Mosaic-colectia de genti semnata Florian Toma


In urma cu cateva luni, in cadrul unui targ, am remarcat cateva genti, cu o forma atipica si finisaje perfecte. Am intrebat ale cui sunt si, astfel, l-am descoperit pe Florian Toma, designer de genti. Ulterior am vrut sa aflu povestea lui si a brandului “Florian”, iar maine veti putea sa ii puneti mai multe intrebari la Readmymind tea&fashion, editia cu nr. 3. Detalii aici!

Dupa ce a studiat Graphic Design la Facultatea de Arhitectura din Torina, face primul pas spre o cariera de fashion designer deschizand un mic atelier de serigrafie in care imprima tricouri sub un brand propriu. In scurt timp isi da seama ca nici acest domeniu nu-i permite sa se exprime pe deplin, asa ca isi indreapta atentia catre marochinaria de lux, domeniul care il pasioneaza si in prezent. In 2007, Florian decide sa se intoarca in Romania si sa inceapa activitatea de designer de accesorii sub brand-ul “Tom Florian”, pe care il scurteaza mai tarziu in “Florian”.

“Mosaic” este prima colectie cu care Florian se face remarcat. Dupa cum sugereaza numele, este  vorba de posete alcatuie in totalitate din patratele din piele de diferite culori, care asezate precum  piesele de mosaic formeaza suprafete bogate din punct de vedere al texturii si al cromaticii. O data cu lansarea modelului “Origami Clutch”, la inceputul anului 2013, care se bucura de un success incurajant, Florian defineste un stil propriu caracterizat de contructii geometrice imprumutate din arta origami si in general din tehnica de prelucrare a hartiei.

Florina Toma-imagine1

Florina Toma-imagine2

 • 21
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  22
  Shares
 • March 26, 2014
-->

Poate te interesează

Peste 100 de ani de tradiție în pantofi – Helwig Shoes (P)
April 24, 2018
Vine vara, liber la lenjerie cu imprimeuri florale! (P)
April 08, 2018
Când Tommy Hilfiger a întâlnit-o pe Gigi Hadid
October 04, 2016
ETNO Romantique, noua colecție Meli Melo Paris (C)
February 17, 2016
Inspiratie pentru un sezon intreg de la Gala Avanpremiere 16
November 30, 2015
Alexander Wang pentru H&M- sporty-urban si branding supradimensionat de accesorii
October 16, 2014

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *