Bad timing e un fel de a spune că vă mințiți


Oamenii se mint mult pe ei înșiși, cu precădere când vine vorba de iubire. Nimănui nu îi place să admită că nu este dorit, iubit sau că este o opțiune, ci nu singura și cea mai bună alegere pentru cineva. Iar atunci se conving chiar și pe ei, mai apoi pe restul, își repetă de o mie de ori până încep să creadă sincer că, atunci când o poveste nu merge în direcția dorită, este vorba de “bad timing”. Și de aici resemnare, speranța că poate se va întâmpla cândva în viitor, împăcarea cu gândul că nu a fost să fie Acum, dar POATE va fi într-o zi, iluzii tâmpite, amăgire și pierdere de timp.

Există câteva clișee de situații precum: unul din cei doi este în altă relație/căsnicie; unul este post relație/căsătorie; ambii sunt parte din alt cuplu; unul dintre ei este sau urmează să plece departe, eventual pe alt continent; între cei doi există o diferență un pic prea mare de vârstă; ambii sunt prea mici și prea imaturi. Pe lângă acestea există multe alte scenarii, fiecare complicat, încurcat și diferit. Și totuși, în spatele fiecărui tip de ipostază există scuze, amânări, nehotărâri, frici, alegeri, indecizii și, de  fiecare data, dezechilibru în ceeea ce privește cantitatea de iubire. Nu e de ajuns că unul să își dorească pentru a începe sau a continuă o relație. Tot ceea ce este bun vine cu multă muncă, cu sacrificii, renunțări, uneori schimbări și adaptări, dar și cu satisfacții imense, ulterior. Iar iubirea e o muncă continuă care implică doi care să tragă în același sens. Când unuia îi e călduț și se complace, chiar dacă nu simte fericirea supremă, atunci orice luptă este perfect inutilă. Și atunci se invocă acest stupid “bad timing”, se pun bariere, se rănesc inimi, curg lacrimi, se iau decizii și începe ruptură, mai greu sau brusc.

Istoria și realitatea de zi cu zi demonstrează că în iubire nu există limite. S-au petrecut divorțuri și la case mai mari, au ales unii să își lase job și avere și să plece după cineva undeva în lume, s-au format cupluri poate ciudate, care nu au ținut cont de prejudecățile societății, și-au schimbat oamenii religia, stilul de viață, s-au dat peste cap și au rămas cu persoană iubită. Dar asta este dovadă că doar iubirea mută munții din loc și ne face să devenim altfel sau să tragem cu orice preț pentru că celalat să rămână în viață noastră. Nu, nu există bad timing când ambii se iubesc. Să nu ne pierdem anii cu drame derizorii și nici să ne inducem stări și vise mai frumoase decât ceea ce se petrece în realitate. Să înțelegem că, pur și simplu, nu a fost să fie, iar cineva acolo așteaptă să ne găsească pentru un “good and forever timing”! 🙂

GIF: wifflegif.com

 • 114
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  114
  Shares
 • March 23, 2016
-->

Poate te interesează

În viață trăim 2 tipuri de iubire romantică: cea care te distruge și cea care te ridică
February 05, 2021
De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână
June 28, 2018
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos
May 06, 2018

2 Comments

Studio Galati
Reply March 31, 2016

Cand doua persoane se iubesc, intr-adevar, pot muta muntii din loc

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *