Gala Avanpremiere nr. 9 – triumful designerilor romani


Joi, 17 noiembrie, am asistat la, ceea ce as putea numi, cel mai frumos eveniment dedicat modei al anului, Gala Avanpremiere 2011, ajunsa la editia cu nr.9.  MNAC a fost locul ce a gazduit o seara in care cuvantul de ordine a fost rafinamentul. Avanpremiere a aratat inca o data ca designerii romani merita aprecierea noastra, dar si recunoastere pe plan international.
La o zi dupa lansarea colectiei H&M in Romania, pot spune ca ne putem mandri cu tinerii nostril talentati ce s-au intrecut in originalitatea si ineditul colectiilor. AVA este o manifestare moderna si complexa care vrea sa demonstreze ca trebuie sa credem in moda romaneasca.Editia de anul acesta a reunit pe langa designeri de top si cativa noi, care insa nu au dezamagit. In plus a fost introdus un nou concept, acela de fashion video constand in proiectii ale catorva colectii dupa o anume idee. Filmuletele au transmis-o celor prezenti o vibratie pozitiva si inca o data am inteles ca moda este o forma de arta.

Programul Galei Avanpremiere a fost urmatorul:
1. Rue des Trucs – Simona si Alina; 2. Teodora Baciu (new); video 1. Alexandra Abraham (new), v.2. Sandra Chira; 3. Carmen Secareanu; 4. Natalia Vasiliev (new); video 3. Bianca Popp, v.4. Ioana Ciolacu; 5. Silvia Serban; 6. Anca si Silvia Negulescu; 7. Iris Serban
Momentul de final a adunat laolalta toti designerii alaturi de cel fara de care evenimentul nu ar fi existat, Alin Galatescu. Aplauze, flori si certitudinea ca avem designeri ce ne pot reprezenta cu fruntea sus la Fashion Week Paris, Londra sau New York.

Preferata mea a fost designerul Natalia Vasilief. Vine din Craiova si a inceput initial cu rochii de mireasa si de ocazie. Impreuna cu sotul sau, Marius a construit insa o afacere de success constand intr-un atelier de creatie si un magazin de desfacere (Divi Day) pentru miniseriile create, pe care il gasim in Bucuresti. Rochiile ei mi-au adus aminte de auriul soarelui si de scoicile de la mare sau de printesele din basme.
Avampremier este hrana pentru suflet. Hrana necesara oricarui designer, fara de care nu are forta si limpezime necesare procesului creativ…..”. Cam asa mi-a marturisit Natalia, iar eu promit sa ii vizitez curand magazinul.

“Gala Avanpremiere a fost un succes. Obtinut greu, cu imense eforturi si surprize, dar cu atit mai placut si remarcabil e rezultatul. A fost un tur de forta cu 8 show-uri si 4 video-fashion originale. Publicul a fost naucitor de numeros, cald si receptiv. MNAC-ul ca intotdeauna cea mai buna locatie pentru un astfel de eveniment – cel mai important de moda si life-style, multibrand, din acest final de an. Ne reintilnim pe 28 Noiembrie – in citeva zile, cu un nou “Soirees de la Mode”, a 11-a editie, la Hilton – ca intotdeuna. Aceasta editie ii e dedicata in intregime excelentului designer: Wilhelmina Arz.” (Alin Gălățescu, director AVA)

Ne revedem cu Avanpremiere in 2012, pentru a descoperi impreuna colectiile de toamna/iarna 2012-2013. Pana atunci va doresc sa fiti fashionable si sa cumparati creatiile designerilor romani pentru ca au demonstrat inca o data ca merita! 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • November 18, 2011
-->

Poate te interesează

Romania din trenul CFR
August 09, 2019
Masaj autentic balinez în inima Bucureștiului agitat
February 12, 2019
Începe ART SAFARI, cel mai mare eveniment dedicat artei din România
May 08, 2018
În weekend ne vedem la V for Vintage!
November 10, 2016
O săptămână de la atentatul din Nisa
July 21, 2016
Cum sa transformi o stradă uitată într-un spațiu urban, fresh și cool!
April 11, 2016

2 Comments

Costin Moraru
Reply November 19, 2011

mi-a placut foarte mult idea de fashion video de la eveniment. cred ca toti desinerii s-au descurcat de minune. :)

Costin M.

Lumi
Reply November 19, 2011

moda romaneasca merita o sansa si aprecierea noastra

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *