An nou, obiceiuri bune pentru minte și trup, în ritmul propriu


Dacă este o credință care îmi ghidează viața și la care nu îmi doresc să renunț, aceea ar fi că: totul este sau ar trebui să fie despre echilibru. După perioade mai agitate, cu multe ieșiri, exces de mâncare, de alcool, de nopți nedormite, de dat energie în dreapta și în stanga, cred că este ideal ca, la început de an, să revenim puțin la noi și să facem un mic detox de la toate acestea, în limita în care se poate. Pentru mine echilibrul înseamnă anumite acțiuni care îmi fac bine, unele deprinse și educate în ani, care la început nu au fost ușoare, dar care mi-au adus pace interioară și care mă fac să fiu persoana liniștită și echilibrată emoțional de astăzi. Și vreau să le las aici și pentru cei care sunt într-un loc mai agitat, care nu știu de unde să reînceapă un nou drum, care simt că vor să schimbe ceva la ei și la viața din jur, dar nu știu de unde să o apuce. Drumul pornește întotdeauna din interior. Ceea ce ai în exterior este doar o reflexie a ceea ce este în tine, fie că vorbim de job, de situații care “se întâmplă”, de anturaj sau, pur și simplu, de starea de sănătate psihică sau de modul în care se simte corpul.

Câteva obiceiuri bune, de repetat pe o perioadă mai lungă, până devin parte din tine, care îți vor aduce echilibru și care vor produce schimbări palpabile:

Fii mai atent la corp și acceptă faptul este cel care îți semnale clare. Orice tip de “defecțiune“, fie o durere de spate, de cap, o banală răceală, până la boli mai grave, sunt doar semne de atenționare pentru a vedea ce din tine doare, ce nu ai rezolvat încă, unde mai ai de închis uși, unde de săpat, ce nu îți priește. Ar fi recomandat îți faci și un set de analize, tot este început de an, măcar cele mai importante, dacă nu ai timp și bani de toate.

Oferă limitat din energia ta, atât celor apropiați, cât și unor situații. Unele bătălii nu merită duse și puține lucruri sunt atât de importante cât te lași stresat de ele. Este ok asculți, dar tu ești cel care trebuie pună limite, atunci când cei din jur repetă la infinit aceeași placă sau se plâng neîncetat. înveți spui nu, pleci când cineva te seacă de energie, lași uneori lucrurile se rezolve de la sine, nu te enervezi pentru niște întârzieri pe proiecte, toate sunt simple sau complicate, exact așa cum vrei tu fie. Singurul lucru pe care îl poți controla este cum reacționezi în fața acestora și ce decizii iei.

Din când în când, ceva total diferit de cum ai procedat până atunci. spunem ești mereu obișnuit ai ultimul cuvânt în echipa ta. Cum ar fi dacă oferi șansa cuiva subordonat facă asta și își asume responsabilitatea. Sau cum ar fi iei un bilet de avion și pleci, poate pentru prima dată, singur prin lume. Orice este nou sperie, iar firea noastră este foarte reticentă la schimbare în general. Totuși, doar astfel de mișcări bruște ne ajută evoluăm un pic și ieșim din zona de confort.

Oferăți constant timp doar pentru tine, nu pentru tine și familie, nu pentru cei mici, nu pentru prieteni. Meditează, roagă-te, respiră, stai în parc, sport, mergi la masaj, citește, desenează, orice îți face bine. Ideal ar fi revii la vechi hobby-uri sau dorințe pe care le tot amâni și începi acum. Pune în agendă, măcar o dată pe săptămână, “me time” și nu renunța la întâlnirea cu tine, orice ar fi.

un detox de tot ceea ce știi nu este benefic, fie vorbim de o relație toxică, de prea mult vin, de ieșit în oraș, de orice tip de narcotice. Instinctul îți spune clar când e prea mult, doar ne găsim scuze ne lăsăm, fie din frică, pentru ne setăm credem va fi greu. Un pas mic este oricum mai mult decât nimic. Nu trebuie fii vreun guru în stil de viață sănătos de mâine, dar poți încerca pui ceai în loc de cocktail când ieși cu prietenii ori înlocuiești ciocolata și fast food-ul regulat cu alimente fară zahăr, pe bază de plante.

Educă-te financiar și învață ceea ce nu te-a învățat nimeni când erai copil sau adolescent ori mai târziu în viață. Stai pe lângă oameni mai deștepți, vezi ce surse de venit au ei, gândește-te la o sursă extra de venit sau la unul pasiv. Împarte ceea ce câștigi în: cheltuieli obligatorii, economii, investiții și donații. Nu e nevoie pui deoparte din prima 50% din salariu, dar poți începe cu un mic seif în Revolut unde se adune la o dată X o sumă cât de mică de bani. Echlibrul fnanciar înseamnă încasezi mai mult decât plătești și ai măcar o sursă din care poți lua, în caz se întâmplă ceva neprevăzut.

Fă un decluttering serios, atât de lucruri, cât și de oameni. Să renunți la tot felul de obiecte vechi, haine cu care nu te-ai îmbrăcat de ani, vechituri de prin casă ori debara, poate părea simplu. Nici asta nu este întotdeauna. Dar odată eliberat spațiul, îți promit că vei atrage ceva nou și cu adevărat bun pentru tine. Totuși, cel mai complicat este să ai puterea de a lăsa să plece persoane care nu îți fac bine, cu care nu mai împarți nimic, care nu îți dau o stare bună. Totuși, doar astfel vei avea în existența ta oamenii care fac bine sufletului tău și te vei simți împlinit. Și se poate, deși uneori presupune lacrimi și să fii considerat nebun.

Fiecare își are propriul balans în această viață. Doar noi știm ce ne face bine, simțim când avem nevoie de schimbări, când nu suntem unde trebuie. Fie ca 2023 să fie acel an în care vei avea forța de a reveni la sinele tău autentic, de a lua doar ce decizii vrei, de a-ți asculta mai mult mintea și corpul, de a ști cum să îți setezi corect creierul, de a învăța să fii recunoascator pentru ce ai și de a atrage cu vibrația ta doar ceea ce îți trebuie, nu ceea ce crezi că ai nevoie. Orice alt obicei bun ai de împărtășit cu mine, îl aștept în comentarii mai jos. Sper să îți fie de folos cele de mai sus și să crezi în magie!

 • 39
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  39
  Shares
 • January 4, 2023
-->

Poate te interesează

Marea schimbare a venit când am învățat recunoștința
November 24, 2023
Red flags în relație – ce sunt, la ce duc și 10 exemple
August 06, 2023
Momentul când zici “Până aici!” și începi vindecarea
July 05, 2023
Învață să te ierți pentru a reuși să te iubești
March 23, 2023
Dacă aș avea o super putere… aceea ar fi să ajut oamenii să devină conștienți.
March 19, 2023
Resurse gratuite pentru femei care vor mai mult emoțional
September 20, 2022

2 Comments

Fuzzy
Reply April 21, 2023

Acest articol este extrem de interesant! Imi place foarte mult ca iti oferi feedback prin care sa iti imbunatatesti viata si sa aduci aceasta putere de constiinta si echilibru in tot ceea ce faci. Faptul ca iti asumi aceasta responsabilitate si ca iti vei educa gandirea, creand obiceiuri si ritualuri, este unul din secretele unui stil de viata sanatos. Iti urmez exemplul si imi doresc sa incerc macar o parte din aceste lucruri. Merita sa-ti incerci vechiul obicei de a iesi din zona ta de confort si sa testezi ce e nou acum!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *