POESIA – bucătărie italiană și decor de poveste


Îmi place să descopăr restaurante noi, ador fructele de mare și cafeaua bună. Când toate acestea se întâlnesc, trebuie să împart și cu ceilalți. Despre Poesia va voi povesti, locul unde în care gustul bucătăriei italienești întâlnește arta bunului gust, autentic mediteranean!

_MG_8100

_MG_8128

Ceea ce m-a fascinat la Poesia este decorul inspirat de stilul mediteranean cu accente vintage. Camerele sunt amenajate cu mult bun gust și poți alege una dintre cele mai retrase, cea din zona barului sau cea cu balcon. Servirea este impecabilă, iar chelnerii sunt atenți și zâmbitori. Nu am testat tot meniul, dar ceea ce am gustat a fost delicios. Meniul italienesc cuprinde peste 70 de preparate, preponderent pe bază de pește și fructe de mare, dar și carne, gătite proaspăt în fiecare zi. Printre rețetele vedetă, gurmanzii pot alege tartar de somon Alaska cu chives și brânză de capră, platou autentic antipasti salami Toscana, care poate fi asociat cu un vin premium, din aceeași zonă, salată cu piept de rață afumat, sos de muștar, risotto cu creveți, cannelloni mare e monti cu sos de lup de mare, Scoici Saint Jacques cu ciuperci de pădure, apio și sos Prosecco, cod negru de Alaska cu sos de lime, pe pat de piure vanilat sau Seabass de Chile cu mousse de mango și avocado, pe pat de fenicul.

_MG_8211

_MG_8192

_MG_8197

Poesia are și câteva surprize pentru cei care îi trec pragul. A fost lansat  un meniu tip degustation, ce poate fi servit în fiecare zi la masă de prânz, sub conceptul de Gourmet Business Lunch. Meniul se conturează în fiecare săptămană și cuprinde 5-6 preparate, un mix din meniul clasic al restaurantului, oferit la un preț fix de 65 de lei. În plus, am aflat pe surse că în curând vom găsi la Poesia o terasă mult mai cochetă, dar și meniuri de mic dejun speciale.

_MG_8165

_MG_8120

Dacă v-am făcut poftă de ceva bun sau vreți să vă relaxați pentru câteva ore, recomand cu încredere Poesia. În plus, este și un loc bun pentru zile de naștere sau petreceri corporate. Dacă ajungeți, aștept cu drag părerile voastre mai jos! 🙂

Mulțumiri pentru fotografii: Corina Anghelescu

_MG_8218

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • April 13, 2017
-->

Poate te interesează

De unde comanzi acasă mâncare sănătoasă în București
November 30, 2019
Ce am comandat de pe VitaMIX.ro și nebunia cu Pudra de Matcha (P)
May 31, 2019
București 100, Bucureștiul meu (P)
June 26, 2018
Am descoperit Vinurile de Măcin (P)
June 18, 2018
Un restaurant din București unde te simți ca în Spania
June 10, 2018
Condimental de Calif aduce Kebun – cel mai cool kebab reinventat
July 02, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *