O lecție de ambiție și de a nu renunța la visul tău


Întâmplător, aseară am ajuns în fața unui televizor și am văzut Finala de la Românii au Talent. Poate că mulți ați aflat de mult povestea Nadiei Buduruși, una dintre concurente și cea care a fost pe locul 4. Pentru mine, care nu sunt ușor impresionabilă la cazuri sociale televizate, deoarece știu că în spate există mult PR și multe înflorituri pentru a atrage atenția și a sensibiliza privitorii; pentru mine s-a întâmplat un declick. Nadia dansează la bară și face din asta o adevărată artă. Nu este nimic deocheat în dânsul ei, ci este vorba de de abilități incredibile, de spectacol, de magie. Sunt convinsă că a auzit multe ironii, de-a lungul carierei sale de dansatoare. Faptul că a mers și la preselecții cu un astfel de show demonstrează că nu a plecat urechea și a mers mai departe, cu decență și cu fruntea sus. Românii au o mie de prejudecăți, dar din când în când vine cineva care să demonteze tot ceea ce credeam și bine face!

Dar, poate ceva mai impresionant este că această femeie are 34 de ani, a fost operată de câteva ori, iar 2 dintre operații au fost pe inimă și una la coloană. Medicii nu îi dădeau șanse, ba chiar o rugau să se lase de sport. Nu a făcut-o și nu a cedat niciodată. Iar pentru un sportiv de performanță, dar și pentru noi cei normali, un accident te poate îngenunchea, dacă nu lupți de 10 ori mai mult. Vârsta este și ea un factor demotivant care taie multora aripile. Pentru Nadia nu a fost, așa cum nici boala nu a făcut-o să renunțe la visul ei. S-a ridicat, a plecat la antrenamente și și-a propus să devină și mai bună. A reușit, iar la Românii au Talent a demonstrat că este minunată și a primit aplauzele unei țări. Îmi pare rău că nu a luat marele premiu, dar sper să o văd și live pe undeva, să semneze contracte cu multe zerouri și să continue să ne inspire.

Nu știu vouă, dar mie mi-a trezit câteva întrebări despre mine însămi. Îmi dau seama că uneori mă lamentez prea ușor, că văd bariere sau mă împiedic singură de ele. Știu că nu am nicio scuză pentru a nu face mai mult sport și îmi e rușine că ajung atât de rar la sală. Simt că uneori îmi trebuie o astfel de palmă pentru a nu uită că nu trebuie să las în urmă dorințe abandonate undeva într-un colț, fie din lipsă de timp, de energie sau pentru că îmi consum vremea cu lucruri mici. Sper că de azi să revin la ceea ce îmi doresc și să prioritizez sarcinile și orele, astfel încât să fac să devină realitate ceea ce momentan este doar un vis. Mulțumesc, Nadia, pentru că te-am privit și pentru că ai fost o adevărată lecție de ambiție și de a nu renunța la visul avut!

Foto: protv.ro

 • 81
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  81
  Shares
 • June 4, 2016
-->

Poate te interesează

Dacă nu ai mai trăi pentru weekend…
September 21, 2021
5 tipuri de “prieteni” de care trebuie să scapi
July 31, 2021
Suntem suma preconcepțiilor noastre și uneori asta dăunează
May 17, 2021
De ce ești mai productiv când ai posibilitatea să nu lucrezi mereu de la birou
May 13, 2021
Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *