Fii țăran, chiar dacă ești în Top!


Vineri, 19 februarie, la Social Media Summit, s-a lansat sununtaran.ro. Platforma este un demers BIZ și își propune “reabilitarea” termenului țăran și susținerea valorilor autentice românești. Un număr mare de vedete, oameni de afaceri și din online s-au alăturat campaniei. O susțin pentru că suntem prea mulți cei care am uitat să ne comportam că niște “țărani”, în sensul cel mai bun cu putință. Prea mulți cei care nu ne respectăm cuvântul dat, cei care ne credem prea șmecheri încât să mai stăm la coadă, să avem răbdare, să nu parcam pe locurile pentru handicapați, să respectăm diferențele de opinie, să luăm în considerare ce spun cei mai mici în funcție. Noi cu toții uităm prea des noțiunea de <<bun simț>> și cei 7 ani de acasă. Ne comportăm ca niște “orășeni” prost crescuți, bădărani, mârlani și imbecili. Ni se pare că totul ni se cuvine, că lucrurile se obțin ușor și că merităm să fim adulați și iubiți, fără a face mare lucru. Multora ni s-a urcat boieria la cap și am uitat valorile transmise de bătrânii și părinții noștri, de profesori, de antrenori, de preoți sau de bone. Am uitat să fim țărani și ne-am taranit, în schimb.

Tot la #smsbucuresti se anunța câteva Topuri legate de bloggeri, pe diferite categorii. Nu despre cine este sau nu în top voi vorbi. Nici măcar nu este 100% relevant dacă ești sau nu acolo ca blogger, din varii motive. Să nu mă înțelegeți greșit – îmi doresc să ajung în topuri, să iau premii, fie cu bloggul, fie în digital, dar topurile nu sunt totul și nu reprezintă indicatorul suprem. A fi țăran înseamnă că, fie în top sau începător, știi să rămâi cu capul pe umeri și nu lași “succesul” să ți se urce la cap. Ca idee, azi poți fi sus, mâine poți cădea încât nici nu vei ști ce te-a lovit. A fi un țăran în top ar trebui să însemne că ești bun, dar firesc; că mai departe de egoul personal sunt oameni care te-au adus acolo, oameni cărora trebuie să le mulțumești. A fi un țăran în top ar trebui să îți dea un plus de responsabilitate dar și de gândit. Un pic mai multă modestie, o doză de diplomație consistență și rămas cu picioarele pe pământ. Dacă ești în top, pe merit sau nu, nu înseamnă nici că ești Dumnezeu, nici că vei fi acolo pentru totdeauna, nici că îi poți disprețui pe ceilalți. Un țăran în top trebuie să fie un model și o persoană care îi influențează pe cei din jur prin puterea exemplului.

Am învățat de la oameni valoroși, pe care am avut norocul până la vârstă asta să îi întâlnesc, că cei mai buni sunt cei mai prietenoși, onești și amabili oameni. Cu cât ai dovedit mai mult, cu atât nu vei mai avea nevoie să te lauzi sau să îi pui la colț pe așa zișii tăi competitori. Am descoperit în timp că bucuria de a-ți mulțumi cineva pentru ceea ce ai făcut sau ai scris, de a îți zâmbi oamenii când te văd la un eveniment și de a veni să te salute sunt de neprețuit și nu intră la nicio probă, în niciun clasament. Am aflatcă pentru succes trebuie să muncești enorm. Important este să crești, dar esențial este să te menții, în special într-o piață extrem de dinamică. În top sau nu, încearcă să fii țăran și să rămâi normal, să saluți în cercuri sociale, să îți vezi lungul nasului și să demonstrezi prin ceea ce faci, nu prin conexiunile pe care le ai sau prin tupeul pe care îl afișezi. Fii un țăran autentic! 🙂

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • February 21, 2016
-->

Poate te interesează

Cum crești artificial un cont de Instagram
October 29, 2019
Cum se lucrează cu Influencerii
September 30, 2019
Ce pierzi atunci când nu ai o Strategie de Digital pentru brandul tău
August 15, 2019
În 2019 brandurile trebuie să devină mult mai responsabile social
January 24, 2019
Poate 2019 va fi despre naturalețe în Social Media. #farafiltredupademachiere
January 16, 2019
10 pași pentru o colaborare eficientă cu Influencerii
October 23, 2018

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *