Bilet doar dus. Viața de Digital Nomad.


Sunt de două zile în Londra și încă nu conștientizez ceea ce se întâmplă. Am ales să plec în lume, fără un plan bine pus la punct și fără ști care va fi destinația finală. Acum aproape jumătate de an am ales să devin freelancer. Motivul principal a fost mobilitatea de a lucra de oriunde, fie că vorbim de o cafenea din București sau de Zanzibar. De atunci s-au întâmplat multe în viața mea, pe plan personal și profesional. Am făcut diverse proiecte, am avut întâlniri cu diverși clienți, am fost dezamăgită, am luat-o de la capăt, am cunoscut un alt mod de viață și cum este să nu fii angajat. Am înțeles că lucrurile nu sunt mereu simple și că este nevoie să fii foarte echilibrat și determinat pentru a nu te defocusa. Scopul meu era acela de a pleca departe.

Teoria nu se pupă cu practica mai niciodată

Nu a fost simplu să ajung aici. În teorie, plecarea avea să se întâmple în ianuarie. Credeam atunci că lucrurile se vor așeza mai lin, că nu vor exista amânări de proiecte, că toți cei care promit se țin de cuvânt. O să fiu sinceră și o să spun că nu a fost așa. Dar, cred că totul are un scop și că am devenit mult mai puternică acum și am conștientizat că în viața de freelancer apar mereu noi oportunități. Consider că ajută să ai nervii tari, oameni care să te încurajeze în jur, persoane care să aibă încredere în tine și un networking extins. Mai departe, ține de fiecare cât se implică. Așadar teoria nu se pupă cu practica mai niciodată. Așa că, în februarie eram încă în România.

Într-o zi de februarie am luat primul bilet. Doar dus. Planul este să ajung la căpătul lumii, urmează multiple zboruri și cazări. Totuși, nu știu cât din el se va materializa și nici ce mă așteaptă. Și cred că asta este cea mai frumoasă parte. Este prima oară în viața mea când sunt realmente nomad digital, când nu am totul pus în excel, când las viața să mă surprindă. În același timp, știu că voi reveni, nu îmi doresc să plec de tot din țară. Mai știu că nu sunt în vacanță. Ba din contra, voi scrie, filma și edita, pe lângă meetinguri virtuale, lucrat pe proiecte, ținut traininguri, administrat rețele sociale ale clienților. Important este că ceea ce fac nu implică a fi țintuit la un birou. Am nevoie de un laptop și o conexiune la internet pentru a-mi face jobul. Pot fi zile când lucrez 18 ore, așa cum pot să iau pauză în altele și să mă bucur de orașul în care mă aflu.

Am plecat în lume cu bilet doar dus nu pentru a fi turist. Sigur că voi dori să vizitez anumite locuri, dar accentul, de data asta, se pune pe experiența de a trăi ca un localnic. În următoarea perioadă, care nu știu cât va ține, voi lucra din alte țări, din aeroport, din uber și de oriunde va fi nevoie. Nu am nicio siguranță că îmi va ieși. Ba chiar simt o mie de stări, multă emoție. Am și frici, deși încerc să le stăpânesc și să le depășesc. Primele zile au fost mai frumoase și mai line decât mă așteptăm. După o lună de insomnii, de întrebări și în care consider că am făcut tot ce a ținut de mine, m-am lăsat în voia destinului. Azi este duminică, dar muncesc câteva ore. Mâine am 3 calluri cu 3 clienți diferiți. Nu mă voi opri și îmi doresc să vină și mai multe proiecte. Nu am nevoie de vacanță, ci de o nouă perpectivă. Bilet doar dus înseamnă un vis îndeplinit, la care am râvnit mult timp.

O să vă țin la curent ce se întâmplă mai departe și aici și pe vlogul meu de călătorii – Lumi Travels!

 • 182
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  182
  Shares
 • March 10, 2019
-->

Poate te interesează

Locurile boeme din București, micul Paris!
June 20, 2021
NOMAD DIGITAL pe insulă (Tenerife 2021)
February 25, 2021
Cum este de fapt la un RETREAT DE FEMINTATE
September 30, 2020
10 locuri preferate din București
May 29, 2020
Propuneri de vacanțe tip experiență pentru 2020
December 30, 2019
HAI CU MINE ÎNTR-UN RETREAT DE YOGA ÎN BALI ÎN IANUARIE 2020!
July 25, 2019

2 Comments

Ana-Maria Popescu
Reply March 12, 2019

Mult succes! Te urmăresc cu drag și te admir pentru curajul pe care îl ai

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *