Cel mai frumos “birou” de Nomad Digital a fost în Paris


Am fost o săptămână în Paris, un oraș unde nu mai fusesem de mai bine de 10 ani, pe care desigur că mi-l aminteam din punct de vedere turistic, dar pe care nu îl trăisem nicidecum ca în această etapă a vieții mele, din care nu am înțeles mai nimic data trecută și pe care l-am descoperit real acum. Au fost, de fapt, 6 zile magice în capitala Franței, dar care m-au făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de acest loc și să îmi doresc să fi avut și mai mult timp la dispoziție, ținând cont de faptul că am făcut slalom printre multe activități care țin de muncă, vizitat o parte din locurile turistice și bucurat ca un localnic, printre străduțe nepopulare, în cafenele ori în apartamentul unde am locuit. Și da, m-am simțit ca acasă, că și cum m-aș fi născut în Orașul Luminii. Poate nu e întâmplător nici numele meu sau că un fost iubit francez îmi spunea Lumiere. De fapt, eu nu cred în lucruri întâmplătoare. Parisul mi se potrivește și simt că voi reveni curând pentru a deveni prieteni și mai buni și pentru a construi împreună noi amintiri.

Dar, cred că cea mai inedită exerienta pariziană a fost cazarea, aleasă pe AirBnb din timp, negociată la 700 euro pentru 5 nopți, în cartierul Montmartre. Am ales acest loc deoarece am citit că este cea mai boemă zonă a orașului, apoi am întrebat și doi parizieni și nu m-am înșelat. Așa că, recomand și eu acest cartier, dacă vă doriți să fiți aproape de terase cochete, de Bazilica Sacre Couer, tot felul de magazine cochete, de vintage shopuri, de piețe, de restaurante. În plus, există stația de metrou Pigalle aici, dar și pe jos se poate ajunge în 30-40 de minute la cele mai importante obiective turistice precum Muzeul Luvru, Turnul Effel, Place de la Concorde, Centre Pompidou, Podul Alexandru III și multe altele. Eu una am ales să merg pe jos, să mă pierd prin mulțimi, să mă bucur de un Paris revenit la viață, după prea multe luni când au fost multe restricții. Am simțit realmente vibrația și recunosc că am mers undeva la peste 20 de kilometri pe zi, deși în București nu fac asta mai niciodată sau foarte rar.

Cazarea a fost la Artist Studio și e posibil să îl găsiți liber pe AirBnb, dacă vă rezervați din timp. Apartamentul are grădină, geamuri înalte și e foarte spațios, ceea ce e rar în Paris. Este foarte bine luminat, internetul merge excelent, e liniște, iar cireașa de pe tort este decorul, într-un stil foarte arty, dacă pot spune așa. Mai mult, am aflat de la proprietar că aici a locuit, timp de un an, prietenul lui Picasso și pictorul George Braque. O să vă inspire acest loc, o să vă doriți să scrieți, să citit, să pictați. Este complet echipat cu tot ce este nevoie de la ustensile de bucătărie la mașină de spălat. Eu cred că aici poate dormi chiar și o familie cu doi copii, două cupluri sau, dacă vrei să te răsfeți, poți să stai singur, așa cum am făcut eu. Și da, a fost un cadou pe care mi l-am făcut și îl pot declara cel mai frumos birou de Nomad Digital pe care l-am avut vreodată. A fost o plăcere să lucrez de aici și m-am simțit foarte productivă.

Parisul e un oraș scump

Parisul e un oraș scump, chiar foarte scump, de care nu prea poți să te bucuri cu nimic. Vreau să las asta aici deoarece m-am interesat, iar un apartament în zonă unde am fost eu acum, pe lună, ar fi minim 1500 euro, ceea ce pentru noi, românii, pare enorm. Metroul costă 2 euro/călătorie, o cafea și o apă pot fi între 5 și 20 de euro, iar o cină la un restaurant mai cu pretenții te poate duce la 100 de euro lejer. Consider că totul e cam de 4 ori mai scump decât în București. Iar Uberul e cam 20 de euro pentru 5km, în funcție de oră. Așadar da, pentru a-ți permite un stil de viață cu mâncat în oraș, mers la teatru, operă, la un vin și alte minuni, ai nevoie de ceva bani în cont. Dar, consider că este un oraș fantastic, deși murdar și cu trafic infernal în mare parte. Totuși, depinde ce alegi să vezi și cum îți dai voie să trăiești. Să fiu sinceră, Parisul are multe asemănări cu Micul Paris. Cât despre francezi… unii sunt extrem de simpatici și cool, unii prea naționaliști și aroganți, unii dubioși, unii super cocheti, adică francezii sunt diverși. Mai trebuie știut, tot din confesiunile celor născuți acolo, că Parisul e periculos, există multă violență pe străzi, la metrou, așa că nu e chiar indicat să te plimbi la orice oră pe oriunde.

Eu una abia aștept să revin în Paris și sper să mai a ocazia de a fi cazată tot în același apartament. Dacă ajungeți sau aveți o propunere de cazare și mai bună, ar fi minunat să le lăsați în comentarii, poate se inspiră și alții!

 • 28
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  28
  Shares
 • June 18, 2021
-->

Poate te interesează

City break toamna în Mallorca
November 02, 2021
City break în Tallinn, un oraș pe care nu mi l-aș fi imaginat așa
September 09, 2021
City break in Helsinki – 8 lucruri pe care să nu le ratezi
September 06, 2021
Digital Nomad sau Remote din Creta – internet, mașină, locuri
July 09, 2021
NOMAD DIGITAL pe insulă (Tenerife 2021)
February 25, 2021
City break în ORADEA
November 16, 2020

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *