Ce să nu ratezi în Paris, mai puțin turistic


Probabil oricine cunoaște știe sunt îndrăgostită iremediabil de Paris și îmi doresc locuiesc acolo o perioadă din viața mea. Nu știu de ce, dar simt , de fiecare dată când ajung în capitala Franței, sunt acasă și simt fericită în fiecare moment, indiferent de ceea ce se întâmplă. Cu toate acestea, am realizat nu am scris niciodată un articol dedicat despre ceea ce poți vizita aici. Poate pentru am fost de multe ori și am impresia toată lumea știe care sunt obiectivele turistice principale. Ori poate pentru nu am vrut împart cu nimeni câteva locuri și le păstrez doar pentru mine, cu trăirile și emoțiile pe care le-am avut atunci. Iar unele vor rămâne ascunse, dar las aici câteva pe care nu le ratați, daca ajungeți în Paris, mai ales dacă nu este prima oară.

Librăria Shakespeare&Co – deschisă încă din 1951, peste drum de Notre Dame, pe malul Senei, marcată de câteva terase foarte cochete. În interior veți găși diferite camere, cărți din toată lumea și de toate tipurile, cartoline, alte suveniruri, o pisică a casei care umblă nestingherită printre clienți, un pian unde puteți cânta și multa lume boemă. Fie că fugiți de ploaie ori de caniculă, merită o oprire pentru a lectura puțin și pentru a cumpăra o carte.

Zona cu Statuia Libertății – unde am ajuns și eu pentru prima dată în 2022, deși, aveam să aflu că statuia a fost un cadou oferită cadou orașului Paris de comunitatea francezilor stabiliți în SUA, pentru a comemora centenarul Revoluției franceze. A fost inaugurată în 1885 model din ipsos. În acea zonă, este o mică insulă creată unde parizieni și turiști deopotrivă vin pentru picnic.

Muzeul La vie romantique – a fost reședința pariziană a pictorului Ary Scheffer. Muzeul prezintă numeroase obiecte legate de viața lui George Sand (portrete, bijuterii, mobilier). Ceea ce mi-a plăcut și mai mult a fost curtea, plină de trandafiri, dar și faptul există o cafenea micuță, cu tot felul de prăjituri, unde puteți opri după ce admirați camerele muzeului.

Buddha Bar – un bar – club renumit pentru statueta imensa a lui Buddha care tronează, pentru decorul fabulos, pentru petrecerile de aici. Are 3 etaje, un meniu asiatic, o gamă variată de băuturi. În weekend este posibil nu se poată intra fară rezervare, dar în timpul săptămânii nu ar trebui fie probleme. Ținuta este oarecum formală, adică nu ar fi indicat mergeți chiar în costum de sport.

Peninsula Rooftop – situat la etajul 6 al hotelului de lux cu același nume. Priveliștea asupra Parisului este fabuloasă, zi sau noapte, mai ales în sezonul cald. Prețurile sunt un pic cam piperate, atât la mâncare, dar mai ales la vinuri și cocktailuri, dar cred merită pentru experiență și pentru fotografii instagramabile asupra Orașului Luminii.

Curtea Palatului Royal – unde sunt tot felul de decorațiuni, inclusiv niște trepte alb-negru și un parc plin de flori. Este locul ideal de oprit după o viziua la Luvru, situat la câțiva pasi, pentru un croissant și o cafea.

Acoperișul de pe Galeriile Lafayette – de unde vezi Parisul la 360 de grade, unde poți prinde proiecții de film sau de diferite competiții. Cred că este ideal pentru a bea un pahar de vin la apus sau pentru o întălnire romantică la înălțime.

Strada Saint-Dominique – care pleacă din fața Turnului Eiffel, de altfel loc excelent de poze și ajunge până la restaurantul Le Recrutement Cafe. Este plină de restaurante, cafenele, galerii, iar partea cea mai simpatică este puteți face poze cu turnul în spate, din unghiuri perfecte. Este încadrată de clădirile tipic pariziene minunate. Trebuie mâncați la Le Recrutement deoarece au un meniu vast. Eu am ales pește cu legume și a fost senzațional.

La Maison Rose – restaurantul roz, super adorabil, cu locuri puține la interior. Este, de altfel, situat în zona mea preferată din Paris, în Montmartre, pe deal, foarte aproape de Sacre Coeur, de Muzeul Picasso sau de alte galerii. La Maison Rose are mai bine de 100 de ani vechime și a fost, dealungul timpului, locul de întălnire pentru mulți artiști.

Zona La Defense – unde, din nou, am ajuns foarte târziu, fiind destul de departe față de zona turistică. Este o teleportare rapidă în alt oraș, cu clădiri înalte din sticla, stadion, magazine, un loc de promenadă. La Defense primul cartier european de afaceri, din punct de vedere al pieței de birouri.

Cam acestea au fost cele 10 recomandări din Paris. Mai am câteva în acest articol – aici. Dacă ajungeți în orașul inimii mele, ori ați descoperit ceva inedit, îmi dați de veste, mai jos în comentarii!

 • 104
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  104
  Shares
 • June 28, 2022
-->

Poate te interesează

Câteva zile în Oman (Muscat, Whadi Desert și Wadi Bani Khalid)
April 07, 2024
Culorile Mumbaiului – un oraș greu de înțeles, minunat de explorat!
April 05, 2024
Experiența mea într-un ashram din India
March 31, 2024
Alte locuri inedite din Paris pe care să nu le ratezi
November 02, 2023
5 săptămâni în Dubai – câteva recomandări pe care să nu le ratezi
March 10, 2023
10 zile în Munchen – nomad digital și 5 zile de explorat orașul și împrejurimile
November 16, 2022

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *