Urechi de lemn și alte bunătăți chinezești pentru vegetarieni de la Wu Xing (P)


Nu îmi vine să cred, dar am aproape un an și jumătate de când am renunțat la carne. Pentru cei care mă întreabă dacă îmi este greu, răspunsul este simplu: Nu! Există o mulțime de preparate delicioase care înlocuiesc carnea. În plus, mănânc pește și fructe de mare, așa că, nu am simțit niciodată lipsa sau senzația de poftă. Totuși, nu e ușor să fii ovo-lacto-pesto-vegetarian în România. În meniurile restaurantelor oferta este limitată, părinții gătesc cu multă carne. Acesta este și ingredientul principal de la petreceri, grătare și alte reuniuni. Dar, cu puțină imaginație, vei descoperi o varietate de bunătăți, fie pe bază de legume, de fructe, cu falafel, cu soia și lista poate continua.

De ceva vreme mi-am amintit de o iubire mai veche în materie de locuri unde poți mânca bine dacă ai exlcus carnea. Este vorba de Wu Xing, cei care au adus mâncarea chinezească în România acum 17 ani. Dacă acum ceva ani alegeam produse pe baza de vită, acum aleg din gama extrem de variată de produse vegetariene. Wu Xing știe ce îmi place!

wuxing-pachetele-de-primavara

La Wu Xing găsești preparate chinezești specifice, iar denumirile vin la pachet cu o poveste. De exemplu, știați de ce preparatul chinezesc Furnici în copac se numește furnici în copac? E adevărat că în bucătăria chineză se gătesc multe dintre „lucrurile” care mișcă sau se tarăsc pe pământ, dar să fie oare vorba de furnici adevărate?  De fapt, Furnici în copac (蚂蚁上树 mǎyǐ shàng shù) se referă la bucățele mici și picante de carne tocată amestecate cu tăiței de orez. Poartă această denumire pentru că bucățelele de carne par că se cațără pe tăiței ca pe crengile unui copac. Este ceva creativitate chinezească aici.
Tot la fel stă treabă și cu Pachețelele de primăvară. Nu sunt umplute cu flori parfumate, nicidecum. În cultura chineză “Sărbătoarea Primăverii” e cea mai importantă sărbătoare și marchează trecerea în noul an chinezesc. Pachețele de primăvară sunt specifice și nelipsite din meniul acestei sărbători. Dar Urechile de lemn, oare chiar are lemnul urechi? Multe dintre denumirile preparatelor chinezești sunt confuze, așa că putem începe lecția despre gastronomie chinezească cu felul preparat de mâncare.

Wu Xing știe toate aceste secrete și dedesubturi ciudate ale bucătăriei chineze. Eu una ador Urechile de lemn în sos chinezesc cu Orez cu legume, Cartofii cu ureche de lemn cu usturoi și Șalăul Pane cu roșii. Vă provoc și pe voi să experimentați și să îmi dați de veste care este “nebunia” care vă lasă apă în gură!

wuxing-salata-cu-urechi-de-lemn

 • 270
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  270
  Shares
 • November 15, 2016
-->

Poate te interesează

8 idei de cadouri la prețuri accesibile
December 10, 2020
Haine, perdele și alte cumparturi online de izolare #bonprixitsme (P)
May 30, 2020
Schimbare de carieră – învață să vinzi pe Amazon și să câștigi bani online! (P)
March 23, 2020
Ce am comandat de pe VitaMIX.ro și nebunia cu Pudra de Matcha (P)
May 31, 2019
1000 de magazine Profi în România și 110.000 flori oferite (P)
May 20, 2019
Ce am aflat de la Optica Vedere despre ochelarii de vedere. Noul SENSITY!
January 20, 2019

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *