Femeia să rămână femeie!


Odată cu vârsta, fiecare femeie începe să se cunoască, să își definească stilul, să se educe și să se emancipeze. Sau așa ar fi frumos. Acest fenomen de conștientizare a propriei feminități, a atuurilor pe care le avem, cred că se petrece cu precădere după pragul de 30 de ani. Deși nu sunt nici eu vreo Victoria Beckham (și nu mă refer la proporțiile corpului sau la înălțime), în sensul în care nu sunt toată ziua la patru ace sau pe tocuri cui, îmi place să fiu femeie, cu tot ce înseamnă asta. Și cred că multe dintre reprezentantele acestei specii au uitat să fie femei. În mare parte se datorează stilului de viață, a grijilor, a stresului, Dar, consider că indiferent de meserie, de câți bani ai, de îndatoriri, este datoria ta de femeie să te păstrezi astfel.

Atitudinea primează în fața a orice

Cred în feminitate, deși sunt feministă. Și nu cred că se exclud, așa cum unii au înțeles greșit. O femeie trebuie să fie, înainte de orice, manierată, îngrijită, sigură pe ea. Ești femeie când știi ceea ce vrei, ce îți place, ce nu și știi să demonstrezi asta prin fapte, nu prin o mie de cuvinte fără sens. Cicăleala, bârfa, denigratul, pălăvrăgitul, mahalagismul, alintătura stupidă, nu sunt deloc însușiri ale unei femei în sensul pe care eu îl dau acestui cuvânt. O femeie are coloană vertebrală, nu se plânge toată ziua, nu îi e frică să plagă, dar nu se văicarește și nici nu caută să fie pusă pe un piedestal pentru orice a făcut. Nu văd nicio scuză pentru o atitudine deplasată, pentru manichiura neingrijtă și păr murdar, pentru trăncăneli neîncetate. Atitudinea primează în fața a orice. Așa cum, carisma este mai importantă decât a avea mărimi perfecte. Iar o femeie fără sex appeal nu este femeie.

Ce încerc eu aici să spun este că feminitatea se menține și se dezvoltă. Și trebuie lucrat la acest aspect. Oricât de ocupată ar fi viața ta, îți garantez că sunt altele și mai și. A te îngriji, a merge la cosmetică din când în când, a citi o carte de bune maniere sau a te documenta pentru a te cizela, ar trebui să fie obligatorii pentru orice adolescentă pentru a deprinde aceste obiceiuri mai apoi în viața de adult. Dacă mă întrebi pe mine, față de bărbatul pe care îl dorești trebuie să fii de două ori mai feminină. Dar nu ca un joc, ca teatru ieftin. Ci pentru că ai înțeles că ai această putere în tine și o poți materializa mai mult în prezența lui. Nu cred că bărbatul din viața ta trebuie să te vadă când te epilezi, să știe când ești în acea perioadă, să îți suporte toane, să știe ce discuții tu cu prietenele tale. Din punctul meu de vedere, un bărbat nu are cum să mai poată fi bărbat cu tine când i-ai arătat tot. Chiar și în căsniciile vechi trebuie să există o doză de imprevizibil, să păstrezi sau reinventezi ceva nou, să seduci zilnic, să nu uiți să flirtezi, să porți cu plăcere piese de lenjerie intimă sexy, să îi dai motive să te cucerească. Pentru că bărbatul din viața ta nu are cum să fie prietenul de bere cu care stai în treningul vechi și apoi să te aștepți la vreo pasiune nebună. Sigur că e minunat să fiți cei mai buni prieteni, egali în aspirații și exprimare, dar femeia trebuie să rămână femeie tocmai pentru a-i da posibilitatea lui să fie bărbat. Și știm că dinamica unei relații depinde în mare măsură de femeie.

Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit și să sară unele cu tot felul de scuze, cum ar fi că eu nu am copii să văd ce greu e, că ele abia trăiesc cu salariul, că el e un nenorocit și nu merită. Pentru că efectiv nu îmi pasă și mi se par scuze. Cunosc și stimez tinere mame care sunt suave și extrem de bine ancorate în realitate; feminitatea nu ține de ceea ce ai în cont, așa cum stilul nu se cumpără și nu înseamnă haine de brand; femeia este oglinda bărbatului și este groaznic să afirmi despre cel cu care împarți sau ai împărțit viața că nu este ok sau că este sub nivelul tău. Nu există scuze pentru lipsa de feminitate. Și sper că aceste rânduri să fie un reminder pentru femei, să se privească acum în oglindă și să se întrebe dacă sunt bine sau pot schimba ceva, să pună pe foc pantalonii și tricourile alea scămoșate cu care stau prin casă, să mai tacă uneori, să își dea voie la fantezii și, evident, să nu uite că uneori un ruj roșu și o pereche de ciorapi pot face minuni în cuplu!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • February 8, 2019
-->

Poate te interesează

Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021
10 lecții de la 2020 pentru 2021
December 23, 2020
Teama de a avea bani
August 30, 2020
Lucruri mici pentru o viață eco
July 22, 2020
Despre echilibru emoțional
June 24, 2020
Cum se schimbă relațiile de prietenie odată cu maturizarea
May 26, 2020

2 Comments

Ioana Dumitrache
Reply February 9, 2019

Frumos spus!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *