Doneaza si tu pentru cei mai putin norocoși decat tine!


Am primit cu bucurie provocarea lui Piticu’ de a intra in joaca #icebucketchallenge. Mai mult, am fost printre primii care au salutat aceasta initiativa deoarece mi se pare minunata din mai multe puncte de vedere. Nu doar ca este o campanie care a devenit virala intr-un timp extrem de scurt, amuzanta si inedita, dar scopul ei estce acela, pe care sper ca l-au inteles toti cei care si-au turnat gheata in cap, de a ne aminti de cei mai putin norocosi dintre noi si… a DONA! Degeaba te filmezi si ai discursuri pompoase, daca nu faci acest gest. Ma bucur ca a fost preluata rapid de tot felul de vedete, ceea ce vreau sa cred este ca au scos si bani din cont.

Pentru cei care au fost plecati de pe Planeta in ultimele zile: #icebucketchallenge a pornit in SUA, iar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a facut primul filmulet. Scopul a fost  strangerea de fonduri, prin Asociatia ALS, pentru a-i ajuta pe oamenii care sufera si lupta impotriva sclerozei laterale amiotrofice, cunoscuta si sub denumirea de “Boala lui Lou Gehrig”. Dar, de fapt, scopul ei a fost de a ne aminti sa mai donam, din cand in cand, fie ca avem un venit mai mare sau mai mic, pentru orice cauza umanitara ne dorim. Si nu trebuie sa fie din America, nicidecum!

Eu am donat pentru Ramona, o fata cu o poveste impresionanta. Desi imobilizata in scaunul cu rotile, in urma unui grav accident de masina, Ramona merge mai departe cu zambetul pe buze, dar nu este mereu usor. Momentan ea are nevoie de bani pentru recuperare, care este extrem de dificila si costisitoare. Un astfel de traumatism presupune niste cheltuieli extrem de mari- aproximativ doua mii de euro lunar cu consumabile (sonde urinare, scutece adulti, aleze, saci colectori), gimnastica de recuperare, masaj terapeutic specializat, bio-energo-terapie si medicatie, investigatii, pat special medical,saltea ortopedica medicala,saltea antiescare pentru pat, perna antiescara pentru scaunul rulant. 

Detalii despre cazul ei gasiti pe: www.getramonawalking.com, iar donatiile se fac astfel:

RO14 RZBR 0000 0600 0890 6196 -RON

RO30 RZBR 0000 0600 0890 6199 -EURO

Multumesc colegilor de la SMITE si ZAZU Photo pentru filmare! Hope you like it! 🙂

Provocarea merge la: Camelia Capitanu, Valentin Luca, Andrei Vulpescu si OLIX!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qeWDV4rqA_w&feature=youtu.be”]

P.S. Dovezile mai jos!  🙂

20140822_131627

donatie

 • 182
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  182
  Shares
 • August 22, 2014
-->

Poate te interesează

Dacă nu ai mai trăi pentru weekend…
September 21, 2021
5 tipuri de “prieteni” de care trebuie să scapi
July 31, 2021
Suntem suma preconcepțiilor noastre și uneori asta dăunează
May 17, 2021
De ce ești mai productiv când ai posibilitatea să nu lucrezi mereu de la birou
May 13, 2021
Omul lecție și Omul bucurie
April 19, 2021
Cum realizezi că o persoană te seacă de energie și cum revii la starea de bine
January 20, 2021

1 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *