Glamping la ZAGA ZAGA, în Delta Siretului


Odată cu pandemia, am descoperit cu toții mai mult România și am fost dispuși să explorăm și zone mai puțin cunoscute. Uite așa, în toiul verii, am ajuns în Delta Siriului, deși, în alți ani, aș fi mers fie undeva în altă țară, fie la mare. Dar cum sunt în căutare de experiențe și locuri mai puțin populare, am făcut un mic research și astfel am descoperit Zaga Zaga, un complex foarte frumos și bine amenajat, un loc de poveste cu o mulțime de lucruri pe care le poți face, cu semnal scăzut la telefon, menit parcă să te ajute să te deconectezi de la viața cotidiană. Zaga Zaga se află la confluența județelor Vrancea și Galați și are 82 de hectare, ceea ce este impresionant.

Un weekend de Glamping

A fost pentru prima dată când am trăit un weekend de Glamping, adică glamorous camping, sau un fel de stat la un cort mai fandosit, cu aerotermă și curent electric, foarte frumos decorat. Inițial mi-am dorit o căsuță plutitoare sau un bungalou, dar nu am găsit nimic liber. Așa că, am zis da și iurtei, dar nu mă așteptăm să dorm atât de bine și să îmi placă atât de mult. Așadar, la Zaga Zaga există aceste trei tipuri de cazare. Fiecare are farmecul sau, cu siguranță, iar prețurile diferă în funcție de facilități și perioadă. Oricum, în septembrie găsiți cu siguranță iurte libere, iar în timpul săptămânii e posibil să fie neocupate și căsuțele plutitoare sau bungalourile.

Zaga Zaga însă este accesibil și pentru cei care nu vor să doarmă în complex. Accesul la piscină, cherhana, la Ferma de animale, în livadă sau pentru o plimbare cu barca pe deltă – este liber tuturor. Există și un parc de aventură cu tot felul de trasee, zonă de hamace, posibilitatea de a pescui sau de a merge cu trăsura. Plus, cea mai importantă atracție, desigur, este piscina exterioară. Aș fi zis că aceasta este și partea mea preferată, dar cred că mai interesant pentru mine a fost să stau pe paie în zona de iurte la un vin la miez de noapte sau să mă joc cu niște struți imenși la Ferma de animale. Și da, Zaga Zaga e foarte instagramabil, perfect de venit cu ținute după tine, dacă te interesează acest aspect. Se fac și concerte sau evenimente uneori. Și aș mai menționa că micul dejun e inclus în prețul cazării și că este fabulos, cu niște platouri cu bunătăți, fructe, cafea, plăcintă. Cât despre mâncare, la Cherhana sunt multe preparate pe bază de pește, evident, iar prețurile sunt foarte mici, dacă ținem cont de porțiile imense.

Îmi doresc să revin la Zaga Zaga într-o zi de toamnă, deoarece sunt sigură că peisajul ar fi complet diferit, cu toată explozia de culoare. Apreciez când văd o transformare de acest fel, de la un loc pustiu la unul plin de viață și care poate aduce multă bucurie. Iar glampingul chiar e simpatic. Recomand așadar cu drag Zaga Zaga și vă invit să vă uitați și la Vlogul făcut de acolo, dar și să apăsați SUBSCRIBE la canalul meu de Youtube, Lumi Travels, dacă nu ați făcut-o încă. Plus, dați-mi de știre dacă ați fost sau aveți de când să mergeți câteva zile la Zaga Zaga!

 • 237
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  237
  Shares
 • August 27, 2020
-->

Poate te interesează

City break în Tallinn, un oraș pe care nu mi l-aș fi imaginat așa
September 09, 2021
City break in Helsinki – 8 lucruri pe care să nu le ratezi
September 06, 2021
Digital Nomad sau Remote din Creta – internet, mașină, locuri
July 09, 2021
Cel mai frumos “birou” de Nomad Digital a fost în Paris
June 18, 2021
NOMAD DIGITAL pe insulă (Tenerife 2021)
February 25, 2021
City break în ORADEA
November 16, 2020

4 Comments

Gigel
Reply September 2, 2020

Tot libera si independenta ai ramas...si singura. Bine asa, ar trebui sa ti iei o pisica in curand

  Luminita Balaban
  Reply September 2, 2020

  nu prea. :)) esti prost, prost prost, prost de tot. bah, dar atat de prost ca nici Gigel nu esti, ci doar prost, prost de tot. saracie saraca. prost de tot.

Gigel Revine
Reply September 3, 2020

"NU prea"..halal raspuns si foarte misterios :)...e clar ca am atins un punct sensibil :) Cu siguranta am un dram de inteligenta mai mult ca tine, macar un dram...:). Se vede dupa limbaj in primul rand.
Mi se pare superb ce fel de raspunsuri publice dai. E ok, asta arata cat de mult respect ai pentru cititorii tai si cat de mare e audienta pe blogul asta minunat.
Pupici Lumi, mai ai de lucrat la dezvoltare personala (Sper sa nu te faci GURU in curand ca ar fii jale...:) )

  Luminita Balaban
  Reply September 3, 2020

  tu esti un anonim prost prost prost si trist de prost care nu merita respect. cititorii mei nu sunt prosti ca tine. si la urmatorul comentariu iti iei block. eu nu discut cu prosti anonimi, nu stiu ce pare neclar. nu e democratie pe nicio platforma unde comunic si aleg sa iti zic foarte sincer cand esti prost de tot ca poate iti dai doua palme si realizez ce frustrat penibil si prost, bah da' prost de tot, esti. si tu nu esti Lumi cu mine. Prost!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *