Un nou început înseamnă redescoperire de sine


Pe măsură ce acumulăm mai multă experiență și trăim mai multe, cu cât am cunoscut oameni și ne-am lovit de mai multe situații, devenim tot mai precauți. Stă în firea noastră să ne fie teamă de începuturi. Iar vârsta are un cuvânt greu de spus și ne sporește doza de frică. Schimbarea ne sperie, de prea multe ori, chiar dacă știm că ne-ar fi mai bine altfel. Comoditatea este barieră pe care ne-o punem singuri și devine, în cele mai multe situații, echivalentul stagnării. Ni se face teamă să ne dăm pe mâinile unor oameni, să ne lăsăm inima spre o nouă poveste de iubire, să o luăm de la zero la alt loc de muncă, să ne mutăm în altă țară, să rupem rădăcinile.

Nu e nimic greșit în a nu ne arunca orbeste cu capul înainte, cât timp asta înseamnă cântărirea oportunităților proprii, analiză matură a sentimentelor și punerea în balanță a ceea ce ne trebuie, pentru a ne fi bine în viitor. Totuși, ar fi greșit să dăm cu piciorul unei șanse, fie din teama de schimbare, fie de frica unei posibile dezamăgiri, fie că vom fi răniți sau că nu va fi așa cun ne imaginam. Probabil nu va fi, dar există 50% șanse să fie mai bine decât visam. Așa cum, 50% sunt alocate eșecului. Din greșeli învățam cel mai mult, ne modelăm, ne dăm cu capul de pereți și progresăm. Fricile înseamnă regres și ratarea unor șanse care probabil nu se vor mai întoarce niciodată.

Începuturile sunt mereu grele, vin cu provocări, aduc neliniști, nopți nedormite, întrebări și căutări. Dar pot fi al naibii de frumoase. Uneori înseamnă să intri într-o relație și să prinzi aripi alături de cineva care simte la fel ca tine. Alteori înseamnă să descoperi un nou domeniu și să întâlnești colegi noi. Câteodată poate fi despre un nou oraș unde în timp să ajungi să te simți ca acasă. Sau poate fi despre experimente legate de tine. Oricum ar fi, vei descoperi o altă parte din persoana ta de care nu ai fi aflat dacă nu ai fi dat curs acelui nou început! Îndrăznește!

Foto: flickr.com

 • 321
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  321
  Shares
 • June 12, 2016
-->

Poate te interesează

Dacă nu ai mai trăi pentru weekend…
September 21, 2021
5 tipuri de “prieteni” de care trebuie să scapi
July 31, 2021
Suntem suma preconcepțiilor noastre și uneori asta dăunează
May 17, 2021
De ce ești mai productiv când ai posibilitatea să nu lucrezi mereu de la birou
May 13, 2021
Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *