Vă invit la DIGITAL NOMAD Workshop la Femei pe Mătăsari pe 2 iunie!


Despre ce înseamnă să fii un Digital Nomad am mai vorbit pe blog. Curentul nu este chiar atât de nou, ci a pornit sub această denumire odată cu Rolf Potts, cel care a lansat cartea „The 4-Hour Workweek” în 2007. Nu am citit-o, recunosc, dar se pare că a schimbat perspectiva multora asupra ceea ce înseamnă programul de lucru. An după an, există tot mai mulți oameni care lucrează remote, adică nu de la un birou fix, fie că sunt freelanceri sau angajați. Marile corporații încurajează acest trend și îm amintesc că aveam 2 din 5 zile în care lucrăm de acasă, încă de pe vremea când eram angajată în HP, adică acum vreo 8 ani.

Totuși, există diferențe majore între Nomazii Digitali și cei care lucrează remote. A fi Digital Nomad înseamnă a-ți asuma un stil de viață foarte puțin stabil, în care să călătorești și să muncești în același timp, pe continente diferite, pe alt fus orar, din aeroport, din avion, din hostel, din spații dedicate sau de la hotel. Înseamnă să ai un job care se leagă cumva de digital, astfel încât să ai acces la joburi. Înseamnă și să fii singur, de cele mai multe ori, să nu ai colegi, să te adaptezi diferitelor culturi, să schimbi cartele de telefon și moneda în funcție de țară. Un Nomad Digital este un freelancer mai altfel, unul care nu caută cele mai apropiate cafenele de casă, ci cele mai bune țări cu internet ok de unde să poată lucra și pe care să le și exploreze, în același timp.

Pot vorbi mult și bine despre acest subiect, despre cum a pornit la mine, despre țările cele mai renumite pentru a fi prietenoase cu nomazii digitali, despre surse de venit, despre un minim de aptitudini și buget pentru a începe. Ba chiar visez să cresc acest curent și în România, astfel încât să îi conving pe alții că și de aici se poate lucra, dar și pe cei care nu au curaj să plece din confortul unui job stabil peste mari și oceane pentru a experimenta ceva diferit și fascinant, în același timp. Tocmai de aceea, mă bucur să pot anunța că voi susține un workshop de 2 ore în cadrul Femei pe Mătăsari #9. Mai exact, ne vedem în curtea de pe Mătăsari 21, pentru o discuție liberă, cu întrebări și povești despre Nomazi Digitali. Eu sunt foarte emoționată să văd cine vine, ce curiozități există și sper să ne adunăm în număr cât mai mare, fie și pentru o îmbrățișare și o poză.

Dacă vreți să participați, puteți da Attend aici!

Ne vedem pe 2 iunie, între 14:00 și 16:00, pe Mătăsari 21, la DIGITAL NOMAD Workshop!

ok

 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Shares
 • May 25, 2019
-->

Poate te interesează

Surse de clienți pentru freelanceri
January 11, 2022
În 2022 vrei să devii freelancer? Atunci ai nevoie de această carte!
January 06, 2022
MASTERING Facebook & Instagram Ads – Curs pentru ANTREPRENORI
January 13, 2021
Cât de greu este să delegi munca?
November 19, 2020
Cum am scăpat de frica de a pierde clienți
October 19, 2020
8 lucruri care te ajută să fii productiv când lucrezi de acasă
May 08, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *