Scriu la prima mea carte și mă gândesc să aleg Print One Book – platforma pentru autori independenți (P)


Acum aproape un an descopeream PRINT ONE BOOK, platforma lansată în Romania pentru a ajuta autorii independenți să își publice cartea într-un mod inteligent, fară stocuri și fară costuri mari. Am detaliat despre Atelierul Autorilor Independenți –  aici. Pe scurt, vorbim despre “first sell, then print“, adică, un autor își publică prima carte prin platformă, apoi alege să o vândă prin Librăria Online printonebook.com sau nu, dar nu are un stoc impus. Când cineva dă o comandă de carte, abia atunci aceasta este printată. Așadar există doar costul primei cărți, plus costuri care țin de editare, de corecturi, de grafică, în funcție de caz. Totuși, publicarea independentă este foarte simplă și în avantajul autorului spre deosebire de modelul clasic când acesta aleargă după o editură și, cel mai probabil, cheltuie mulți bani, mai ales dacă e la început de drum.

Modelul “first sell, then print”, adică, un autor își publică prima carte prin platformă, apoi alege să o vândă prin Librăria Online printonebook.com sau nu, dar nu are un stoc impus.

De câteva zile am început să scriu la prima carte pe care, dintr-un motiv despre care nu pot vorbi încă, îmi propun să o lansez în octombrie. Nu stiu dacă îmi va ieși, dar până acum mă țin de plan și am scris zilnic. Pe lângă asta, au început deja să apară întrebările pe care, cu siguranță, le are oricine vrea să publice prima carte. Cum voi face, ce fel de format, ce copertă, ce font, ce design? Și mi-am amintit de Mostrarul Print One Book, un instrument util pe care îl pot comanda pe site și care mă va ajuta să vizualizez mai bine totul. Acesta cuprinde: 4 tipuri de formate de carte, 4 tipuri de hârtie de interior și 2 tipuri de coperți. Nu am luat decizia finală legat de viitoarea mea carte, dar măcar stiuexistă cineva care mă poate sprijini. Pe printonebook.com, dacă îți faci cont de autor, îți poți configura singur cartea și vedea estimativ cât te costa să printezi primul exemplar. Ceea ce cu siguranță voi face.

Cred că atunci când scrii o carte o proiectezi cumva și ți-ar placea să iasă perfect. Eu consider că e nevoie de specialiști, pentru corectură, pentru a te ajuta cu traduceri, daca ai nevoie, pentru copertă. Cu toate acestea, la cerere, te îndrumă echipa Print One Book. Doar să le dai de veste. În plus, după publicarea prin printonebook.com îți oferă și câteva Pachete Autori, de la elementele de bază până la o Strategie avansată, prin care poți învăța cum să comunici și să iți promovezi cartea prin Social Media, astfel încât să îți crești vânzările. Dacă nu ai un buget mare, poți porni cu Pachetul STAR în urma căruia vei avea propriul landing page de carte unde oamenii pot plasa comenzi, precum și fotografii profi cu cartea ta, dar și 3 postări profi făcute pentru Facebook și Instagram. Bănuiesc că nimeni nu scrie doar pentru colecția proprie, ci obiectivul este de a junge la un public cât mai numeros. Ei bine, se poate, iar vânzarea prin online face minuni, dacă știi cum să faci acest lucru. 

Despre promovarea prin digital a cărții pot vorbi mult, fiind și jobul meu. Până una alta, eu sunt în chinurile creației și îmi doresc să vin curând cu vești noi. Cred că ceea ce voi lansa va ajuta mulți oameni, dar… încă nu pot dezvălui subiectul cărții. Totuși, rămâne întrebarea: să aleg publicarea independentă la Print One Book?

 • 73
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  73
  Shares
 • July 26, 2021
-->

Poate te interesează

MASTERING Facebook & Instagram Ads – Curs pentru ANTREPRENORI
January 13, 2021
Prezentul și viitorul conținutului de la Wecontent 2019 (P)
November 13, 2019
Utile de la Conferința Influencer Marketing
September 17, 2019
De la Zilele Biz adunate – creativitate practică și inovație constructivă
November 27, 2017
Se pot introduce meseriile de pe net în COR?
March 11, 2017
Celebritățile, Profesioniștii sau Oamenii simpli – cine sunt cei mai importanți influențatori ai onlineului românesc?
May 27, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *