In 2015 merita sa te muti la Cluj!


Acum multi, prea multi ani, in drum spre Budapesta am trecut prin Cluj. Se intampla imediat dupa 2000 si tot ce imi amintesc e faptul ca orasul era colorat in culorile tricolorului. Peste timp, am auzit din ce in ce mai multe povesti de acolo, despre cat s-a dezvoltat acest oras, despre ce misto sunt oamenii si ce lucruri interesante se intampla. Spre rusinea mea, nu m-am gandit niciodata prea serios sa ma deplasez pana la Cluj, fie din cauza distantei, dar si a lipsei de motivatie. Anul trecut, doi prieteni buni au decis sa paraseasca Bucurestiul, cel putin pentru o perioada, pentru a se muta in Cluj, cu casa, cu job si tot alaiul aferent. Nu am inteles de ce ar face cineva asta la acel moment, dar sper ca o voi face anul acesta.

In 2015, Municipiul Cluj-Napoca devine Capitala Europeana a Tineretului, asa ca sunt multime de motive sa ajungem in Cluj. Se intampla evenimente mai mari sau mai mici, se reamenajeaza spatii, de deschid noi locatii, se organizeaza festivaluri. Am ales cateva din cele mai importante, pe care nu trebuie sa le ratati in 2015. Primul pe lista este Electric Castle, cel mai mare festival din Romania. “Este primul festival care a mutat muzica electronica si sunetele live ale unui concert pe scenele unui castel. Dupa două editii legendare, anul acesta, Electric Castle (25-28 iunie) va avea 6 scene si peste 150 de artisti, printre care: Fatboy Slim sau Parov Stelar).” Mia-m cumparat deja bilet, varinata cu acces la concerte, dar si la camping, asa ca ne vedem pe acolo!

Pe 24 aprilie are loc ce-a de a 6-a editie a Stereotype Bizzare, iar pe 30 Ziua Internationala a Jazzului va fi marcata cu o serie de concerte. Bilete si detalii gasiti aici!. Un nume mare care trece pe 22 mai prin Cluj este si Julio Iglesias, pentru nostalgici. Apoi, Clujul va gazdui cel mai mare eveniment de muzica si arta contemporana organizat pana acum la ni in tara – Europe’s best kep secret!. In perioada 30 iulie – 2 august, tinerii europeni sunt invitați la Cluj-Napoca pentru a sarbatori, timp de 4 zile, “evenimentul deceniului in Romania”. Pentru final am lasat Untold, care are loc intre 30 iulie si 2 august si unde vom auzi nume precum ATB, Avicii sau David Guetta. Si, sa nu uitam, ca pe 29 mai incepe si TIFF, adica Festivalul International de Film de la Cluj, unde cinefilii vor vedea tot felul de premiere, scurt metraje, actori, critici de film, regizori si pelicule.

Nu stiu voi ce alegeti, dar eu abia astept sa ajung in Cluj. Daca mai sunt si alte idei misto sau evenimente mari pe care le-am ratat, dati-mi de veste! In plus, sunt curioasa ce imi recomandati sa vizitez sau unde sa ies la cafea when in Cluj! 🙂

Foto: edil.ro

 

 

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • March 31, 2015
-->

Poate te interesează

NOMAD DIGITAL pe insulă (Tenerife 2021)
February 25, 2021
City break în ORADEA
November 16, 2020
Glamping la ZAGA ZAGA, în Delta Siretului
August 27, 2020
Prima vacanță după pandemie în Europa – MALTA
August 05, 2020
UBUD – Experiențele mele preferate
June 21, 2020
DE CE M-AM ÎNDRĂGOSTIT DE CANGGU – BALI
June 17, 2020

2 Comments

tz
Reply April 1, 2015

Foarte frumos Clujul, o sa aiba un an minunat ! Am impresia ca Europe's best kept secret e Untold Festival. :)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *