La masa ca in Elvetia chiar in inima Bucurestiului (P)
A trecut aproape 1 an de cand o prietena m-a dus la Mica Elvetie, un restaurant cu specific elvetian (asa cum ii spune si numele), aflat chiar in inima Bucurestiului. De atunci am mers de mai multe ori si de fiecare data mi-a dat aceeasi stare de bine si am plecat cu zambetul pe buze. Nu stiu daca de vina este mancarea senzationala, faptul ca am fost mereu primita cu entuziasm de catre Chef Jakob Hausman sau atmosfera. Decorul se schimba in functie de sezon, dar raman ferestrele inalte, decoratiunile si picturile care amintesc de Elvetia.
Povestea Mica Elvetia a inceput acum 17 ani cand Jakob si-a facut un cadou de ziua lui – propriul restaurant. Mutat in Romania si casatorit cu Crenguta, conduce impreuna cu sotia unul din cele mai cochete restaurante din Bucuresti. In tot acest timp, la Mica Elvetie au ajuns si au mancat nume notorii precum: Jean Claude Van Dame, Wesley Snipes, Pink, Steven Seagal, dar si ambasadori, personalitati politice sau vedete autohtone.
Si pentru ca preparatele sunt cele mai importante la un restaurant, o sa va tentez cu cateva din minunatiile pe care eu le-am incercat de-alungul vremii la Mica Elvetie. In top 3 as numi: specialitatile din peste sau fructe de mare pe plita incinsa, Fondue aromatizat cu trufe si Parffait flambat de portocale cu ciocolata. Fie ca tineti post, fie ca nu mancati carne, trebuie sa testati si Dovlecei cu parmesan, pane ,serviți cu paste de casă și sos de roșii, Paste făcute în casă , preparate cu diverse legume și ulei de măsline sau salatele.
Se apropie sarbatorile, asa ca puteti incerca o cina sau in pranz altfel. De porc, piftie si cozonaci o sa va tot plictisiti, dar ca la Mica Elvetia nu veti manca niciunde in Romania. In plus, te vei simti ca in vacanta, chiar in inima capitalei! 🙂
Fotografii: The Storyalist by Dacian S. Foldi si Mica Elvetie (preparate)
Make up: Anne Marie Make Up
Outfit: Dwome
Upgrade by Calin Dobos
- December 10, 2015