De ce să donezi și/sau să faci voluntariat


A trecut o lună de la ziua mea, dar încă nu am apucat să povestesc și pe blog despre alegerea pe care am făcut-o. Sper să nu existe oameni care consideră acest articol un mod de a mă lăuda, deoarece este departe de mine acest lucru. Dar, consider că uneori avem nevoie să ni se reamintească să facem fapte bune, mai mici sau mai mari. În rutina zilnică, printre multiplele griji și probleme din viața de adult, uităm să mai fim oameni, să dăm celor mai puțini norocoși. Unii nici nu cunosc satisfacția acestui gest deoarece nu au fost educați în acest sens. Și spun asta deoarece și eu sunt una dinrtre persoanele care au conștientizat mult mai târziu importanța de a dona sau de a mă implica activ într-o cauză. Cred că tot ceea ce oferi se întoarce la tine, într-o formă sau alta și că a fi recunoscător pentru ceea ce ai, fără a te compara cu alții, este cel mai frumos dar pe care ți-l poți face. Mai apoi, a învăța să aduci bucurie celor care nu au aceleași șanse, chiar și atunci când nici tu nu ai prea mult, este doar un derivat. Așadar, consider că uneori trebuie să vorbim deschis, să scriem și să postăm în Social Media, despre anumite gesturi caritabile.

Am ales să îmi donez ziua

Despre Asociația “Noi Orizonturi Familia” vreau să vă vorbesc acum. Am ales să îmi donez ziua. Nu știam cum se procedează, deoarece opțiunea oferită de Facebook nu include posibilitatea de a alege orice cauză, cel puțin în acest moment, pentru România. Astfel am descoperit galantom.ro, o platformă care adună multe ONGuri și unde poți să donezi sau să începi o acțiune caritabilă. Am ales Noi Orizonturi Familia cumva întâmplător, dar și pentru că am văzut că se ocupă de copiii care au cancer sau strabism. Am reușit să adun o sumă frumușică, deși mi-aș fi dorit să fie și mai mult. Pot însă spune că niciun alt dar nu m-ar fi bucură atât de mult, deorece nimic material nu aduce o astfel de stare. Ulterior, am mers și la sediul ONGului, la invitația lor, pentru a sta de vorba cu fondatorii. Am rămas impresionată de căldura lor, dar și de anii de voluntariat pe care îi au în spate, de istoria asociației, de multiplele acțiuni pe care le întreprind pentru a sprijini pe cei în nevoie.

Asociația “Noi Orizonturi Familia” are ca misiune îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. Ei adună bani și urmăresc ulterior întreg procesul, fie că e vorba de o operație la ochi sau de integrarea copiilor în școală. În cei 17 ani de activitate, ONG-ul a întreprins o mulțime de acțiuni, printre care și două programe medicale la nivel național, care se adresează copiilor și adolescenților care provin din familii defavorizate, centrelor pentru copii și apartamentelor de tip familial. E important de menționat că sprijinul vine atât de la donatori, dar și de la clinici și spitale care pun la dispoziție o serie de resurse pentru a-i ajuta pe cei mici.

Fiecare donație contează

Fiecare donație contează. Mai mult decât atât, oricine se poate implica și activ. Putem participa la maraton, gândi proiecte mai ample sau merge în vizite la copii. Cei de la “Noi Orizonturi Familia” sunt deschiși la inițiative și acceptă cu bucurie orice formă de ajutor. Nu știu dacă toți sunt dispuși să își doneze ziua, dar cred că fiecare are o sumă cât de mică de dat. Noi nu avem nevoie de mai nimic, dacă ne comparăm cu cei care trăiesc în condiții vitrege și se luptă cu boala. Și cred că ceea ce dăm în Univers revine la noi, mai devreme sau mai târziu. Mi-ar plăcea să cred că la finalul acestor rânduri o să vă gândiți ce donație faceți sau unde mergeți efectiv pentru a da o parte din timpul vostru unor persoane mai puțin norocoase. Dacă nu știți încă unde, puteți arunca o privire pe noiorizonturifamilia.ro!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • November 24, 2019
-->

Poate te interesează

Despre echilibru emoțional
June 24, 2020
Cum se schimbă relațiile de prietenie odată cu maturizarea
May 26, 2020
Ce am învățat după 1 lună de izolare singură
April 25, 2020
Pentru ce sunt recunoscătoare în izolare
March 31, 2020
Cum identificăm și cum controlăm anxietatea
February 25, 2020
Cum am rămas fără motor la mașină de la un schimb de ulei
February 18, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *