Ne despartim pentru ca nu ne dorim aceleasi lucruri… apoi ne dorim altceva…


Un lucru ciudat despre relatii este, de multe ori, motivul pentru care nu mai merg. Un motiv prea des intalnit este ca cei doi nu au aceeasi viziune despre viitor, nu isi doresc aceleasi lucruri. Incep frustrarile, de o parte si de alta, din iubiti devin dusmani care impart acelasi pat, nu mai viseaza la fel, se macina zi dupa zi si se simt neintelesi. Isi arunca apoi nervii unul asupra celuilalt, pana cand rostesc celebra fraza: “Nu ma vad facand asta in viitor, nu vezi lucrurile ca si mine, nu iti doresti acelasi lucru de la viata, de la noi!!!”.

Problema e, insa, ca, prin natura lor, oamenii sunt schimbatori si, de foarte putine ori, se tin de planul setat initial cu ei si despre ei. Nimeni nu stie ce va fi a doua zi, daca vor mai fi aici, daca vor avea o revelatie care ii va face sa se schimbe la 180 de grade, daca vor mai iubi aceeasi persoana sau vor vedea lumea in acelasi mod. Dar… orgoliile, incapatanarea, incapacitatea de a trai in prezent si ambitia de a-l modela pe celalalt in viitor, asa cum il proiectezi in prezent, te fac sa renunti si sa crezi ca e mai bine sa alegi altceva, doar pentru ca acum despre atunci nu e la fel. Dar daca atunci nu va mai fi, sau va fi exact ca acum, daca lasi fericirea si iubirea vietii doar pentru iluzii pe care nu stii daca le vei implini sau trai. Nu iti ofera nimeni aceasta garantie.

Apoi se petrece ceva si mai ciudat. Cand cineva nou iti ofera exact ce ai fi vrut sa primesti de la altcineva in trecut. Iar tu, fara noima sau o explicatie logica, reactionezi precum cel din trecut. Ceea ce credeai ca iti va aduce liniste si fericire, posibil sa nu mai fie la fel cu altcineva si sa vrei exact opusul. Idee e ca ce nu se intampla la momentul dorit, nu are aceeasi insemnatate obtinut mai tarziu. Iar oamenii sunt facuti sa isi doreasca si sa lupte pentru ceea ce nu au, sa se impotriveasca firii si sa forteze lucrurile si persoane sa devina asa cum considera ei ca ar trebui sa fie. De prea putine ori lasam sa vina totul firesc, sa curga de la sine, sa ne bucuram de AZI, sa nu avem o multime de pretentii.

Si atunci renunti la o iubire, pleci in lume si speri ca cineva iti va oferi ceea ce iti doresti, ceea ce meriti.  Partea buna e ca, uneori, se intampla sa fii pe aceeasi pagina cu celalalt.  In relatiile dintre oameni, dar mai ales in cele de iubire, totul tine de sincronizare, a mintii, a sufletului, a dorintelor, a idealurilor, de intelegerea celuilalt si armonizarea doleantelor lui/ei cu ale tale. Si totusi… daca ne-am bucura mai mult de prezent si am planui mai putin…am pierde mai putin, am avea relatii mai fericite, am fi mai linistiti, n-am da cu piciorul unor oameni doar pentru ca nu vad ACUM  despre ATUNCI, la fel ca noi. Daca am sti cand sa lasam ambitiile la o parte…

Foto: www.thesuestudio.com

 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
 • March 9, 2014
-->

Poate te interesează

În viață trăim 2 tipuri de iubire romantică: cea care te distruge și cea care te ridică
February 05, 2021
De ce ne despărțim? Limbajele iubirii.
July 12, 2019
10 pași pentru a fi un om fericit (pe bune!)
January 31, 2019
Nimic din ce pleacă nu a fost dat să rămână
June 28, 2018
De ce ai nevoie de o Încheiere în relația de cuplu
June 17, 2018
Doar o idee despre ce înseamnă un cuplu frumos
May 06, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *