Resurse gratuite pentru femei care vor mai mult emoțional


Procesul meu de căutare și vindecare interioara pare nu încetează niciodată. Chiar și atunci când cred nu mai am nimic nou de descoperit, mi-am vindecat orice rană din copilărie și sunt foarte bine, primesc de la viață oameni și situații care îmi reactivează triggere din trecut.

Modul de a gestiona acești factori declanșatori s-a schimbat, asta pentru sunt deja mulți ani de când transform, de când lucrez activ cu mintea și emoțiile mele, prin diferite tehnici, de la citit cărți de dezvoltare personală, până la terapii moderne, ori procese spirituale precum meditația. La fel ca și mie, multe alte femei trec prin asta. O parte dintre ele îmi ies în cale. Sunt, uneori, primul lor imbold de a începe acest drum frumos de introspecție și dat la o parte foițe pentru a ajunge la copilul interior. Posibil bucuria de a ajuta, cât de puțin, vine din masca salvatorului, una pe care încă o am, din dorința de a-i ajuta pe alții se simță înțeleși de ei înșiși, de a scăpa de traume, așa cum eu lupt îmi înțeleg bagajul și repar. Nu vreau insist în cazul niciunei femei, înțeleg și reticenta, și teama de nou, iar cunoștințele mele sunt limitate. De fiecare dată le spun își aleagă metodele și îndrumătorii în care au încredere și care li se potrivesc lor. Eu nu am nici pregătirea, nici dorința de a fi terapeut ori coach, dar înțeleg durerea fiecărei femei care încearcă fie fericită. Suntem multe, dar unele dintre noi alegem conștient cum trăim. Așa , odată înțeles tot ceea ce facem ține de subconștient și de trecut, fie al nostru ori al familiei din care venim, deja am făcut un pas.

În călătoria mea au fost sute de cărți, terapie clasică la cabinet, clase de yoga și sound healling și alt fel de practici spirituale, poate sute de ore de meditație ghidată sau nu, constantă, scris mult ceea ce am simțit, manifestări, exploatat diferite surse digitale și ascultat oameni care s-au vindecat mai întăi ei, apoi au împărtășit și cu ceilalți cum au reușit. Și sunt convinsă vor mai urma multe revelații despre mine și ceea ce sunt, îmi vor ieși în cale tot felul de activități și persoane care vor avea rolul fie lumineze, fie întoarcă înapoi la tipare cunoscute și îmi redeschidă răni mai vechi. Tututor celor care au fost, dar și celor care vor urma, le sunt recunoscătoare. Nici fară primul guru la care am ajuns întâmplător, dar nici fară ultimul iubit pe care l-am lăsat rânească emoțional când am ales îi ofer emoție și fac proiecții pe el, fară niciunul din aceștia nu fi aflat atât de multe despre mine, nu fi ajuns la cauza unor probleme care se manifestă în anxietate, posesivitate, chiar panică nejustificată. Toate acestea sunt însă efecte. Cât timp rămânem la ele și le ascundem cu diferite măști, le negăm, cât timp bagăm sub preș aceste părti din noi, vor reveni mereu și mereu. O soluție simplă nu există, dar putem integra părtile, conștientiza vin din noi, înțelege de unde au pornit, revenit la momentul de suferință care le-a adus și acceptat ca atare, fară a ne mai lupta cu ele. Tot ceea ce nu dorim vom primi. Paradoxal, dar deloc greu de înțeles. Pentru creier nu există nu, pentru sinele nostru nu există nu, așa ceea ce repetam NU vrem, va fi preluat ca vrem, un fel de profeție auto îndeplinită.

Îmi doresc văd cât mai multe femei care vor mai mult pe plan emoțional, care investesc în asta, nu doar în ceea ce ține de exterior, deși și acesta este important. Așa , am zis împărtășesc câteva resurse descoperite recent care m-au ajutat revin la mine și mai pun o cărămidă la vindecarea mea. Cam acestea ar fi:

 • La începutul lui 2022 am citit una dintre cărțile care m-au atins și care mi-a deschis altfel ochii asupra mea. Au fost multe astfel de cărți în trecut pe care le recomand cu drag, dar las aici doar Cartea femeilor care merită mai mult”, scrisă de dr Shefali. O înțelegeti mai bine ce tip de măști purtați, cum treceți peste rușine, prejudecați, ce luam din generațiile trecute și cum putem deschidem ochii într-o lume încă dominată de patriarhat.

 • invit urmăriți un canal de Youtube despre relații, despre cei care au trecut prin traume, despre cei care vor învețe meargă mai departe, despre cei care nu înțeleg de ce găsesc același tipar de om. Este cel al lui Aaron Doughty. Are și diferite programe plătite, precum “21 Days Magnetic Love Challenge”, dar eu nu am accesat acest curs. Stiu însă fiecare clip văzut la el m-a făcut îmi pun întrebări, caut în mine și mi-a deschis mintea asupra unui aspect.

 • Și vă mai spun despre un alt canal de Youtube unde aveți sute de meditații ghidate gratuite, fie unele de 5 minute, de 10 minute, dar și bucăți mai lungi, pe diferite topicuri, de la manifestarea unei relații de iubire, până la cum să începi ziua cu energie pozitivă. Great Meditations se numește și recunosc că au fost o mulțime de zile când fie am făcut o astfel de meditație fie dimineața, fie am adormit cu un astfel de clip pe fundal.

 • Mulți terapeuți moderni, atât din afară, dar și din România, au tot felul de cursuri sau podcasturi gratuite. Doar să vrei să le auzi.
 • Tot la metode gratuite, vreau să menționez și că sportul este o metodă excelentă de a ieși din stări de anxietate sau depresie, fie că vorbim de alergatul în parc, de clase făcute acasă, de tenis, de mers pe role, de orice. Și plimbatul în aer liber, este extrem de benefic, atât pentru sănătate, pentru tonus, dar și pentru că limpezește mintea și te poate face mai creativ.
 • Tot în aria dezvoltării emoționale introduce și implicarea în comunitate, poate chiar voluntariat, înscris la diferite cluburi precum cele de lectură, ieșit din zona de confort și oferit și altora, fie diferite bunuri, bani sau, cel mai important, timp.
 • Și doamnelor, nu uitați puteți plângeți în pijamale sau o puteți face pe tocuri. Ce vreau spun este aspectul, o lenjerie intimă frumoasă, un machiaj, o rochie nouă, fiecare poate ridica moralul. Căutarea de sine e uneori a naibi de grea, dar nu e nevoie ne punem cenușă în cap în acest proces ori stăm în haine ponosite în casă. Putem la fel de bine alegem fim cochete, mirosim frumos, fim versiunea de femeie care ne-ar placea ajungem cândva și ne upgradam și aspectul în paralel cu interiorul. Feminitatea este unică, femeile sunt adevărate forțe dacă trăiesc în acord cu sinele lor, sunt mame, iubite, au energie creatoare, sunt și sensibile și puternice și au o grămadă de potențial pe care uneori nu vor sau nu știu îl acceseze.

Am încredere vom fi tot mai multe bine, indiferent de vârstă, de familia din care venim, de culoarea pielii, de situația financiară actuală. Atunci când începi te întrebi ce e cu tine, ce te face fericită, ce te doare, deja intri în proces. De aici încolo e de muncă, zilnic, de făcut transformarea în direcția în care vrei atragi în viața ta altfel de oameni, de job, mai mulți bani ori ce consideri meriti. Și crede- atunci când tu alegi te vindeci și vrei trăiești în acord cu ceea ce ești de fapt, vei întâlni și alte femei ca tine, vei fi surprinsă de câte se schimbă și vei reuși ai mai multa liniște, chiar și în situații triste. fim cât mai multe femei conștiente ne doresc!

 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  10
  Shares
 • September 20, 2022
-->

Poate te interesează

Marea schimbare a venit când am învățat recunoștința
November 24, 2023
Red flags în relație – ce sunt, la ce duc și 10 exemple
August 06, 2023
Momentul când zici “Până aici!” și începi vindecarea
July 05, 2023
Învață să te ierți pentru a reuși să te iubești
March 23, 2023
Dacă aș avea o super putere… aceea ar fi să ajut oamenii să devină conștienți.
March 19, 2023
An nou, obiceiuri bune pentru minte și trup, în ritmul propriu
January 04, 2023

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *