Nu te îndrăgosti de o femeie ca mine!


Nu te îndrăgosti de mine sau de o femeie ca mine!

Nu te îndrăgosti dacă nu ești pregătit pentru ceea ce te așteaptă! Nu te îndrăgosti dacă nu te-ai îndrăgostit încă de tine însuți! Nu vei ști să iubești și nu îți va face bine! Nu te îndrăgosti dacă aștepți altceva și nu ești încă la capitolul care vorbește angajament și devotament! Nu te îndrăgosti dacă simți că oricând poți să te dezîndrăgostești și să pleci! Nu confunda dragostea cu îndrăgosteala și nu considera că ai dreptul să nu faci diferența și să rănești! Nu te îndrăgosti de o femeie astfel înainte să te cunoști pe tine!

16711775_10155060432198256_537768899445320137_n

Nu te îndrăgosti de o femeie care îți va spune mereu ce crede și ce simte, dacă tu nu ai încă acest curaj! Posibil să te panicheze franchețea ei și să îți pară prea brutală sinceritatea și deschiderea cu care își deschide sufletul. Nu îți va oferi jumătăți de măsură pentru că ea este completă. Nu se va juca cu tine decât acolo unde ar trebui să existe jocuri, între patru pereți. Nu va dori să devină prada ta și nu va fi o provocare de tip licean. Pentru ea provocarea constă în a construi împreună, în a investi în fiecare zi sentimente și emoții, în a crește împreună cu tine. Joaca ei înseamnă slalom printre actvitățile ei zilnice, viața ei înainte de tine și timpul pe care vrea să ți-l ofere. Timpul ei e mai prețios decât orice, iar tu trebuie să poți fi cel care investește energie în a te bucura frumos de el, nu în bătălii inutile.

Nu te îndrăgosti de o femeie care îți va da toată libertatea dacă nu ești liber de frustrări, de gelozii și de prejudecăți! S-ar putea să te incomodeze cât este de liberă. Nu îți va cere nimic nu pentru că are totul ci pentru că îți dă putere să dai și tu. Ea nu are nevoie de tine, nici material, nici afectiv, dar te vrea pentru a-i face viața și mai frumoasă. Nu e nefericită singură, dar ești cel care o poate face să plutească sub euforia fluturilor pe care îi va simți în stomac când o vei privi. Ea nu va vrea să te schimbe pentru că nu te-a ales pentru a fi jucăria ei. Îți oferă credit și are convingerea că ești special. Nu se va teme să o părăsești pentru nu ai fi nici primul, poate nici ultimul. Se va ridica de fiecare dată. Poți însă să o iubești și să îi ștergi orice umbră de regret sau suspin din trecut, de pe vremea când nu era liberă. Ea a învățat că oamenii nu pot fi ținuți cu forța. Nu va încerca asta nici cu tine, ci își va pune sufletul pe tavă așteptând să știi să îl iei cu grijă.

Nu te îndrăgosti de o femeie care oferă nu pentru a primi ci pentru că se iubește pe ea și nu cunoaște egoismul! Vei avea de la ea atenție, alinare, cadouri, povești și nopți pe care nu le vei uita. Cu puțină imaginație o poți uimi pentru că în interior ea e încă un copil cu ochii mari care vrea să te descopere. Îți va asculta poveștile sau tâmpeniile cu calm și fără a te judeca. Va sări în sus de bucurie când îi dai un mesaj stupid pentru că știe că e modul tău de a spune că-ți pasă. Va fi în extaz când o privești doar pe ea când are în jur o mie de alte femei. O vei face să se simtă unică când își va lăsa obosită capul pe umărul tău. Va aprecia că o iubești chiar și după o noapte fără somn, cu părul zburlit și fără urmă de machiaj. Te va săruta înainte să adormi și se va cuibări în brațele tale nu pentru a se simți protejată ci pentru că îți va transmite astfel că o faci să se simtă acasă!

16640715_10155060432193256_340828638176103463_n

Nu te îndrăgosti de o femeie care nu înțelege monotonia pentru că știe mereu să se reinventeze și odată cu ea și povestea voastră! Te va duce la teatru, la muzeu, la alergat și în locuri noi din oraș și acolo unde va veți dori. Va fi mândră să o ții de mână și să ieșiți în lume nu pentru a primi validare ci pentru că nu oferă oricui această șansa. Să nu îți pară neobosită. Uneori o să îi simți pulsul cum crește, lacrimile cum curg, puterile cum se duc. Să fii cel care îi dă avânt și îi arată că e și mâine o nouă zi. Împreună cu tine va fi mai puternică. Nu va accepta să vă plictisiți pentru că sunt o mie de lucruri pe care și le imaginează cu tine, iar tu ai fost norocosul care a ajuns alături de ea.

Nu te îndrăgosti de o femeie care nu e perfectă și are defecte dacă tu te consideri perfect! Greșește uneori, are momente de nebunie chiar, dar nu te va răni pentru neajunsurile ei. Te va iubi dacă îi vei arăta ce este greșit într-un mod matur, argumentat și fără crize copilărești. Nu se teme să fie modelată pentru că îi place să învețe. Nu îți va reproșa și nu va jigni. Va fi de ajuns să o rănești pentru a pleca fără a privi înapoi. Te va face poate să o urăști dacă nu știi să o prețuiești. Fără doar și poate, nu o vei uita niciodată.

Nu te îndrăgosti de mine sau de o femeie ca mine dacă nu ești bărbatul pregătit pentru o astfel de femeie!

16806908_10155060432178256_2807306531576009840_n

Foto: Corina Anghelescu

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares
 • February 16, 2017
-->

Poate te interesează

Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021
10 lecții de la 2020 pentru 2021
December 23, 2020
Teama de a avea bani
August 30, 2020
Lucruri mici pentru o viață eco
July 22, 2020
Despre echilibru emoțional
June 24, 2020

1 Comments

Gaelex
Reply February 20, 2017

Stai liniștită că nu există riscul ăsta. Nu ai nimic cu care să menții o relatie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *