Nomad Digital în Asia de #COVID19


Când am luat decizia de a pleca pentru o vreme în Asia nu există #COVID19, nu era nici măcar un zvon despre acest virus. Era pace, liniște și urma să colind și prin țara de unde a pornit totul, China, prin două orașe. Este al treilea an când, în primele luni ale anului, îmi iau trollerul, laptopul și plec Nomad Digital la mii de kilometri depărtare de România. Experiența nu mai este nouă și știu în mare la ce să mă aștept, de la shimbat cartele de telefon, monedă, cazări, aeroporturi, până la adaptat la climă, la mâncare și alte reguli pe care fiecare țară le are. În Asia am mai fost, timp de 2 luni, acum 2 ani, dar acum planificasem Indonezia – Coreea – China. Asta deoarece aș fi avut conexiuni ok, din punct de vedere al costurilor pentru bilete de avion. Dar, nimeni nu cred că a prevăzut ce a urmat.

La momentul la care am auzit primele știri despre virusul Corona aveam primele bilete doar dus: București – Atena; Atena – Bali, Bali – Seul. Inițial am vrut să ignor și am sperat că totul va trece în câteva zile deoarece mai era mai mult de o luna până să plec. Apoi, totul s-a amplificat, a început panica, iar spre Asia am plecat chiar când a apărut primul caz și în România.  Înainte de a decola, a fost o perioadă cu mult stres, regândit bilete de avion, ținut panica sub control, gândit pozitiv, enervat că mi s-au stricat planurile, insomnii dacă totuși să mă duc, discuții cu alții pe acest subiect.  Abia în Indonezia am decis să nu mai merg în Coreea. Am sperat până în ultima clipă, în pofida emailul primit de la compania aeriană prin care mă anunța că e posibil să existe anulări să modificări. Încă visez să ajung în Seul și îmi doresc să fac asta, odată ce isteria Covid19 se va sfârși. Unul dintre bilete mi-a fost anulat, dar nu am primit încă niciun semn de la VietJet Air prin care să mă anunțe că îmi returnează suma plătită, deși le-am scris pe toate căile posibile. Biletul din Seul, din fericire, doar dus, a fost anulat cu promisiunea că voi primi integral banii în 30 de zile. A fost nevoie de încă un bilet, iar acum sunt în expectativă cu banii, în speranța că pierderea va fi cât mai mică.

Nomad Digital de Corona, chiar și în Indonesia unde nimeni nu crede în acest virus și unde nu există teoretic persoane afectate, înseamnă momente de panică în aeroport și în avion, atunci când tușește cineva; înseamnă discutat despre acest subiect cam la orice întâlnire; inseamnat urmărit știrile pentru a ști dacă intri în carantină când revii în România sau nu; înseamnă uneori să rămâi blocat într-o țară necunoscută; să nu te poți deplasa când și unde vrei. S-a creat o isterie exagerată de media, țări întregi au închis fabrici, școli și tot ceea ce este turistic. Sigur că trebuie să fim atenți, că un virus trebuie ținut sub urmărire și găsit o soluție pentru el, dar este frustrant să vezi că o întreagă planetă discută doar despre asta și ignoră toate celelalte probleme. Personal nu am nicio teamă, doar că mă irită panica, mă agită și pe mine; și mă enervează la culme că totul s-a suprapus cu plecarea mea, astfel încât să fiu nevoită să schimb avioane, să pierd bani, să caut alte cazări, să nu pot efectiv intra într-o țară. Nu zic că problemă nu există, dar cred că este o exagerare și un mod excelent ca unii să câștige mulți bani. Și pot doar spune că nomazii digitali care aveau planuri cu Italia, Coreea sau China au avut de îndurat mulți nervi deoarece planurile lor au fost date peste cap.

Sper doar să treacă totul cât mai repede, să se descopere medicamentul minune și să putem în continuare să călătorim liber, să lucrăm de unde vrem, să vizităm ce țară dorim și să nu mai stăm cu frică atunci când cineva tușește lângă noi!

 • 44
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  44
  Shares
 • March 8, 2020
-->

Poate te interesează

Surse de clienți pentru freelanceri
January 11, 2022
În 2022 vrei să devii freelancer? Atunci ai nevoie de această carte!
January 06, 2022
MASTERING Facebook & Instagram Ads – Curs pentru ANTREPRENORI
January 13, 2021
Cât de greu este să delegi munca?
November 19, 2020
Cum am scăpat de frica de a pierde clienți
October 19, 2020
8 lucruri care te ajută să fii productiv când lucrezi de acasă
May 08, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *