Minunile se petrec atunci când ieși din zona de confort


Când am decis să fac un curs de actorie nu îmi imaginăm că voi fi actriță. Mă gândeam că voi învața anumite tehnici de vorbire în public sau de dicție și că voi cunoaște oameni noi. Am ajuns la Cursul de actorie pentru începători de la Dream & Act dintr-o întâmplare, în urma unui status pe Facebook în care ceream recomandări. Recunosc că am pornit destul de reticentă și că habar nu aveam ce mă așteaptă. Am povestit totul într-un articol precedent – aici! Astăzi sunt fericită să fi fost parte din aventura aceasta, pentru că le-am cunoscut pe Ștefana și Irina, pentru experiență și pentru toate emoțiile pe care le-am trăit.

Finalul cursului de actorie pentru începători de la Dream & Act înseamnă o reprezentație pe o scenă reală, în fața publicului. Fiecare dintre participanți primește un rol într-o scenetă. Încep apoi repetițiile, fie în cadrul orelor, fie în privat. Eu am interpretat rolul Mizei din Titanic Vals. Am avut-o alături pe Alina, sora mea Gena din piesă. Ne-am petrecut mai multe ore repetând, fie în weekend, fie prin telefon. Mi-am dat seama că a fi actor nu este deloc facil și că nu este suficient să știi textul dacă nu interacționezi cu partenerul. E ca în viață – degeaba crezi că știi totul cât timp nu intri în contact cu ceilalți și nu observi dacă poți adapta modul tău de a gândi la ei. Ne-am pregătit ținutele, am făcut studiu pe personaj pentru a ne imagina cum gândește și care este mediul din care provine. Cel mai mult am pus accent pe improvizație. Atunci când unul dintre “actori” uită replica, e important ca celălalt să îl salveze. Se poate întâmpla să fie sărite anumite bucăți de text. Nici nu contează atât timp cât reușești să treci cu grație mai departe, astfel încât spectatorii să nu realizeze.

27021406_1547316268654968_8284879229493525360_o

Cu două zile înainte de spectacol ne-am întâlnit să repetăm. Se întâmpla pentru prima dată pe scena de la Teatrul de Artă. Ștefana nota greșelile pentru a ne da feedback. Am pășit, am zis prima replică, apoi m-am încurcat. Știu că mă uitam cu disperare spre Alina. A ieșit rău, îmi venea să plâng de supărare. Alina m-a certat și m-a rugat să învăț textul. Nu îmi doream să o fac de râs, nici pe ea, nici pe restul colegilor. În noaptea aia am dormit prost. M-am trezit a doua zi dimineață și am repetat sceneta cu voce tare, apoi am privit un clip pe net din Titanic Vals. La prânz mi-am sunat partenera să o luăm de la capăt. Toată nebunia în contextul unei perioade extrem de aglomerate, printre multiple alte taskuri. Seara a fost despre a găsi rochia potrivită pentru rol. Mai erau câteva ore și nu eram încă pregătită.

Recunosc că am avut un moment în care m-am gândit să renunț. Invitasem prieteni și colegi de la birou și nu îmi doream să mă blochez în fața lor. Sau să plâng. Marți seara, m-am văzut cu Alina să repetăm cu 3 ore înainte de spectacol. Părea totul în regulă. Mi-am pus costumul, rujul. În culise locul e mic și te încarci de emoțiile tuturor. Fiecare repetă bucata lui. Într-un fel m-a liniștit să văd că nu sunt singură care trece prin acest lucru. Mă uităm cu drag la implicarea lor. S-a ridicat cortina, am auzit aplauze. Nu știam cine este în public. Îmi bătea inima de două ori mai tare.

 A sosit momentul cel mare și am pășit pe scenă. Nu aș putea spune cum, dar a fost prima dată când totul a ieșit cum trebuie. Posibil că toată energia pozitivă a celorlalți m-a încărcat. A fost bine, mai bine decât aș fi crezut. Îmi venea să o iau pe Alină în brațe de fericire și să strig. Nu puteam să cred că s-a terminat cu aplauze. La final am văzut mulțumirea din ochii Stefanei și zâmbetul Irinei. Colegii de la grupa de actorie pentru începători de la Dream & Act au fost buni și foarte aplaudați la final. De fapt, am fost extraordinari pentru că am reușit să ieșim din zona de confort. Niciunul dintre noi nu este actor. Ne-am ridicat de la birou și am decis să învățam ceva nou. Lecția de final este simplă: minunile se petrec atunci când ieși din rutină și când ai curaj să experimentezi. Oricât de banal ar fi. Altfel nu se poate! 

27459926_10156116722423256_5636241449781958729_n

Mulțumesc mult celor care au venit la spectacol, celor care mi-au trimis mesaje, noilor prieteni de la Dream & Act pentru aceste 3 luni memorabile! Abia aștept să ne revedem! Mulțumesc Alinei pentru că m-a impulsionat și m-a ținut de mână când tremuram. Evident, mulțumesc Ștefanei Badiu și Irinei Bescuca pentru că m-au primit, pentru răbdare și inspirație. Sper să la cunosteti și voi, să faceți un astfel de experiment care vă ajută să depășiți temeri și să reușiți să părăsiți zona de confort pentru a vă cunoaște mai bine pe voi înșivă! 🙂

Programul cursurilor Dream & Act – aici!

27022035_1547321555321106_7215038599794796866_o

 • 67
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  67
  Shares
 • January 30, 2018
-->

Poate te interesează

Filme și seriale pe care noi femeile le așteptăm la final de 2021
November 22, 2021
75 de ani de la “Micul Prinț” și de ce am decis să îl port pe piele
November 05, 2021
PRINT ONE BOOK schimbă piața de carte din România! (P)
June 26, 2020
Sunt Ambasador BookLand și am un mesaj pentru tine!
April 15, 2020
Festivalul Teatru sub lună #5
June 18, 2019
De ce fac un CURS DE ACTORIE
October 20, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *