2 săptămâni în Florida – Miami, baby!


Începutul de martie al anului 2022 a însemnat o călătorie de 3 săptămâni în SUA. Am descoperit o parte dintr-un alt stat american, Florida. Pot spune încă de la început este foarte diferit de New York sau de California, singurele pe care am mai pășit. Și mi-a plăcut la nebunie, în primul rând datorită climei din acest anotimp, când, de fapt, este sezon acolo deoarece temperaturile sunt suportabile. Vara termometrul sare și la peste 40 de grade, așa eu recomand vizitați Florida cam din octombrie până în aprilie. Este mai ieftin decât New York-ul, ai oceanul, ai superbități de case, oamenii sunt relaxați și zâmbitori și ai o grămadă de moduri de a petrece timpul, de la mersul la plajă, la cazinou, până la tot felul de muzee și galerii. Așadar, welcome to Miami și celelalte orașe de pe coastă! Începem cu cel în care am poposit cel mai mult, Hollywood Beach, mergem puțin în Faurt Lauderdale, prin South Beach și, desigur în Miami City, baby. Sunt cam la fel și totuși nu prea, ceea ce este interesant. Iar la final spun care este cel unde locui o bucată mai mare de timp.

Hollywood Beach – un orășel mai mic, unde am stat cel mai mult, dar care m-a fascinat cu casele minunate, plaja, terasele și restaurantele, canalul cu yachturi. Pe faleză e plin de skateri, sunt concerte periodic, multe magazine de suveniruri. Este numit și Old Florida, asta și pentru este plin de seniori care aleg se retragă aici. Iar când vezi splendorile de case printre palmieri și vegetație exotică, corelat cu prețurile decente față de Miami, ai și motive faci acest lucru. Mai au un parc simpatic, Art and Culture Center, unde există proiecții de film pe iarbă și este un muzeu al sticlei. Șidaca tot sunteți aici, mergeți și în Aventura, un oraș apropiat, la 10 minute cu mașina, la mall, la restaurantul Pani, pentru asigur nu ați mâncat tort mai dulce, într-o varietate de arome.

Fort Lauderdaleorașul unde am aterizat din New York și unde nu am stat peste noapte, dar unde am ajuns în două zile, atât în timpul weekendului, cât și într-o zi de marți, chiar de Ziua Femeii. Cu siguranță aici am văzut cele mai spectaculoase case din lume, cele pe care le vedem în filme, de miliardari, cu yachturi pe o parte și gradină pe cealaltă, plus o serie de mașini de lux. Indiferent cât timp aveți la dispoziție, trebuie luați la pas Las Olas, un bulevard plin de magazine, restaurante și baruri simpatice. La finalul acestuia se află plaja, iar de acolo puteți face o promenadă. Fort Lauderdale este foarte tineresc, sunt multe petreceri și are un vibe de vacanță.

South Beach – este o stațiune, parte tot din Miami. Este faimoasă pentru petreceri, hoteluri de lux, pentru lumea pestriță, droguri, dar și alte muzee, piețe sau Casa lui Versace, cea care apare și în film și unde designerul a fost ucis. Au fost 2 zile și 2 nopți nebune aici. Practic, în South Beach ai toate națiile, toate tipurile de ținute, ai margaritas gigant, ai o mulțime de baruri și cluburi, ai agitație, muzică și te simți invariabil în vacanță. Minunate mi s-au părut două lucruri: Ocean Drive ziua, bulevardul plin de clădiri art deco colorate; și World Erotic Art Museum, un muzeu neașteptat de bine echipat, unde ești purtat într-o incursiune interesantă prin toate culturile și epocile, pe subiectul sex, desigur, dar fară a fi nimic vulgar. Ah da, și aici am mâncat niște super tacos, la un restaurant mexican.

Miami – unde am fost de 3 ori, o dată la un party, alte două zile și încă o dată doar la Hard Rock. Miami este un gigant, cu zgârie-nori, zone de vis rezidențiale, dar și străzi unde nu calci dacă nu vrei riști viața sau alte incidente. Este minunat, dacă ai bani. Nu am văzut niciodată atât de multe femei tunate, atât de multe branduri, magazine de lux la orice pas, prețuri exorbitante. Cartierul cel mai cochet se numește Brickell, plin de hoteluri, restaurante, cluburi. Apoi, trebuie vedeți Miami Design District, o zonă cu magazine și multe decorațiuni stradale colorate, făcute de artiști locali. Nu ratați nici Viscaya Museum and Gardens, fosta casă a unui bogat italian, situată pe malul oceanului, o poezie de la începutul anilor 1900 care se poate vizita în prezent. Nu am ajuns, dar se recomandă și Wynwood Walls, zona cu mult graffitti, Grădina Botanică și multe alte muzee. În Miami City efectiv nu există plajă, dar se poate sta la soare la piscina hotelului ori a blocului, ori chiar pe un rooftop sau la o terasă.

Și, desigur, nu uit de faimosul Seminole Hard Rock Hotel & Casino. În caz ați mai fost la Hard Rock, uitați tot ce știți. Este ca un mini oraș, cu hoteluri în zona de chitară, cu cazinouri deschise non stop, baruri, restuarante, zonă de shopping, de poker și multe altele. În plus, periodic vin aici tot felul de artiști super celebri pentru concerte și alte tipuri de show-uri. A fost ca la Disneylad, doar pentru adulți și… am băgat doar 2 dolari la păcănele, pentru a marca acest lucru, deși, din fericire, nu încântă prea mult această activitate.

Florida mi-a plăcut enorm, iar mare parte din vină o au vremea, oceanul și palmierii, desigur. Este mult mai ieftin comparativ cu New York, dar mult mai scump decât în Romania. Nu știu dacă voi mai reveni prea curând, dar, recunosc nu m-ar deranja stau câteva luni în Hollywood Beach, la o căsuță liniștită și am mașină pentru a putea face escapade agitate în Miami City și la alte petreceri din zonă. Sunt curioasă cine a fost, dacă am ratat ceva și dacă v-a plăcut. Iar dacă nu și aveți și alte întrebări, le puteți lăsa mai jos, în comentarii!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • March 25, 2022
-->

Poate te interesează

Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *