Nu vreau o relație!


Viața are un mod irnoic de a ne da planurile peste cap, exact când ne așteptăm mai puțin. Când vine vorba de sentimente, nimic nu poate fi controlat. Se poate întâmpla să îți pierzi capul de la prima întâlnire. Oricât de pornit ai fi că nu vrei o relație, fie din motive fie raționale precum lipsa timpului sau dorința de a zbură din floare în floare, fie emoționale, nefiind gata să o iei de la capăt sau încă prea rănit după o despărțire. Nimeni nu contestă convingerea de a nu dori obligații, relație serioasă și nimeni nu ar trebui să judece sau să încerce să schimbe ceva. Doar că, vine un moment, când destinul îți dă două palme, te lovește în moalele inimii, te face să uiți de logică și te aruncă în mijlocul unei noi povești pe care, foarte posibil, nici să nu fii capabil să o identifici ca atare la început. Până când, într-o bună zi, te trezești cu voia ta și cu toată bucuria, parte dintr-un cuplu, așa cum nu credeai că ți se poate întâmplă.

În majoritatea cazurilor, bărbații sunt cei care folosesc replica “Nu vreau o relație!”. O aruncă chiar de la prima întâlnire pentru a scăpa de viitoare bătăi de cap. Totuși, sunt și femei care o rostesc, iar unele chiar așa simt. Altele se mint singure, dar bravează de dragul situației și din frica de a pune pe tavă ceea ce vor. Cât timp cei doi își doresc același lucru, există o reciprocitate și nimeni nu va fi rănit. Dacă una dintre părți vrea mai mult, iar celălalt nu este dispus să ofere, atunci există cel puțin trei variante. Iar aici decizia este de partea persoanei care vrea o relație în acel moment. Poate să renunțe la tot, iar asta e cel mai ușor. Poate să cedeze puterea partenerului și să accepte că va jucă după regulile altuia. Sau, poate să ia totul ca o glumă și să lase lucrurile să vina de la sine, sperând că va obține ceea ce dorește. Rareori se petrece al treilea scenariu. De cele mai multe ori apar frustrări și răni. Oricum ar fi, comunicarea este esențială și curajul de a spune clar ce vrei, cine ești, ce poți duce și ce nu. Măcar porniți sincer în jocul de-a relația, până deveniți o pereche sau până rupeți orice legătură.

Totuși, dacă ești la primele întâlniri, abține-te să arunci replica asta cu “nuvreauorelatie”. Nu își are rostul și sună extrem de anapoda în urechile celeilalte persoane. Cu toată onestitatea invocată, e ca și cum ai spune că tu ești mai bun, că poți mai mult, dar te complaci momentan în acea situație, dar, Doamne ferește să vrei mai mult decât o noapte sau ceva distracție. Abține-te! Nu este nici corect, nici matur să o faci. Nimeni nu te cere de bărbat/soție de la un date, nu știi unde duce și ce gândește celălalt, așa că poți să trăiești puțin, fără a seta bariere și fără a arunca vorbe mari. Așa cum unii sunt disperați și aruncă “teiubescuri” după o săptămână, la fel de stupid sună și “nuvreauorelatie”. Dacă o faci ca o provocare, posibil să te arzi și să pierzi toată urma de chimie. Dacă ești bun samaritean și crezi că așa nu vei crea iluzii, cel mai probabil te înșeli. Faptul că ai ajuns să o afirmi cu subiect și predicat înseamnă că ai simțit că se vrea mai mult. Deci, ce rost are?

Nu mai bine îți vezi tu de drumul tău până când vei găsi pe acel cineva cu care îți vei dori sau, fără de care, vei simți că nu ai mai putea fi? Încearcă! Ambele părți au de câștigat, nimeni nu își pierde timpul, ci fiecare s-ar putea să fie plăcut surprins de ceea ce se va întâmpla când cineva care nu vrea o relație dispare din peisaj. Relații forțate nu aduc nimic bun pentru că iubirea nu se poate mima, oricât ai dori! 

Foto: Tumblr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • December 3, 2016
-->

Poate te interesează

Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021
10 lecții de la 2020 pentru 2021
December 23, 2020
Teama de a avea bani
August 30, 2020
Lucruri mici pentru o viață eco
July 22, 2020
Despre echilibru emoțional
June 24, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *