Mentalitate de învingător – o lecție învățată din handbal


Când eram mică, tata m-a dus la handbal. Am rezistat câteva luni, dar, recunosc că nu s-a prins de mine și că nu m-a pasionat foarte mult. Apoi am mers la balet, la dansuri, la sală, am făcut mult jogging. Am păstrat conformația de sportiv și înclinarea către sport. Mișcarea a devenit parte din viața mea și nu aș mai putea renunța. Totuși, dacă ar fi să mă gândesc mai bine, cred că am păstrat din acele vremuri spiritul de competiție. Handbalul m-a învățat că este important să joci bine în echipă și că doar astfel vei obține rezultatele dorite. Am și în familie un sportiv de performanță, fratele meu, fost fotbalist, actual antrenor de fotbal. Sportul te modelează extrem de frumos, atât fizic, dar și psihic. Îți imprima dorință de a învinge, iar asta e un lucru mare, în special în perioada de formare, când nu ai extrem de multe repere de urmat.

Anul acesta, total întâmplător, m-am reîntâlnit cu handbalul. Am ajuns la unul dintre meciurile Echipei Naționale de Handbal Feminin, la Piatra Neamț și am avut șansa de a fi în preajma campioanelor. Recunosc că nu știam că au rezultate atât de bune. Am descoperit-o pe Cristina Neagu, numită cea mai bună handbalistă din lume. Am văzut cât muncesc pentru performanță, cum se încurajează reciproc, cum își sacrifică multe ore și viața personală pentru victorii și cum luptă pentru a fi cele mai bune. În jurul fețelor stau o mulțime de oameni buni, care le ajută în drumul lor către glorie. Iar unul dintre acestea este Lorand Balint, directorul de marketing al Federației Române de Handbal (FRH). Și nu e puțin lucru să ai antrenori și manageri care să te inspire și să te motiveze spre excelentă și nimic mai puțin.

13428592_478998358957495_5933513599634786546_n

L-am auzit pe Lorand la o prezentare recent și am înțeles ce înseamnă mentalitatea de învingător. El a ales să se ocupe de FRH cu gândul de a face Handbalul sport național și de a reprezenta campioni. De aici a pornit o campanie de rebranding, un nou logo, o mascotă, un shop cu produse personalizate, o serie de parteneriate și multe evenimente pentru a promova handbalul românesc. O mână de oameni au reușit să facă în 2 ani minuni prin dedicare, cu multă ambiție și muncă. Încet dar sigur, au reușit să scoată din anonimat handbalul ca sport și să îl facă iubit de o țară întreagă. Astăzi, le ținem pumnii fetelor în diverse competiții mondiale și ne bucurăm de victoriile lor. Povestea nu se va opri aici, deoarece FRHul are planuri și mai mari.

13528847_10154328387353256_4594096201303664629_n
Rețeta acestei reușite este complexă, dar totul pornește de la dorința și credința că se poate și că trebuie să ajungem în top. Nu există succes fără o doză de nebunie, așa cum nu există performanță durabilă fără efort și constanță. Atunci când știi ce vrei și ai o misiune clară, așa cum a fost pentru Lorand Balint aceea de a face handbalul un sport popular, vei găsi o cale de a realiza ce ți-ai propus. Românii se lamneteaza prea des și acceptă ușor ce le este dat. Prea puțini cultiva mentalitatea de învingător, singura care te poate propulsa în vârf. Să o învățăm de la handbal de această dată și să încercam să fim cei mai buni și nimic mai puțini, fiecare pe domeniul nostru!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • July 14, 2016
-->

Poate te interesează

Cum am depășit fobia de apă în bazin / mare / ocean
January 13, 2024
Ținute de tenis… pe lux – câteva branduri tenis și golf
October 10, 2023
Produse vegetariene și vegane pe care le cumpăr constant
September 26, 2022
VISION BOARD – instrument pentru a atrage ce îți dorești. Cum funcționează!
July 17, 2021
Mișcare acasă, fără diete, suplimente alimentare bune și echilibru
January 24, 2021
Înlocuiește obiectivele de început de an cu manifestarea intențiilor
January 08, 2021

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *