Am descoperit Vinurile de Măcin (P)


M-am născut în Brăila și nu am cum să nu am nostalgii atunci când văd pe o etichetă de vin scris “Vinuri de Măcin“. Îmi amintesc că, atunci când eram mică, mergeam cu ai mei în zona Măcinului, înspre toamnă, pentru a lua vin autentic, de a țărani. Nu uit nici acum faptul că așteptam bacul cu mult entuziasm, bacul peste Dunăre, care ne lăsa la Smârdan. De acolo porneam spre Orașul Macin, iar tata oprea prin sate, drumurile fiind pline de curți de unde se vedeau tarabe și afișe care anunțau că există vin la vânzare.

Undeva între brațul Dunării și Munții Măcin se află Podgoria Sărica Niculițel, cea mai veche din Dobrogea. Acolo începe povestea Vinurilor de Macin. Acestea sunt produse în Centrul Viticol de la Măcin. De altfel, drumul vinului din Tulcea începe chiar aici, mai precis la Alcovin Măcin. În prezent sunt distribuite în aproape toată țara; există o varietate destul de mare; iar ceea ce m-a surprins extrem de plăcut este raportul calitate preț. Nu mă așteptăm că un vin de 16 lei precum Merlot Rose din gama Pelegrin să fie atât de bun, analizând gust, culoare, aromă.

magazin

Oferta de Vinuri de Măcin este diversificată în 2018. Pelegrin cuprinde Riesling Italian, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Merlot Rose și Pinot Noir. Curtea Regală are un preț mai ridicat, 25 sau 30 de lei și cuprinde variații de Chardonnay, Aligote, Vionier, Merlot, Mușcat Ottonel sau Fetească Neagră. Pentru cei care se dau în vânt după preparatele din pește, Alcovin a inventat “La Pește“, pe care nu l-am încercat încă. Se mai laudă și cu “Trei brațe” -fetească albă, regală sau tămâioasă; “Tres Rosae” – trei tipuri de roze;”Renatus”- acesta din urmă fiind și cel mai scump produs, 45 de lei sticlă de 0,75l.

20954073_113627572660999_4894421663000732083_n

Din 2011, Alcovin este Furnizor oficial al Casei Regale a României. Eu sper să fie și al casei mele, deoarece m-am bucar de vinurile lor, cu precădere de rose în acest sezon, în aproape fiecare seară de două săptămâni încoace. Nu am avut dureri de cap a doua zi, mi-a animat nopțile, m-a inspirat să scriu, așa că mă bucur să împart cu voi povestea Vinurilor de Măcin. Să le căutați, să le luați cu voi și să vă fie bine împreună!

Foto: Pagina de Facebook Vinuri de Măcin

vinoteca1

pivnita

 • 79
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  79
  Shares
 • June 18, 2018
-->

Poate te interesează

Ce am comandat de pe VitaMIX.ro și nebunia cu Pudra de Matcha (P)
May 31, 2019
Condimental de Calif aduce Kebun – cel mai cool kebab reinventat
July 02, 2017
POESIA – bucătărie italiană și decor de poveste
April 13, 2017
Laptele nu este un aliment benefic pentru adulți
January 21, 2017
Urechi de lemn și alte bunătăți chinezești pentru vegetarieni de la Wu Xing (P)
November 15, 2016
Fructe de mare, vinuri și evenimente altfel la Chef’s Experience!
September 19, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *