De ce e bine să purtăm ochelari de soare chiar și în sezonul rece (P)


Pasiunea mea pentru ochelari de soare a început acum mulți ani, pe vremea când nu știam cât de folositori pot fi, nici ce înseamnă o pereche de calitate, nici ce beneficii poate oferi purtatul acestora. Nu mai țin minte care a fost prima preche, dar știu că foarte târziu am investit într-o pereche de brand. Consider că a fost nevoie de educație pentru a nu mai considera acest accesoriu ceva extra sau inutil, ci un mod de protecție a ochilor, chiar și în timpul iernii. Și da, ei pot fi purtați și în interior, dacă te expui la lasere și lumini, doar că vorbim de altfel de modele. Iar că vlogger, îmi sunt nelipsiți de la filmări și pentru că e mai ușor să mă uit în cameră fără a se vedea că nu privesc direct în obiectiv.

Ochelarii de soare nu sunt un moft, ci au beneficii reale. Cel mai important mi se pare faptul că ei ne ajută să prevenim apariția ridurilor din jurul ochilor care apar atunci când mijim ochii de la soare. Sunt esențiali pentru sănătatea oculara deoarece blochează razele ultraviolete care există și în sezonul rece, nu doar vara. Radiațiile UV sunt responsabile de producerea unor afecțiuni oculare precum cataractă, degenerescență maculară și cancer. De aceea, este ok să alegem lentile cu protecție oculară. Am aflat și eu de la medici că există UVA și UVB. Cei mai buni ochelari de soare pentru sănătatea ochilor tăi sunt cei cu protecție 100% UVB și UVA. Factorul de protecție UV este specificat pe brațul ochelarilor.

Găsim ochelari de soare în toate culorile și formele posibile. De obicei ne ghidăm după modă, îi asortăm cu ținuta, dar nu oricare se potrivesc feței noastre. Asta deoarece ei ar trebui cumpărați în conformitate cu forma feței noastre. Apoi, contează factorul de protecție UV despre care am menționat. Trendul cred că trebuie să fie ultima noastră grijă. Personal, sunt adepta unei perechi mai scumpe, de calitate, în detrimentul a unei multitudini de plasticuri inutile. Consider că o investiție inteligentă într-un ochelar de soare relativ clasic, care nu se va demoda nici peste 5 ani, este o opțiune excelentă. Ne ajută la condus, la plajă, când mergem pe stradă, la un meci pe arenă și în multe alte situații de zi cu zi. Așa cum investim într-un ceas bun sau într-un fond de ten scump, astfel ar trebui să gândim și despre acest obiect.

45214692_1156967207791627_7052817181750329344_o

Am adunat în ani aproximativ 100 de perechi de ochelari, dar, invariabil, revin la 2-3 modele care merg la fiecare ținută. Fiecare are o poveste și îmi este dragă, dar am o pereche favorită în prezent. Am luat-o cu câteva zile de a pleca în Copenhaga, de la Optica Vedere de la Iancului. Îmi doream o pereche cu roșu. Recunosc că am fost fascinată de modelele găsite la ei, unele pe care nu le ai în alte magazine, nici măcar în aeroport. Intrigată, am întrebat și am aflat că la Optica Vedere există modele de la diferite branduri care se găsesc doar în rețeaua lor. În plus am primit consiliere, am aflat că oferă și servicii de montare lentile de contact sau consultații pentru dioptrii înainte de a alege rama ochelarilor de vedere. Asta înseamnă că revin curând la ei deoarece chiar îmi doresc o nouă ramă.

Personal sunt fascinată de acest subiect, așa că urmează și alte articole despre cum alegem ochelarii de vedere sau de soare în funcție de forma feței și un vlog pe Lumi Travels unde să vă prezint colecția mea de ochelari. Puteți intra și pe opticavedere.ro să aruncați un ochi pe modele, pe oferte și, de ce nu, să vă faceți o programare la un consult sau să găsiți Optica Vedere cea mai apropiată de voi. Momentan sunt doar în București, dar îi găsiți online!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • November 22, 2018
-->

Poate te interesează

8 idei de cadouri la prețuri accesibile
December 10, 2020
Haine, perdele și alte cumparturi online de izolare #bonprixitsme (P)
May 30, 2020
Schimbare de carieră – învață să vinzi pe Amazon și să câștigi bani online! (P)
March 23, 2020
1000 de magazine Profi în România și 110.000 flori oferite (P)
May 20, 2019
Ce am aflat de la Optica Vedere despre ochelarii de vedere. Noul SENSITY!
January 20, 2019
Sutiene pentru femeile care suferă de cancer la sân
November 19, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *