De ce nu (prea) mai postez despre branduri și cadouri primite?


Sunt blogger de mai bine de 6 ani și am primit sute de cadouri de la agenții și de la branduri. Nu, nu mă laud! Este un lucru firesc care se întâmpla și în 2011 când am început eu, se întâmplă și în prezent. Doar că, în ceea ce mă privește pe mine, piața e evoluat, lucrurile s-au schimbat, publicul a învățat, creatorii de conținut știu să facă lucrul asta mult mai profi. Doar câțiva PRisti și unii oameni din agenții nu au înțeles încă nimic. Iar asta m-a adus la acest articol unde explic de ce nu mai postez foarte des tot felul de sticle, cosmetice, bilete și alte nebunii.

Sunt femeie și mă încânta enorm orice prostioară primită. Cu toate astea, am învățat să mă temperez și să nu mai pun în social media orice. Nu este aroganța, nu mi s-a urcat la cap, nu sunt deloc așa de sus comparativ cu alții și nu am milioane de urmatoritori. Totuși, respect oamenii pentru care scriu sau postez. Știu că am un public matur, care își permite să cumpere și care e greu de dus cu zăhărelul. De aceea am ales să nu mă mai asociez cu ceea ce nu mă reprezintă sau nu are la bază nicio idee demnă de a fi shareuita și povestită și altora. Consider că unele cadouri primite gratis sunt lipsite de idee, de personalitate și personalizare, că nu erau neapărat destinate mie, ci cui s-a nimerit în baza de date. Altele sunt trimise fără a se face research și a se vedea că folosesc produsele de la concurență, că nu mănânc carne, că nu folosesc lame de ras și că nu gătesc. Asta pentru a da doar câteva exemple. Iar top of the top sunt cele care vin fără o carte de vizită sau cele în care sunt încurcată cu alt blogger

Sunt om de agenție la rândul meu și știu ce greu este să te lupți cu bugetele. Militez de ani de zile pentru bloggeri și vloggeri ai am făcut tot ce a ținut de mine până la acest moment astfel încât să îmi conving clienții să investească în ei. Cum joc și în cealaltă tabără, știu exact cum se fac campaniile, cine are și cine nu are. De aceea mă jignește enorm să fiu doar un nume pe listă. Nu știu de ce există unii cărora li se pare că li cuvine să postez instant. Nu am cerut nimic, nu am semnat nimic, nu am agreat nimic. Ba chiar uneori spun pe mail care este feeul și cum văd eu colaborarea, dar se insistă cu a mi se cere adresa pentru a trimite “ceva”. Apoi, aceeași oameni din agenții sună de zece ori sau insistă pe messengerul de pe profilul de Facebook.

Sunt… sătulă și nu vreau să mai pară că mă încântă orice! Produse și servicii care să schimbe lumea sunt puține. În principiu le-am văzut pe toate. Așa că, dacă nu există un fir roșu incitant, o idee care să mă emoționeze sau să mă facă să plâng, o relație construită în trecut, un happening viitor de care se leagă coletul trimis – nu voi mai posta. Cred că multe PRiste nu înțeleg cum se folosesc endorserii, care este scopul lor și cum funcționează. Nu studiază piață, nu știu cu cine vorbesc, nu se străduiesc prea mult să înțeleagă cum ar putea face un proiect frumos, ci nu o bifare a unei cerințe de la client.

Îmi doresc ca piața să se maturiezeze. Sper că atât PRistii, cât și bloggerii și vloggerii să fie mai profesioniști. Mi-ar plăcea că toți să aibă libertatea de a alege, așa cum o am eu, tocmai pentru că muncesc extrem de multe ore, am un venit bun, așa că îmi permit să aleg și să nu fac compromisuri. Abia aștept idei creative și campanii frumoase cărora să mă alătur. Mi-ar plăcea să ne respectăm reciproc și să înțelegem că imaginea și volumul de muncă pentru a livra un produs bun se plătesc. Să dispară copy/pasteul, să rămână cei care vin cu informații utile sau amuzante și nu dorm nopțile sau weekendurile pentru a oferi conținut scris sau video bun. Sunt foarte multe lupte de dus, mentalități de schimbat, lucruri de învățat. Am speranța că se vor întâmpla toate și că va veni ziua când voi face un unboxing doar cu cadouri cool și care vorbesc despre mine și ceea ce spun eu în online! 🙂

 

 • 68
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  68
  Shares
 • July 3, 2017
-->

Poate te interesează

Cum crești artificial un cont de Instagram
October 29, 2019
Cum se lucrează cu Influencerii
September 30, 2019
Ce pierzi atunci când nu ai o Strategie de Digital pentru brandul tău
August 15, 2019
În 2019 brandurile trebuie să devină mult mai responsabile social
January 24, 2019
Poate 2019 va fi despre naturalețe în Social Media. #farafiltredupademachiere
January 16, 2019
10 pași pentru o colaborare eficientă cu Influencerii
October 23, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *