Film, carte, teatru – noutăți made în România


Mi-am propus să nu existe lună în care să nu merg cel puțin o dată la teatru, să văd un film bun și să citesc minim o carte. Poate par lucruri banale și normale, dar, eu ca mulți alții, am din ce în ce mai puțin timp pentru cultură. În aceeași ordine de idei, vreau să scap de concepții aberante precum aceea că ceea ce vine din afară e mai bun, așa că voi da o șansă literaturii, muzicii, cinematografiei și a tot ceea ce înseamnă artă made în România. Mă bucur să văd tineri pasionați de acest domeniu, în era lui Zuckerberg și a telefoanelor inteligențe folosite în exces. Iar dacă sunt de “ai noștri” cu atât mai mult îi voi promova și sprijini. Îndemnul meu este acela de a da bani pe bilete, pe cărți, pe albume românești, deoarece asta va duce invariabil la creșterea calității per ansamblu a culturii românești. Închei pledoaria pentru artă și cultură mioritică cu trei recomandări, descoperite luna aceasta.

 • Două lozuri, filmul regizat de Paul Negoescu, îi are în rolurile principale pe cei mai “folosiți” actori români: Dragoș Bucur, Dorian Boguta și Alexandru Papadopol. Am mers să îl văd într-o noapte, singură și, spre surprinderea mea, am râs, nu m-a obosit, a avut o idee simpatică și închegată, foarte puține replici care au sunat fals. În concluzie, merită să fie trecut pe lista și să descoperiți personaje autentice, care visează să câștige la loto pentru a-și schimba viața.
 • La limită, scrisă de Diana Farca. Sunt convinsă că numele nu vă spune nimic, iar acest lucru se întâmplă deoarece este prima scriitură a Dianei, tânără juristă. Acțiunea îi are în prim plan pe Alexandru, un copil crescut fără tată, mutat împreună cu mamă lui la țară și pe uraciosul bătrân Albert. Finalul este extrem de emoționant și neașteptat. Cartea Dianei Farca poate fi comandată online pe dianafarca.com.
 • Politikon, spectacolul în regia lui Radu Iacoban, prezintă culisele unei campanii electorale, are umor, sarcasm, spirit și te ține nemișcat în scaun pentru a nu rată expresia niciunui actor. Rolurile sunt interpretate de Andreea Vasile, Letiția Vlădescu, Lucian Iftime și Ionuț Gramă. Politikon se joacă la POINT, un spațiu modern, iar programul reprezentațiilor poate fi găsit pe eventbook.ro. (Foto: http://bucharestcityapp.com/)

640

Dacă aveți și alte recomandări de piese, cărți sau reprezentații românești, le aștept cu interes mai jos! 🙂

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • November 15, 2016
-->

Poate te interesează

Câteva recomandări – film, carte, serial, podcast
March 25, 2023
Câteva recomandări – film, carte, teatru, serial
May 26, 2022
Povestea din Cuibul Artiștilor
January 23, 2020
Te aștept la Shop my Library să cumperi cărți și să faci o faptă bună!
January 11, 2020
5 cărți care mi-au schimbat modul de gândire
January 05, 2020
Film, serial, carte – emoție
March 24, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *