Câteva recomandări – film, carte, teatru, serial


Este și pentru mine ireal, dar, nu am mai scris niciun articol pentru această rubrică. Nu știu exact de ce, dar cred că motivul este că pun multe recomandări pe stories pe Instagram. Și uite așa, am zis că este mai simplu. Totuși, acum am o recomandare din fiecare categorie: film, carte, teatru și serial care cred că merită atenție deoarece acestea pot fi o sursă de inspirație, de suport emoțional în unele situații, ori doar un mod de a utiliza timpul util și plăcut. Pe toate patru le-am descoperit la finalul primăverii lui 2022, dar, indiferent când ajunge la voi acest articol, cred că trebuie testate, pentru că nu este vorba de nimic ce ține de trend sau de ceva care se petrece doar o dată. Chiar și piesa de teatru se tot joacă, de ceva vreme, așa că sper să prindeți bilet!

 • Filmul “The in between”, 2022, care se poate vedea pe Netflix. Este o dramă romantică cu puțin SF, în care trăim povestea de iubire dintre Tessa și Skylar. Când acesta moare într-un accident de mașînă, Tessa continuă să îl caute. Urmează o serie de scene în care acțiunea se petrece pe două planuri, înainte și după moarte. Nu o să vspun dacă te poți întâlni cu persoana iubită și când nu mai este, dar cu siguranță veți găsi o mulțime de scene și replici emoționante. Mi s-a părut o idee inedită și nu a fost cu mai nimic previzibil, iar actrița din rolul principal, Joey King, cred că va fi un nume de succes la Hollywood, în viitor.

 • Cartea femeilor care merită mai mult” – de Dr. Shefali Tsabary, este una dintre acele scriituri care își propun să dezmorțească femeile netrezite la viață. Nu este o simplă carte banală de dezvoltare personală, ci are o abordare foarte realistă. Sunt prezentate multe cazuri reale, iar tema în jurul căruia gravitează totul este înțelegerea faptului că trăim în patriarhat și că acest lucru ne suprimă eul autentic, indiferent din ce țară suntem, ce religie, culoare a pielii sau educație avem. Psiholoaga Shefali încearcă să ofere femeilor informații pentru a reveni la sinele lor, pentru a scăpa de frici, de prejudecățile societății sau de propriile concepții limitative. Eu o recomand atât femeilor deja trezite, pentru a-și aminti ce poate uită când revin la anumite tipare de care nu au scapăt, dar, mai ales celor care sunt în căutări ori poate nu înțeleg de ce sunt atât de nefericite cu viața lor.

 

 • Piesa de teatru “California Suite“, cu Dan Rădulescu, Corina Moise, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron. „California Suite” este o comedie în trei părți despre traiul în comun scrisă de autorul american Neil Simon, care încearcă să răspundă la întrebarea „Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare  arată că ar trebui să o luăm pe căi separate?”. Este și un debut regizoral pentru Andrei Huțuleac. Am râs tot spectacolul, iar actorii au fost minunați. De mers pentru o doză de bună dispoziție, uitat de cotidian și relaxare. Se joacă la Untearu, iar programul următoarelor reprezentații îl puteți găsi pe unteatru.ro.
 • Serialul “The Good Doctor”, tot de pe Netflix, mă fascinează cu fiecare episod. Doctorul cel bun este autist, iar evoluția sa din copilărie până la viața de chirurg este impresionantă. Vom trăi alături de echipa de medici multe povești emoționate, dar cea a lui Shaun Murphy este mai mult de atât. Îl vedem în prima sa ipostază cu o femeie, înțelegem cât de important este ca ceilalți să accepte condiția și să te integreze, cât contează iubirea părinților și multe altele. Serialul este deja în topuri, pe bună dreptate. Actorul care îl interpretează pe chirurgul rezident, Freddie Highmore, joacă excelent. Va urma și Sezonul 5 pe Netflix și sunt deja zvonuri că se filmează cel de al șaselea. Eu promit să mă uit la toate pentru că vreau să văd cum poate fi construit acest personaj mai departe.

Mi-ar plăcea să îmisați, mai jos în comentarii, și voi ce alte recomandări aveți pentru mine, din aceste categorii, fie unele recente, fie dintre preferatele voastre din toate timpurile. Poate nu le știu, poate aflu ceva care mi se potrivește și facem astfel schimb util de informații!

 • 38
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  38
  Shares
 • May 26, 2022
-->

Poate te interesează

Câteva recomandări – film, carte, serial, podcast
March 25, 2023
Povestea din Cuibul Artiștilor
January 23, 2020
Te aștept la Shop my Library să cumperi cărți și să faci o faptă bună!
January 11, 2020
5 cărți care mi-au schimbat modul de gândire
January 05, 2020
Film, serial, carte – emoție
March 24, 2018
Film, carte, teatru – Hawaii, dragostea modernă, Regele Lear
November 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *