când ești pregătit.

De la prima clasă de Yoga și până astăzi au trecut mulți ani, am învățat enorm, am descoperit un alt mod de a vedea viața, am aflat despre mine, am realizat cât mă ajută meditația. Cu toate astea, în tumultul vieții, a multiplelor schimbări, plecări sau întâmplări, am abandonat timpul cu mine. Recent, am avut o perioadă mai grea, una cu lacrimi, cu multiple întrebări, cu gânduri negre. Aș fi putut apela la un psiholog sau aș fi putut pleca undeva departe. Știu și cred însă că acestea sunt doar metode de a fugi de tine. Așa că am ales să îmi înfrunt multiplele frici, printre ele fiind cea de a eșua, cea de a rămâne fără bani, cea de a rămâne singură, cea de a nu fi niciodată mulțumită de aspectul exterior, de îmbătrânire și câte și mai câte. Am respirat și am luat decizia de a petrece și mai mult timp cu mine, fără alți stimuli, fără plângeri pe umărul prietenilor. Așa a venit Yoga de aprofundare spre mine. Și o numesc astfel deoarece nu o consider sport, deși am puțină febră musculară și mă simț mai tonifiată.

YOGA CA APROFUNDARE, NU CA SPORT!

A trecut o săptămâna întreagă de când fac Yoga, câte 30 de minute pe zi, eu cu mine, acasă. Am saltea, îmi place să am lumină naturală, un geam în față, laptopul pornit și o lumânare parfumată aprinsă. Primele minute sunt pentru acomodare, pentru meditație, pentru a aprecia acest timp pe care mi-l dedic mie. LaS gândurile să vină la mine, le accept. Am observat că în timpul unei sesiuni de Yoga zâmbesc, realizez că trăiesc în prezent, am minute când sunt total focusată, respir, inspir, experimentez noi poziții și senzații. Trucul la Yoga spirituală este că te ajută să realizezi câtă iubire ai în ține, să înțelegi că fiecare bucată din tine este importantă, să îți găsești echilibrul exterior & interior și să înveți să controlezi gândurile. Prin Yoga devii propriul observator și te întărești pentru a înfrunta mai târziu în zi toate taskurile și nemulțumirile. Ședința de Yoga este cA spălatul pe dinți, este un cadou zilnic pentru tine. Este un moment de bucurie, de a pune stop oricăror frici și a intra în starea de bine. Personal, mă simt mai bine la final, de fiecare dată și am siguranța că orice are o rezolvare.

Au trecut 8 zile de când practic Yoga spirituală zilnic. Și sper să mă țin de ea. Recunosc că nu mă voi forța, nu îmi voi impune, ci voi lăsa să se întample totul firesc. Provocarea mea e să fac cele 30 de zile din programul cu Adrienne, dar nu exclud să iau pauză câte o zi. Totuși, aș dori că Yoga să devină parte din obiceiurile mele până la bătrânețe. Dacă nu ați înțeles niciodată care e treabă cu oamenii care fac Yoga, nu vă judec. Vă înțeleg perfect. Vă invit doar să îi dați o șansă, în intimitatea camerei voastre, fără a vă gândi la vrun echipament special sau la o oră din zi potrivită. Yoga se practică cum și atunci când simți. Rău sigur nu îți face. Chiar vindecă si poate să te transforme într-o persoană mult mai optimistă și mai sigură pe ea! 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • February 4, 2019
-->

Poate te interesează

Mișcare acasă, fără diete, suplimente alimentare bune și echilibru
January 24, 2021
Înlocuiește obiectivele de început de an cu manifestarea intențiilor
January 08, 2021
Cum este de fapt la un RETREAT DE FEMINTATE
September 30, 2020
De ce trebuie să mergi la control ginecologic periodic
July 14, 2020
5 ani de când nu mai mănânc carne
June 15, 2020
Sport echilibrat, nu trend, chin sau obligație
September 20, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *