Profil de fotograf, Andrei Tanase


Fotografia este, fara doar si poate, o arta. A fi fotograf implica in primul rand a fi pasionat de ceea ce faci, a avea viziune, talent, a iubi arta si frumosul. In ochii unui fotograf lumea se vede diferit deoarece acesta se joaca cu umbre si lumini, cu retusuri, cu unghiuri pentru a reda ceea ce vrea sa transmita, ceea ce i se cere initial, dar intr-o forma artistica sau pentru a imbunatati realitatea. O poza la cerere in scop comercial este mai putin artisitica, dar pasiunea si implicarea fatografului, a unui profesionist, sunt cele ce fac diferenta cand vine vorba de rezultatul final.

Andrei Tanase a transformat un hobby in pasiune, este omul din spatele “Andrei Tanase[fotografie si alte droguri]”, a facut mii de fotografii pana acum, a pozat manechine, peisaje, cladiri, face fotografie comerciala si de moda si mi-a marturisit ca cel mai mult ii place sa fotografieze oamenii.  Pasiunea lui este fotografia de portret, “Imi place fotografia pentru ca imi plac oamenii. Imi place sa ii observ, sa ii idescopar si sa stam de vorba. Nu imi place sa fur fragmente din eul tau, din contra, vreau sa mi le oferi cu drag. De asta prefer portretele.” Considera ca fotografia de moda este o declinare a celei de portret deoarece aceasta inseamna mai mult decat a poza haine sau manechine, “Avem nevoie de emotii, de inspiratia de moment a unui model care se dedica cu totul, de o echipa de oameni care inteleg ce vrei si vad acelasi film pe care il vezi tu.”


Desi iubeste de mic fotografia, nu a ales sa studieze acest domeniu. A fost mai mult autodidact in ceea ce priveste fotografia, a studiat carti, albume foto sau surse online. Mentioneaza participarea la doua workshopuri de profil, insa cel mai important considera a fi cel tinut de Cosmin Gogu, un fotograf pe care il admira. Daca vorbim de partea tehnica, Andrei cosidera ca tehnicile de prelucrare fac diferenta intre fotografi, iar rezultatul poate fi considerat arta, in unele cazuri. Fotografia publicitara poate lua si ea forme artistice, “atunci cand toata echipa din spate isi doreste arta”, desi, de cele mai multe ori, nu este cazul sa vorbim de asa ceva.

Pasiunea pentru fotografie a inceput in urma cu aproximativ 4 ani, dar a avut pana in prezent 3 expozitii, in 2010 la Palatul Sutu in cadrul expozitiei “Faces around me” unde a expus alaturi de alte nume, dar si 2 solo exhibition: “The Coffee Syndrom” la Cafepedia, in 2010 si “Portraits in black and white” la Rendez-vous Cafe in 2011. Mai pot fi mentionate editorialele pentru ArtNest Magazine, lookbook-ul Cristina Cernei, precum  si colaborarile pentru campaniile Avon sau Fashion House Militari.

Andrei are destule proiecte in derulare, precum seria de portrete a comunitatii japoneze in Romania, inceput in 2012, dar si cateva noi in plan, dar nu ii place sa vorbeasca despre acest lucru din superstitie sau, poate, pentru ca este genul de fotograf care se exprima prin ceea ce face, mai mult decat prin cuvinte. “De fiecare data cand spunca fac ceva inainte sa incep, am senzatia ca gata, pot trece la alt proiect.” Andrei marturiseste insa ca ii place cand ceilalti ii apreciaza munca si poate transmite stari sau emotii prin fotografiile sale: “Imi place sa fac fotografie. Si sa fac oamenii sa isi piarda cateva secunde in fata fiecareia“. Fotografiile sunt cartea lui de vizita si mesajul catre cei ce ajung sa le vada si sa le placa. Un fotograf ancorat in realitate ale carui proiecte merita sa le urmarim, pe scurt: Andrei Tanase. (www.andreitanase.ro)

 

 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
 • January 24, 2013
-->

Poate te interesează

Cum am aparut la emisiunea Woman TV de la Nasul TV
August 26, 2015
De vorba cu Ilie Cornel
November 27, 2013
De vorba cu Adrian Telespan
November 20, 2013
De vorba cu Ana Ularu
November 14, 2013
De vorba cu Dana Savuica
August 20, 2012
De vorba cu Printesa Polonic
May 19, 2012

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *