5 idei practice pentru extra spațiu în garsonieră


Ideea acestui articol a venit din nevoia mea de a face câteva îmbunătățiri în ceea ce privește spațiul din garsoniera unde locuiesc în prezent, în inima Bucureștiului. Sunt chiriașă în această garsonieră de mai bine de patru ani, iar momentan nu vreau să mă mut. Nici nu aș da o sumă mai mare pentru un apartament cu două-trei camere, dar nici nu aș investi. Nu consider că este vremea să îmi cumpăr casă sau apartamentul meu doarece îmi doresc să călătoresc cât mai mult. Aleg să văd lumea în prezent, ci nu să plătesc lunar o rată la bancă. Sinceră să fiu, nici nu am acel “spirit al proprietății”, des întâlnit pe la noi. A venit însă vremea să găsesc câteva idei practice de organizare și eficientizare a spațiului disponibil.

46200571_l-702x336

Garsoniera actuală este micuță, se află la parter, nu are balcon și începe să se mega aglomereze, ținând cont de faptul că acumulez periodic diverse obiecte, îmbrăcăminte, pantofi, cărți și tot felul de alte nebunii. Nu consider că am găsit rețeta ideală pentru a da senzația de spațiu mai mare, dar am câteva trucuri care pe mine mă ajută. Pe lângă acestea, senzația de spațiu mai mare creat de perdele în culori deschise și pereți albi rămâne perfect valabilă.

Aruncatul

Aruncă periodic ce nu îți mai trebuie! Cel puțin o dată pe an trebuie să faci asta. Dacă scoți de prin sertare, cutii și alte dulapuri, sigur o să dai de chestii inutile, fie haine pe care nu le-ai purtat de ani de zile, fie reviste, fie nu știu ce ciocan sau cadouri precum căni și gableonțuri care s-au umplut de praf. Poți să donezi ceea ce este în stare bună sau poți, fără regrete, să duci totul la ghenă. Se spune că atunci când eliberezi un loc de ceva, apare altceva. Și chiar funcționează!

Depozitarea

Cumpără câteva cutii chic precum cele de la IKEA sau personalizează cutii rămase de la pantofi sau genți. Am câteva astfel și mă uit acum la una primită de la fetele de la ANTANTE, cu ocazia unei comenzi mai ample. Totuși, dacă nu vine direct cochetă, o cutie poate fi transformată cu ajutorul unei hârtii creponate, a unor carioci, puțin lipici și gata. O altă idee este aceea de a lua pagni din reviste glossy pe care să le lipește de carton. Apoi pune cutiile obținute în decorul camerei, frumos integrate din punct de vedere al nuanțelor sau perfect random, ca o ciudățenie venită să spargă monotonia locului.

storage-box-from-cardboard-718x718

Compartimentarea

De multe ori am observat că am spații neutilizate, așa că, în timp, am găsit un mod de a le umple inteligent. Astfel, în sertarul din mica bucătărie se află atât rolele, dar și globuri de Crăciun sau geanta cu care merg la sală. Apoi, sub canapeaua extensibilă am pus o cutie imensă unde intră pături, pernuțe și alte piese de lenjerie de pat. Pe șifonier am urcat multe genți, în coșul de la bicicletă am pus eșarfe, pe rafturile de la baie am plasat chiar și o cutie cu acte. Ideea este că totul ține de puțină logică încât să ai obiectele mai grele în partea de jos, cele ușoare sau fragile peste; apoi să ai cum să închizi aceste spații, încât să nu se vadă ce aduni acolo.

0629-doubleduty-3

Patul

Fără doar și poate, în garsonieră recomand un pat pliant, o canapea tip colțar care se poate extinde sau, cel mult, un pat nu foarte mare. Din păcate, acest tip de locuința nu este cel mai indicat pentru king size bed, dar poți găsi soluții la fel de confortabile. Personal am o canapea și un astfel de pat, deoarece mai sunt situații când rămân persoane la mine. Oricum sunt adepta stilului minimalist și îmi place ideea de pat pliabil. Iar unele arată chiar foarte drăguț.

Decorul

O altă soluție smart de amenajare, venită tot din nevoie, a fost cea de a plasa bicicleta în cameră. Colorată și simpatică, pare intenționat lăsată astfel. La fel se poate întâmplă și cu suportul de ceasuri, de genți, mai ales că nu prea ai dressing în garsonieră. Imaginația este cheia. Poți să aplici placa pe perete, trollerul sau un taburete sub forma unei măsuțe de cafea alături de un puf sau pantofii în bibliotecă. Totul ține de tine, de atitudine și de acceptarea faptului că locuiești într-un spațiu limitat în care te poți juca.

Sunt curioasă voi ce faceți pentru a maximiza spațiul din locuințele mici și dacă aveți și alte idei pe care să le pun în aplicare. Mi-ar prinde numai bine, mai ales acum la început de toamnă!

we

Fotografii: Pinterest

 • 42
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  42
  Shares
 • September 4, 2018
-->

Poate te interesează

Unde am găsit cele mai interesante postere pentru decorat casa
February 09, 2021
Ajută-mă să aleg decorul de interior pentru vlog! (P)
October 19, 2017
Știi cum poți susține un proiect sustenabil? -EFdeN-
July 27, 2017
Soluții de depozitare garderobă pentru locuințe mici
October 12, 2016
Carti pentru suflet, pentru minte si pentru a decora camera
January 25, 2014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *