Inspiratie pentru un sezon intreg de la Gala Avanpremiere 16


Zilele trecute a avut loc Gala Avanpremiere, editia cu numarul 16, organizata de Alin Galatescu. O serie de designeri romani, mai noi sau mai vechi in industrie, s-au prezentat, fie cu haine si accesorii din colectia de toamna/iarna 15/16 (Studio Cabal, Marie Ollie), fie cu cele din colectia primavara/vara 2016 (Simona Semen, Ludmila Corlateanu, Musette). Nu am inteles acest amalgam, dar, probabil, fiecare a adus ceea ce a avut mai bun si a reusit sa termine pana la momentul organizarii acestui eveniment. Mai mult, Silvia Serban a ales sa vina in fata publicului cu un mix intre cele 2 tipuri de colectii mentionate. Cativa nu au avut nici macar aceasta delimitare, fiind probabil la primele incercari in lumea modei si, cu siguranta, la cea dintai aparitie in cadrul unei gale de asemenea anvergura (Mona Vulpoiu, Bianca Negrea, Loredana Ghetie, Sandra Chira).

Printre creatiile preferate si pe care mi le doresc pentru shootinguri, evenimente sau seri speciale, in anul care vine, se numara: Marie Ollie, Ludmila Corlateanu, Simona Semen si Bianca Negrea. Iar Top 3 dorinte pentru Craciun este: rochie asimetrica Ludmila Corlateanu, salopeta Marie Ollie si capa Simona Semen.

Conceptul adus pe cat-walk de Bianca Negrea este inspirat, asa cum a marturisit, de costumul popular din marginimea Sibiului si de tot ceea ce inseamna manifestul cultural Subcarpati. Obiceiul stravechi numit “obiceiul ursilor si al burduhosilor” a fost transpus in haine unde regasim culori sobre, funii, alb si negru ca o paralela dintre urs – considerat animal sacru si simbol purificator, pe de o parte; si burduhosi – personaje negative care simbolizeaza raul, pe de cealalta parte.

ava16_0109

ava16_0141

Simona Semen a venit in fata publicului cu o colectie marcata de romantism, inspirata de lumea fascinanta a baletului, inspirata probabil de frumoasa perioada a vietii sale – va deveni curand mama. Rochiile sunt elementul cheie al sezonului primavara/vara al anului viitor. Salopetele cu talia inalta, decolteuri ample si talia marcata cu cordoane sincronizate sunt elemente de contrapunct ale colectiei. Capele inchid triunghiul stilistic al colectiei, fiind perfecte in mixul robe-cape sau rochie-capa.

ava16_0919

ava16_0938

Momentul defilarii modelelor in creatiile semnate de catre Ludmila Corlateanu a fost unul din cele mai frumoase ale Galei. Acest lucru s-a datorat faptului ca fiecare piesa a transpus privitorii in Franta si ne-am imaginat cu totii, pentru cateva clipe, pe Coasta de Azur say poate la petrecere sofisticata in Paris. Rochiile colectiile au fost marcate de buline, dungi sau inspirate de ceea ce purta Marie Antoinette – rochii din brocard opulent, dar moderne si usor de purtat.

ava16_0459

ava16_0471

Marie Ollie a primit aplauze multiple pentru cu o colectie care sugereaza romantismul suav al erei victoriene transpus catre modernism. Ceea ce m-a impresionat au fost liniile masculine introduse subtil in creatii extrem de feminine si sexy. Salopetele, camasile din voal si matase, pelerinele sau rochiile in nuante calde de bej – sunt un statement al femeii actuale care reuseste sa se impuna, dar nu uita sa fie senzuala.

ava16_0608

ava16_0659

Mi-a placut mult si Musette, brand care de ceva vreme face si haine, dupa ce ne-a obisnuit cu pantofi si accesorii de calitate. Colectia Musette SS 2016 este marcata de forme robuste, suprapuneri de materiale metalice si straluciri de oglinda.

ava16_1017

ava16_1037

Fotografii: Mircea Netea

 

 • 22
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  23
  Shares
 • November 30, 2015
-->

Poate te interesează

Peste 100 de ani de tradiție în pantofi – Helwig Shoes (P)
April 24, 2018
Vine vara, liber la lenjerie cu imprimeuri florale! (P)
April 08, 2018
În weekend ne vedem la V for Vintage!
November 10, 2016
Când Tommy Hilfiger a întâlnit-o pe Gigi Hadid
October 04, 2016
Cum sa transformi o stradă uitată într-un spațiu urban, fresh și cool!
April 11, 2016
În Orient Expressul lui Stephan Pelger
March 06, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *