Pentru ce sunt recunoscătoare în izolare


Au trecut aproape două săptămâni de când am revenit în România și m-am izolat complet, singură în studioul meu, fără posibilitatea de a-mi aduce câinele de la părinții mei și fără acces la alte persoane. Am avut o singură cădere, zece minute de anxietate în care am simțit că mă sufoc și că aș vrea să ies pe străzi. Din fericire, am descoperit meditația în urmă cu ceva ani, așa că am respirat de câteva ori, m-am reîntors la prezent, am reușit să plâng, iar apoi m-am adunat și mi-am revenit. Am realizat că nu situația curentă mă neliniștea, ci incertitudinea perioadei care urmează. Tot eu am conștientizat apoi că, în situație de criză sau în orice altă zi normală, nu există nimic sigur sau controlabil care ține de viitor. Așadar, această a fost căderea mea, dar și modul de a mă ridica.

Despre partea pozitivă a ceea ce se petrece acum în lume aș vrea să vă spun, cu doza de liniște și optimism pe care le am și care sper să rămână cu mine, oricât voi fi forțată să stau în casă.

Am convingerea că există și lucruri bune care se petrec acum, atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv. Cred că putem primi lecția dată de Univers din altă perspectivă, fără drame și depresii, dacă ne setam că atare. Doar de noi depinde ce învățăminte tragem, ce schimbăm și cum ieșim din casă când va fi permis. Iar istoria a demonstrat că în urmă unei pandemii sau a oricărui alt tip de criză apar multe lucruri bune, inovații care ne ușurează viața, opere de artă și creativitate. Iar eu aleg să rămân informată, dar să nu mă las acaparată de știri negative, astfel încât să iau tot ce e mai bun de la această carantină.

Sunt recunoscătoare pentru că am realizat încă o dată că știu cine sunt și ce știu, ceea ce mă face să nu îmi fie teamă de situația financiară. 90% din clienții mei erau antreprenori care au închis sau suspendat momentan activitatea. Dar, am ales că în aceste două săptămâni să îi sprijin, să îi ajut și să mă focusez nu pe problemă, ci pe a căuta soluții. Așa am inițiat un curs online de Facebook Ads pentru antreprenori, am aplicat la alte joburi pe Upwork și am început un Masterclass care să mă ajute să mă dezvolt profesional. Chiar dacă urmează niște luni mai complicate, important va fi să fiu sănătoasă și să rămân încrezătoare, deoarece proiectele vin și pleacă, dar cunoștințele și experiența nu îți pot fi luate de nimeni.

Sunt recunoscătoare pentru că am înțeles încă o dată cât de mulți oameni am norocul să mă iubească și să îmi fie alături, familie, prieteni, amici. Fiecare apel telefonic sau conversație cu video mi-a adus zâmbetul pe buze. Deși îmi e dor de toți și aș vrea să îi strâng în brațe, cred că în astfel de timpuri apar conversații profunde, ne spunem secrete și temeri ascunse, învățăm să avem mai multă răbdare și să ascultăm activ, să nu mai grăbim discuția, să punem pe primul plan pe cei dragi, așa cum era firesc să fie și înainte, dar ne lăsăm uneori duși de val, în goană după alte lucruri.

Sunt recunoscătoare pentru că am grijă de mine, de la primul pahar cu apă plată de dimineață, până la cel de vin înainte de a merge la somn. Mi-am dedicat în perioada asta mai mult timp că de obicei pentru a mă răsfața cu masaj, măști de față, rutină de îngrijire ten, clase de meditație și yoga, somn sau, pur și simplu, lăsat telefonul deoparte și privit pe geam cu o cană de cafea alături.

Sunt recunoscătoare pentru că învăț ceva nou, iar la mine este vorba de gătit. Nu mai făcusem acest lucru de 7 ani și chiar mă gândeam, din când în când, că mi-ar plăcea să am timp și de asta. Ei bine, am comandat plită, oale, ustensile, ingrediente, iar acum sunt foarte dornică să încerc tot felul de rețete. Plus că regula mea este ca în timp ce gătesc să ascult un album de muzică bună, fără a mă uită la notificările din Social Media.

Sunt recunoscătoare pentru că am făcut curățenie, atât de păreriști și oameni nefericiți comentatori pe Facebook, dar și curățenie reală. E prima dată când am toate rufele curate, când am avut timp să șterg toată mobila de praf, când am așezat hainele în toate șifonierele și dulapurile, bijuteriile, parfumurile, actele. Mi se pare fabulos și aș vrea să păstrez această stare și când voi reveni la viața normală.

Cred că a venit vremea să ne îndepărtăm de orice răutate, de orice este superficial, de tot ceea ce nu ne este realmente de folos și să ne întoarcem la noi și la bucuriile simple. Putem lua criză ca o curățare, o redescoperire, resetare valori, regândire a modului în care consumăm, fie că e vorba de mâncare, haine sau social media. Fie că pierdem vremea sau ne găsim un program pentru a fi mai productivi, important este să rămânem optimiști. Sunt foarte curioasă: voi pentru ce sunteți recunoascatori în această perioadă?

 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • March 31, 2020
-->

Poate te interesează

Suntem suma preconcepțiilor noastre și uneori asta dăunează
May 17, 2021
De ce ești mai productiv când ai posibilitatea să nu lucrezi mereu de la birou
May 13, 2021
Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021
10 lecții de la 2020 pentru 2021
December 23, 2020
Teama de a avea bani
August 30, 2020

2 Comments

Gaelex Iceberg
Reply April 2, 2020

Hai ca poate inveti sa gatesti, sa calci o camasa si nu te mai duci singura in taote calatoriile

  Luminita Balaban
  Reply April 6, 2020

  nu sunt singura decat cand aleg, dude. ai vrea si tu "singur" ca mine :))))))))))))

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *