O femeie care o să te inspire


Există momente în viață când parcă nimic nu mai are sens, când îți cauți repere și vrei să primești un impuls pentru a continua. Sau, poate, așa pățește un om ca mine, mereu dornic să învețe, să cunoască oameni interesanți, să descopere noi experiențe. Iar eu într-o astfel de situație sunt în acest moment al vieții mele, după câteva săptămâni de întâmplări mai puțin fericite. Privesc în jur și mă întreb ce fel de lume este asta în care apreciem mult prea mult nesimțirea, tupeul, aroganța și prostul gust. O societate în care munca nu este remunerată pe măsură, în care alții iau decizii pentru noi cu sau fără voia noastră. Ne bazăm pe mici șmecherii, ne vedem doar de propriul interes și căutăm să dăm bine și să zâmbim fals pentru ca ceilalți să ne dea o notă bună. Ne este frică să fim noi, ne punem măști, ne asumăm roluri, ne prefacem doar pentru a fi ok în ochii altora, ne mâncăm între noi. Ne complăcem în viața de zi cu zi și uităm să mai trăim, să fim copii, să ne jucăm, să zâmbim, să spunem vorbe frumoase. Privim spre cei care au reușit să ajungă celebri și ne întrebăm dacă, sub toată acea poleială, nu se ascund prea multe compromisuri, prea multă încrâncenare, alte motive mai puțin ortodoxe. Ceilalți te vor supus, executor, îți îngrădesc spiritul de inițiativă și gândirea liberă, chiar și fără să își dea seama. Renunțăm la visurile avute cândva pentru stabilitate. Rămânem pe poziții doar pentru că nu știm dacă în încercarea de a zbura ne vom frânge aripile. Îi lăsăm pe alții să ne spună cine suntem și ce putem, uităm să evoluăm și ne ascundem în confortul vieții noastre banale. Îndrăznim prea puțin, vorbim mult și prost, ne frustram singuri și ne incomodează cumva rebelii care aleg să facă totul diferit. Dar, <<rebeli ăștia nebuni>> sunt cei care aduc schimbare și evoluție, pentru ei, pentru noi, pentru posteritate.

Cu o astfel de stare și fără prea mare tragere de inimă, am acceptat invitația de a merge la un eveniment destul de privat. Este vorba de inaugurarea Maria Păuna Academy, prima școală de dermopigmentare a sprâncenelor. Interesul a pornit de la faptul că sunt în proces de remodelare a propriilor sprâncene, dar, nu despre asta o să vorbesc acum. Am ajuns în locul stabilit și mi-am promis că stau maxim 15 minute și apoi fug. Mă bucur că nu am făcut asta deoarece, după jumătate de oră, a venit Maria Păună. Imaginați-vă o femeie 40+ extrem de sexy, rafinată, stilată, explozivă, energică și carismatică. Feministă convinsă, așa cum a zis. Mi-a transmis o energie pozitivă incredibilă, iar poveștile spunse m-au fascinat de-a dreptul. A vorbit despre luptele sale cu sistemul, reușind prin demersuri de cercetare, educare și legislație, să pună România pe “harta internațională a machiajului semipermanent”. Apoi a urmat povestea despre drumurile între Paris și București în salonul “reginei sprâncenelor” din capitala Franței, unde a pătruns după un an întreg de încercări de a fi primită. A pornit de la făcut cafele și a ajuns la a pensa celebrități precum Celine Dion și a lansa un brand de creioane de sprâncene.

LIPSTICK SUSHI PARTY-74

Posibil că mulți o știu pe Maria ca și make up artist pentru televiziuni și vedete precum Nelly Furtado, Johnny Deep sau Sting. Nu știu câți cunosc faptul că Abagiu sau Dana Argeșan i-au fost elevi și nici nu contează. Modul său de a fi, credința sa că există semne de la Dumnezeu și că ai nevoie de ani de muncă în care să îți urmezi visul până să reușești, zâmbetul larg și căldura sa, toate acestea au fost ca un declick. Aveam nevoie de o Maria Păună și cred că nu sunt singura. Cred că este minunat să ai șansa de a cunoaște astfel de femei inspiraționale. Iar apoi, ar fi bine să te întorci la tine și să nu uiți ce ți-ai propus și unde vrei să ajungi, fără a uita să te bucuri de călătoria până acolo.

Până mă duc să investighez mai multe despre pigmentarea sprâncenelor, mă bucur să vă prezint noul site al Mariei: mariapauna.ro și sunt sigură că o să vin curând cu alte povești. Sper că v-am inspirat, doamnelor și că, indiferent de vârstă, nu veți lăsa monotonia să vă stea în cale și nici blazarea să vă răpească din spirit!

16298423_10154994884608256_4502720279382210340_n

 • 26
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  26
  Shares
 • January 26, 2017
-->

Poate te interesează

S-a deschis Nomasvello Bucuresti Mall Vitan (P)
October 15, 2016
Franciza No+Vello se extinde rapid (P)
March 30, 2016
Va invit la “Fara prejudecati” cu doctor chirurg estetician Calin Dobos (P)
December 13, 2015
Petrecem NovemBEARD cu barbosii!
November 23, 2015
V for Verde 4 – targ de produse bio
September 17, 2015
Readmymind tea&fashion 3-SAVE the date: 27 martie 2014
March 10, 2014

1 Comments

centrum cosmetica w białymstoku
Reply March 30, 2017

Am cautat si eu sprancene cu henna si am dat de site-ul asta.
Imi place ce ai scris si as vrea sa adaug si eu cateva cuvinte.

Personal am fost la Jovial din Strada Sfânta Vineri, 25, București.
care au telefon: 0748 149 599 si i-am gasit, cautand
evident saloane cosmetica sector 3
Vreau sa spun ca am fost multumita si ca merita sa bati drumul pana in centru.
Am vazut ca au activitate si pe facebook si au si un site misto.

Pare sau nu a reclama, eu personal am fost super incantata si vreau sa ofer si altora
posibilitatea de a alege. Incercati si postati si voi parerea
voastra despre ei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *