Ai uitat cum se simte Iubirea?


Știi că două suflete se pot apropia chiar și fără să își vadă ochii vreodată? Știi că iubirea apare chiar și fără atingere? Realizezi că dragostea înseamnă imaterial, dumnezeire, vibrații, energii sau cum vrei tu să le spui și că nu este nevoie de nimic pământesc pentru a o simți? Mai știi că atunci când două inimi bat la unison în ceruri se lasă un moment de liniște doar pentru ei doi și timpul se oprește puțin în loc? Simți când îți tremură vocea sau mână pe tastatură pentru că știi că la capătul celălalt este persoana dragă de care nici nu-ți mai amintești fizic? Îți dai seamă că atunci când iubești nu vezi chip, buze și trăsături, vezi umbre de drăgălășenie și simți că te-ai întregi dacă ți-ar șopti sau te-ar atinge? Mai știi cum este să simți, fără să îți pese de riduri, de haine, de fire care stau aiurea, de haine mototolite? Îți mai aduci aminte cum este să adori fiecare defect al celuilalt și să îți pară simpatic și în cele mai penibile situații? Ai uitat cum se simte Iubirea?

Ridică puțin ochii din laptop și lasă serialul ăla. Renunță la sticla de vin din mână și pune jos țigara. Oricum nu-ți face bine. Aruncă o privire spre persoana dragă sau dă-i un apel (la telefon, nu prin whatsapp sau Facebook) dacă e departe. Amintește-i de ce va iubiți și de ce încă vă mai leagă destinul. Poate ai uitat și tu. Poate nu e acolo iubirea și nu te regăsești în acel film. Poate acum îți iei jumătatea în brațe și să nu îi mai dai drumul niciodată, de atâta drag. Nu e nimic complicat într-un cuplu. Când îți face bine sufletului, când atingerea sa îți dă fiori pe șira spinării, iar privirea te face să te rușinezi puțin, ca apoi să îți ofere tot curajul din lume și reușește să scoată tot ce mai bun din tine, atunci e iubirea. Dacă nu se petrece așa, de ce mai stai? Nu ai vrea să întâlnești pe cineva care să te facă să trăiești toate astea și mai mult? Nu ți-ai dori să nu mai faci compromisuri și să nu te mai simți singur în doi? Nu ai vrea să afli cum e Iubirea?

De ce alegi doi când ai pleca în patru zări pentru că știi că nu îți priește? De ce urli și te ambalezi mereu, agățându-te de un fir de liniște? De ce te pedepsești pe tine și nu lași să fie liber nici pe cealaltă persoană, dacă nu mai poți trăi astfel? De ce oamenii stau cu cineva doar de frica de a nu fi singuri, de plictiseală, de nevoie sau din obișnuită și se zbat singuri în dureri? De ce prea mulți nu știu să își asume singurătatea și spun o mie de minciuni pentru a continua? De ce relațiile sunt un șir infinit de minciuni și călcări în picioare a orgoliilor și dorințelor proprii? De ce certurile înlocuiesc mângâierile și alintăturile, dar nu fug văzând cu ochii? De ce devine dragostea atât de rapid un motiv de agonie și doare al dracului orice neliniște? De ce apoi trece, dar uităm să ne eliberăm și continuăm în relații care nu ne reprezintă? De ce uităm la un moment dat cum se simte Iubirea și ne complăcem în perechi disfuncționale sau bolnave spiritual? De ce lăsăm să moară Iubirea?

Dacă ai primi acum Iubire pură și necondiționată, ai fi capabil să o recunoști și să o prețuiești? Întreabă-te!

 •  
 • 4
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  4
  Shares
 • October 9, 2016
-->

Poate te interesează

În viață trăim 2 tipuri de iubire romantică: cea care te distruge și cea care te ridică
February 05, 2021
De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână
June 28, 2018
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos
May 06, 2018

3 Comments

Studio Galati
Reply January 9, 2017

Superb articol! Iubirea se simte si-atat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *