75 de ani de la “Micul Prinț” și de ce am decis să îl port pe piele


fi zis Micul Prinț este un personaj pe care îl știe toată lumea. Așa am crezut până de curând, atunci când am descoperit nu este deloc astfel. Ba chiar sunt destul de puțini cei care știu de unde vine povestea, Prințul nu este doar un erou creat pentru copii, ci e o metaforă în sine. Pentru mine, Micul Prinț înseamnă copilărie, dar și piesa de teatru văzută acum câțiva ani, cartea cu ilustrații, o poveste personală de iubire, diferite accesorii precum cană sau lănțișor, semnifică profunzime și frumos. Și tocmai de aceea, de anul acesta îl port pe piele pe Micul Prinț, împreună cu trandafirul său la apus. Iar toate aceste elemente au o semnificație în parte, pe care doar în carte o veți putea afla, dacă articolul acesta va convinge merită faceți acest lucru. Iar dacă știți deja, păstrați secretul și bucuria celor care încă nu s-au întâlnit cu Le Petit Prince

Cartea “Micul Prinț”, scrisă de Antoine de Saint-Exupéry, este cea cunoscută lucrare a autorului francez și una dintre cele mai populare cărți din lume. Naratorul este un pilot care aterizează cu avionul defect în deșertul Sahara. În timp ce încearcă să repare avionul, să găsească apă și mâncare, lângă el apare un băiețel, care îi cere să-i deseneze o oaie. Băiețelul este Micul Prinț care va spune cum a ajuns pe Pământ, ce a întâlnit pe alte planete, dar și cum este planeta pe care trăiește. Pare pueril ceea ce zic, dar credeți fiecare pagină este fascinantă și plină de cuvinte înțelepte.

2021 este anul când se împlinesc 75 de ani de la “Micul Prinț”. Tocmai de aceea, îmi doresc acesta să ajungă în mai multe inimi. Faptul că mi-am făcut un tatuaj cu acest simbol este o pură coincidență, nu are legătură cu aniversarea. Îmi aduce bucurie de fiecare dată când îl privesc și l-am făcut cu intenție bine setată. Poate vă place, poate că nu, dar sper totuși să vă fascineze cartea. Și vreau să vă las și câteva lucruri despre „Micul prinț”, pe care este posibil să nu le știți:

 • Cartea lui Antoine de Saint-Exupéry nu a fost publicată pentru prima dată în Franța, așa cum ne-am aștepta, ci în Statele Unite, în 1943. În Franța, nuvela lui Antoine de Saint-Exupery Micul Prinț a văzut lumina zilei de abia după finalul celui de Al Doilea Război Mondial, când Franța a fost eliberată de sub controlul naziștilor.

 

 • În Paris, există magazinul „Petit Prince” (pe care îl voi vizita foarte curând). Acesta adună peste 800 de produse dedicate personajului și are un decor fabulos.

 

 • 200 milioane de cărți “Micul Prinț” au fost vândute în întreaga lume, traduse în 300 de limbi.
 • Povestea a inspirat nenumărați artiști și au fost produse după carte serii animate, filme, ori piese de teatru. Dorina Chiriac l-a interpretat în România și a fost uimitoare.

“Micul Prinț” este o carte despre viață și relații umane și de prietenie, cu pilde poetice, emoționante și care pot fi înțelese și de copilul din fiecare dintre noi. Și vreau pun aici doar câteva dintre citate, unele care poate sună mai bine în franceză, dar care sunt la fel de profunde în orice limbă:

“Vedem clar doar cu inima. Tot ce e esențial e invizibil pentru ochi.”

“În una dintre stele voi trăi, în una voi râde și așa va fi, ca și cum toate stelele ar râde când privești cerul noaptea.”

“Adulții nu înțeleg niciodată nimic de unii singuri și e o obositor pentru copii să le explice mereu și mereu cum stau lucrurile.”

“Acolo unde trăiești oamenii cresc cinci mii de trandafiri într-o grădină…și cu toate astea nu găsesc ce caută…dar totuși ce caută poate fi găsit chiar și într-un singur trandafir…”

“Timpul pe care l-ai petrecut împreună cu trandafirul tău îl face atât de important.”

îl purtați pe Micul Prinț cu voi oricând aveți o zi mai grea și amintiți de apusurile lui. Și îmi dați de veste, mai jos, dacă și pentru voi acest personaj înseamnă emoție pură!

 

 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  20
  Shares
 • November 5, 2021
-->

Poate te interesează

Gențile de lux pot fi investiții
May 11, 2022
Filme și seriale pe care noi femeile le așteptăm la final de 2021
November 22, 2021
8 idei de cadouri la prețuri accesibile
December 10, 2020
PRINT ONE BOOK schimbă piața de carte din România! (P)
June 26, 2020
Haine, perdele și alte cumparturi online de izolare #bonprixitsme (P)
May 30, 2020
Sunt Ambasador BookLand și am un mesaj pentru tine!
April 15, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *