Nu lăsa pe nimeni să îți spună ce poți să faci!


Nu mă consider o rebelă, am învățat și încă învăț să fiu diplomată, pot să mă adaptez situațiilor și înțeleg că uneori e inutil să duci o luptă dacă te ajută mai mult să o abandonezi din start. Nu îmi plac orgoliile inutile, nu sufăr de ego și nici nu țin să am dreptate în orice situație. Nu am nimic împotriva împotriva feedbackului, fie el și negativ. Nu mă supără când cineva îmi demostrează că am greșit și îmi dă o lecție cu grație. Nu joc împotriva curentului doar de dragul ideii, nu mă arunc cu capul înainte fără a pune în balanță cât de puțin consecințele. Cu fiecare an pe care îl acumulez îmi propun să mă temperez, să mă maturizez și să înțeleg că oamenii sunt extrem de diferiți. Și îmi place să cred că îmi iese și consider că, de cele mai multe ori, tonul face muzică.

Bun! Până aici probabil că vă întrebați unde vreau să ajung. La multe momente din viața mea în care diverse persoane nu au crezut în mine. La cei care au considerat că sunt în măsură să ia decizii asupra a ceea ce voi deveni. La oamenii care au încercat să îmi taie aripile, din neștiință, de frică, din răutate, din lipsa unor cunoștințe suficiente, din cauza unui background total diferit, din cauza propriilor eșecuri pe care le-au proiectat asupra mea. Mulți îți vor spune ce poți și ce nu poți, așa cum mi s-a spus și mie. Și nu îi judec și nici nu îi blamezi. Nici nu le-am făcut în ciudă. Nici măcar nu am satisfacția de a le demonstra contrariul. Sunt convinsă că ei înșiși au realizat greșeala. Ceea ce mi-ar plăcea să se întâmple este ca nimeni vreodată să nu mai fie drastic când vine vorba de alegerile și destinele altora înafară de ei înșiși. Pentru că fiecare trebuie să aleagă cu mintea și sufletul lui, prin prisma propriilor dorințe, chiar cu riscul de a greși. Nimic nu e mai rău decât să trăiești cu frustrarea de a nu face ceva pentru că ai ascultat de o părere care nu îți aparținea și care te-a făcut să rămâi în loc sau să dai înapoi.

Dacă aș fi ascultat mereu de alții și nu mi-aș fi urmat intuiția, nu eram azi ceea ce sunt. Și aș fi regretat! Profa de muzică din generală mă amenința că nu voi reuși în viață cu atitudinea mea tupeistă. A se nota că pe vremea aia tupeu însemna să nu stai umil în bancă, ci să încerci să ai o conversație. Un fost iubit îmi spunea că n-are rost să mă apuc de blog că oricum nu o să mă țin. Nu doar că am reușit, dar au trecut 6 ani jumătate, multe articole, proiecte, colaborări și, mai presus de orice, oameni cunoscuți datorită blogului. Alții mi-au zis că dacă nu mă mărit nu îmi va fi bine. Ba că o să mor de foame dacă renunț la corporație. Ba că nu o să pot niciodată să am grijă de un câine. Nu mai știu câte am auzit. Sunt multe, iar uneori vin de la persoane pe care le iubești dar care, realmente, nu te cunosc. 

Câteodată am eșuat, alteori mi-am plâns alegerile, dar, cele mai importante decizii au fost bune, fără doar și poate. Am preferat să îmi astup urechile, să strâng din dinți și să fiu mută, dar să merg pe calea pe care am dorit-o. Poate că așa m-am născut, că am privit mereu spre modele de viață de acest gen, că de fapt tot ce fac este să îi demonstrez tatălui meu că pot. Și poate că toate astea mă fac să fiu rebelă și complicată câteodată. Dar, cred că nimeni nu are dreptul să îți spună ce nu poți să faci! Sau tu nu ai dreptul să îi asculți. Este important când să știi să accepți, când să faci un compromis cu tine, când să cedezi presiunilor sau când să îți iei lumea în cap și să îți asumi că e posibil să ai parte de momente tensionate până să ajungi în punctul la care visezi. Dar merită din plin și este modul de a trăi fără să regreți ceea ce ai fi putut să faci sau ceea ce tu credeai că poți face dar ceilalți nu! 

Foto: pixhome.blogspot.ro/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • July 12, 2017
-->

Poate te interesează

Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021
10 lecții de la 2020 pentru 2021
December 23, 2020
Teama de a avea bani
August 30, 2020
Lucruri mici pentru o viață eco
July 22, 2020
Despre echilibru emoțional
June 24, 2020
Cum se schimbă relațiile de prietenie odată cu maturizarea
May 26, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *