Yoga spirituală mi-a schimbat viața și m-a schimbat


Știu despre mine că m-am schimbat mult în ultimii ani și nu e nimic întâmplător. De multe ori sunt întrebată de oameni cum reușesc să fiu atât de optimistă tot timpul și să am acea liniște interioară care se vede și la exterior. Iar răspunsul meu este invariabil: lucrez cu mine. Procesul a început acum mulți ani și am mai povestit pe blog despre faptul că a însemnat: puțin mers la psiholog, enorm de multe cărți de dezvoltare personală citite, nopți când am analizat situații și stări de una singură și…. meditație și yoga. Vorbesc aici despre yoga spirituală, așadar voi consideră că meditatul este inclus. Totuși, cele două nu sunt legate și nu e obligatoriu să fie luate la pachet. Dar, deoarece la începutul lui 2017 am avut inspirația să merg la un curs de Hatha Yoga cu un Guru, o să pun accentul pe această practică.

Ce înseamnă pentru mine Yoga?

Yoga este un mod de a mă echilibra energetic și de a-mi liniști mintea. Sunt multe tipuri de Yoga, ba chiar este un trend și apar tot mai mulți “profesori”, dar, cred că este esențial să ne găsim propriul mod care să ne ajute să revenim la noi. Yoga înseamnă un mix de exerciții fizice și tehnici de respirație care mă fac să fiu prezentă, să conștientizez că sunt puternică, să opresc puțin gândurile și să mă focusez pe ceea ce este bun. Yoga este experiența de 20-30 minute pe care mi-o ofer mie aproape zilnic, este timp cu mine în care mă accept, îmi iubesc fiecare organ și îmi ascult respirația, lucruri pe care le uităm prinși între job, social media și tot felul de probleme cotidiene.

Exercițiile fizice din Yoga snunt foarte variate, astfel încât nicio zi nu e ca cealaltă. M-am obișnuit cu Yoga with Adriene și sesiunile ei de pe Youtube, dar merg uneori și la clase sau practic de una singură. Mai am multe de învățat, dar pentru mine, Yoga este o practică regulată care mă aduce pe linia de plutire și mă face să revin la “acum”.

Cum mă ajută Yoga spirituală?

După fiecare sesiune de Yoga reușesc să zâmbesc, indiferent de cât de retrograd este Mercur. Tensinea din corp se eliberează, energiile circulă mai bine, somnul este mai liniștit. Mai presus de orice, Yoga mă ajută să conștientizez la nivel profund că nimic extern nu mă poate afecta dacă nu îi dau voie, că pot să trec peste mai multe limite decât credeam și că sunt singura care își pune bariere emotioanle din cauza unor frici. Yoga este și un stil de viață care, pe termen lung, mă menține în formă, îmi dă tonus și o vibrație bună, benefică în toate celelalte aspecte ale vieții mele.

De ce m-a schimbat practicarea constantă?

Am fost extrem de reticentă la început și chiar puțin ironică. Mi se părea că cei cei care fac Yoga sunt puțin dubioși. Era vorba de propria luptă interioară, de Ego și de prejudecăți, desigur. În prezent, mă uit în urmă și văd concret că sunt alt om, unul care nu mai ia decizii impulsive, care fuge de jocuri și de lucruri mărunte, care nu vrea să judece pe nimeni, care acceptă ceea ce primește, bun sau rău și care încearcă să învețe din orice întâmplare. Am evoluat emoțional prin Yoga și meditație, am devenit mai empatică, am învățat să mă iubesc mai mult pe mine, iar astfel să îi iubesc mai mult și pe cei cu care intru în contact. Am aflat că somnul e bun, că excesele nu sunt ok, că pot mai mult, că sunt capabilă să înfrunt fricile și că pot în fiecare zi să devin cea mai bună variantă a mea.

Dacă sunteți într-o perioadă de căutări, simțiți neliniște, aveți atacuri de panică, sunteți agitați, stresați de la birou sau din alte motive, treceți printr-o despărțire, nu o să vă zic că Yoga va rezolva tot. Pentru că nu e așa. Doar voi puteți repara, atunci când acceptați că ceva nu e în regulă și dacă vă propuneți să schimbați asta. Dar, am convingerea că practica de Yoga spirituală poate ajuta enorm. Și oricum, nu aveți nimic de pierdut dacă încercați!

 • 141
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  141
  Shares
 • July 11, 2019
-->

Poate te interesează

VISION BOARD – instrument pentru a atrage ce îți dorești. Cum funcționează!
July 17, 2021
Mișcare acasă, fără diete, suplimente alimentare bune și echilibru
January 24, 2021
Înlocuiește obiectivele de început de an cu manifestarea intențiilor
January 08, 2021
Cum este de fapt la un RETREAT DE FEMINTATE
September 30, 2020
De ce trebuie să mergi la control ginecologic periodic
July 14, 2020
5 ani de când nu mai mănânc carne
June 15, 2020

3 Comments

Lavinia Suta
Reply July 11, 2019

Ma bucur pentru tine, e important sa fim in armonie cu noi insine! Si daca prin Yoga spirituala ai reusit sa faci atatea schimbari in bine, inseamna ca merita incercata aceasta practica :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *