Film, serial, carte – emoție


Nu am mai recomandat de mult aici o carte bună sau un serial. Sper că propunerile de azi să vă pară interesante, să le acordați o șansă și să vă producă la fel de multă emoție pozitivă cum s-a petrecut în cazul meu. Toate trei vorbesc de iubire, într-o formă sau alta, iubire pentru noi și pentru ceilalți, una profundă, despre așteptare, despre regăsire, despre a crede că poți schimba ceva la tine sau în viață. Cartea m-a ajutat să îmi schimb modul de a privi lucrurile, filmul m-a făcut să plâng, iar serialul m-a bucurat în multe zile mohorâte de iarnă și mi-a adus bucurie la final.

Lovesick” – serialul britanic produs de Tom Edge în 2014 prezintă povestea unor 4 prieteni. Are două sezoane, iar fiecare episod este de tip poveste în poveste. Dylan descoperă că are clamedia și începe să își contacteze toate fostele partenere. Printre acestea se află și Evie, colega de aparatament. Cei doi se iubesc de ani de zile, totuși au alte realtii, se tem să și-o mărturisească sau, pur și simplu, nu se sincronizează cu ceea ce își doresc. Luke este Don Juanul englez al găștii care trece prin tot felul de peripeții că în final să se îndrăgostească de cineva izbitor de asemănător lui. Angus este personajul mai prostuț, divorțat de o femeie care îl controla non stop, ca ulterior să aibă un copil cu o puștoaică pe care o găsește într-un club de streaptease. Vă las pe voi să vedeți dacă Evie și Dylan rămân sau nu împreună.

Lovesick-trailer-2-temporada

It’s Not Dark Yet“-  este probabil unul dintre cele mai emoționante filme pe care le-am văzut vreodată. Este documentar și prezintă cazul producătorului irlandez de film, Simon Fitzmaurice. Acesta se îmbolnăvește de Boala Neuronului Motor (BNM), lucru care îl aduce în scaun cu rotile, cu un tub înserat în trahee, iar în timp își pierde tot mai multe funcții ale organismului. Cariera lui a început cu un short film, a luat câteva premii. Între timp a cunoscut-o pe cea care îi devine soție și care va rămâne până în ultima clipă iubirea vieții lui, cea care îl sprijină. Trăiesc o poveste de dragoste profundă, cum prea puține sunt. Simon refuză să fie deconectat de la aparate atunci când medicii îi mai dau doar 3, maxim 4 ani pentru a supraviețui. Luptă pentru a trăi și a iubi, face gemeni, descoperă un soft prin care poate vorbi cu ochii deoarece computerul îl ajută să transmită ceea ce gândește. Punctul culminant este faptul că revine pe platou și regizează un film. Vocea lui Collin Farrel ascunde emoție, iar lecțiile pe care le poți lua sunt nenumărate, principala fiind aceea de a luă fiecare zi cum vine, fără a cădea în plasa de a dramatiza, fă tot ce e mai bun din fiecare moment.

Ești ceea ce gândești” – cartea lui Wayne W. Dyer care, probabil, a schimbat viziunea asupra vieții în cazul multora. Dyer a tradus și interpretat lucrarea filozofului chinez Lao Zi. Acesta a scris în urmă cu 500 de ani i.h. 81 de versete care sunt puntul de plecare ale principiilor taoiste. La baza acestora stă o viață echilibrată din punct de vedere moral și spiritual, vizând, în permanență, binele. Cartea pe care v-o recomand îți deschide mintea, te face să înțelegi că ești mai mult decât corpul tău, deca funcția ta, că trecutul și prezentul sunt doar percepții. Vei afla despre puterea de a dărui fără a aștepta nimic în schimb, vei regândi modul de a trăi prin prisma propriului Ego. Pentru mine a fost prima dată când am înțeles că a te lăuda că muncești prea mult nu e de fapt o laudă; când mi-am dat seamă că somnul nu e pierdere de timp ci refacerea centrilor energetici; când m-am gândit la a renunță de tot la a-i controla pe alții, chiar și subtil. O găsiți online (aici) și vă asigur că veți fi alți oameni la nivel spiritual la finalul acesteia.

Dacă aveți recomandări din același registru, le aștept cu drag mai jos!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • March 24, 2018
-->

Poate te interesează

Câteva recomandări – film, carte, serial, podcast
March 25, 2023
Câteva recomandări – film, carte, teatru, serial
May 26, 2022
Povestea din Cuibul Artiștilor
January 23, 2020
Te aștept la Shop my Library să cumperi cărți și să faci o faptă bună!
January 11, 2020
5 cărți care mi-au schimbat modul de gândire
January 05, 2020
Film, carte, teatru – Hawaii, dragostea modernă, Regele Lear
November 26, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *